Reklama

Reklama

Šťastné a veselé

  • USA Happy Christmas (více)
Trailer

Po rozchodu se Jenny nastěhuje ke svému bratrovi, který žije se synkem a manželkou Kelly. Začínající spisovatelka Kelly si díky nové spolubydlící uvědomí, že z dosavadního vývoje jejího života, kariéry i vztahů pramení veškeré její štěstí. Začínající spisovatelka Kelly žije se svým manželem, filmovým režisérem Jeffem, a jejich dvouletým synkem poklidným životem v Chicagu. Když se k nim však nastěhuje Jeffova nezodpovědná mladší sestra Jenny, která se právě rozešla se svým chlapcem, všechno se změní. Jenny naváže pochybnou známost s hlídačem dětí a dealerem trávy Kevinem. Společně s kamarádem Carsonem se dívka stává hybatelkou změn v životě Kelly, jejíž kariéra i manželství se začínají ubírat zcela novými směry. Jsou však tyto změny skutečně žádoucí? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (31)

Fanita 

všechny recenze uživatele

Veľmi suchopádny snímok s trápnymi nezaujímavými dialógmi..veľmi pomalým tempom, čudnými charaktermi, prázdnym príbehom, skoro žiadny dejom. Veľká strata času...Stále som nejak nepochopila, prečo takéto filmy vôbec točia. Nazvú to "indie" film a mne sa pomaličky začína spájať "indie" so " zlý"...Dúfam, že sa to do budúcna zmení... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě u prvního Swanbergova filmu jsem se pokoušel odhalit, co tím chtěl básník (scénárista/režisér) říct, o čem to vlastně bylo a kam to vedlo. Už u druhého (paradoxně lepšího) filmu jsem se na to vykašlal a prostě se na něj jen díval. Protože jeho filmy jsou jako byste koukali otevřenými dveřmi nebo oknem k sousedům. Tam taky jde začasté o hovno a prostě jen žijí. Na podobných filmech je fajn, že často operují s takovou tou přirozenou životní/lidskou trapností a to se mi na nich hrozně líbí. Charakterově a herecky u všech tří hlavních postav hodně příjemné. Naopak, peklo je, když malé batole dabuje dospělý člověk. To je prostě smrt. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Před nějakou dobu jsem měl pocit, že je naprosto skvělé se dívat na film, kde herci hrají tak nějak přirozeně, lidsky. A přesně o tohle se snaží herci ve filmu "Šťastné a veselé", což je sice na jednu stranu hezké, ale na druhou stranu už mě to chvílemi natolik otravovalo, že jsem se ani nechtěl dívat. Mimo jiné i proto, že to je opravdu film o ničem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pojďme na zmrzlinu. Jo, pojďme, to bude fajn, jo, bude, moc se těším. Jsi skvělá. Myslím, že to bude perfektní. I ty jsi úžasná. Fakt seš. Vždycky jsem tě měla ráda. I já tebe. Jasně, bude to dobré, nemůžu se dočkat. Hurá za zmrzkou. – Mají to tady pěkné. Jo, chodíme sem rádi. Je to fajn. Jo, to určitě je. Zmrzlina je opravdu chutná, hm, máš pravdu. Říkala jsem ti, že to bude fajn. Jo, zase jsi měla pravdu. Jsi skvělá. Mám tě ráda. I já tě mám ráda. Fakt mi moc chutná, ocenila bych, kdyby do ní dávali kuřecí maso. A hořčici. Mám tě ráda, jsi skvělá. – Asi tak na mě působila tahle báchorka „ze života“. Velmi plodný režisér a scénárista Joe Swanberg mě loni potěšil Drinking Buddies – na dialozích postavené romantické drama s typicky nezávisláckým vizuálem. Originální nebylo, prostě představilo libovolný úryvek ze života několika přátel. Tohle slušné dumání nad partnerskými postoji letos vystřídalo (asi) drama o lehce nezodpovědné holce, která se po těžkém rozchodu vecpe do rodiny svého staršího bratra. A nenabízí zhola nic. Beru, že občas v tom, co zůstává nevyřčené nebo je divákovi jen naznačené, tkví největší síla. Tady je toho zoufale málo, takže jsem se na stejnou vlnu prostě nemohl dostat. A ani režisérova oblíbenkyně Anna Kendrick to nespasila. Bohužel jsem navíc film nesehnal v originále, český dabing je příšerný!! ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Film s lehkomyslnou krásnou mladou sestrou v podstatě o ničem a dost amatérsky natočený. Zajímala mě sólovka Anny a nepopírám, že umí hrát, to asi i ti ostatní, ale je to dost zbytečný film. Mluví se tam o tom, že manželka bratra je pěkná... no tak to teda fakt není a její kamarádka je ještě větší hnus! Mrzí mě, že se tak vyjadřuji o ženách, ale nemám zájem se na něco takového dívat ve filmu a ještě poslouchat neadekvátní přirovnání. Jinak to dítě má strašný český dabing, jo a kdyby si to někdo vybíral podle toho, že je to komedie, tak není. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Herci dostali během filmování "volnou ruku" a dialogy ve filmu jsou proto z velké části improvizované. (Terva)
  • Jeff (Joe Swanberg) a gazdiná (Kris Rey) sú manželmi v skutočnom živote. Majú dve deti, jedným z nich je Jude Swanberg, ktorý vo filme stvárnil Judea (syna Jeffa a Kelly). (Arsenal83)

Reklama

Reklama