Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (108)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ferda Mravenec & Beruška: Revisited ~~~ Pěkná příroda, skvěle úchylní broučkové a internacionálně multilingvistické bzučení a ticho. U seriálu se podařilo zanedlouho vyplýtvat nápady. Tady je jeden dlouhý příběh a dost nápadů tak akorát. Tututuu you, Kuky! + za skvělou atmosférickou hudbu k takovémuhle bijáku :) ()

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se jenom trochu, ale i tak to bylo celkem dobrý. Spíše pro mladší děti vhodné. Jedná se o příběh mravenců na cestách řekněme, který je graficky dobře udělaný. I tak se zde nachází nudnější části, ale také i ty zábavné, no ale jak říkám moc jsem se tedy nenasmál. Ale pustit si to večer v sobotu s rodinou, kde jsou malé děti, proč ne ? :) ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmík pro nejmenší diváky - cílovou skupinou jsou bezesporu caparti od 4 do 6 až 7 let. Mrňouskové nabízí přehršel nápadů z hmyzí říše a jednoduché, lehce mravoučné příběhy, které zaujmou i dospělé. Osmdesátiminutová stopáž je tak akorát, mohla být i o fous kratší, ale snímek rozhodně nenudí. Solidní tři hvězdičky. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Film je sice určený pro děti, ale udělá jim v šešulkách pěknou paseku. Rodiče do nich hustí, aspoň doufám tedy, že v lese se má zachovávat pořádek, nevyhazovat žádné odpadky, a tady najednou vidí, jak jsou ti tvorečkové doslova vděční za cokoli, co jim člověk zanechá, od kostky cukru přes zápalky až po rezavou plechovku. Já třeba pod vlivem z tohoto filmu hned po jeho skončení pohodil plný pytel odpadků v nejbližším lese a zařekl se, že popelnici už nikdy používat nebudu. Taky snímek zasahuje tvrdou ránu na solar všem rodičovským snahám omezovat sladkosti u svých dětí, protože ratolesti mohou zcela logicky namítnout, že když se po cukru stává z mravence suprmravenec, z nich se stanou suprděti, a kdo by ty nechtěl? Pravda, rodiče se mohou chabě bránit odkazem na mravenčí královnu a vysvětlovat holčičkám, že přeci jenom není žádoucí, aby řekněme v svém věku tří pěti letech nakladly tolik vajíček. Na jednu stranu se film drží reality, např. toho, že si mravenci chovají v mraveništi mšice, kterým olizují jejich sladké zadečky (což naštěstí na plátně nebylo zobrazeno), bohužel je v kině všichni rodiče a děti (až na mě teda) považovali za poskakující roztomilá zelená mravenčí vajíčka. Hrozné, taková nevědomost! Na druhou stranu snímek dost lže, protože berušky přátelé rozhodně nejsou vegetariány, s rozkoší by vycucávaly právě ony mšice a né jakési bobule. No a závěr děti krásně poučil o důležitosti člověka v přírodě, protože musí hasit každý průser, co si zvířátka nadrobí. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hned v prvním záběru je brouk. Od Volkswagenu. Takže ano, tvůrci nezapomněli ani na sofistikovanější metahumor pro rodiče. Dalším pozitivem jsou nádherné záběry krajiny v Provence, které si velké plátno zaslouží. Ale bohužel, roztažení populárního seriálu na celovečerní stopáž se nezdařilo. Příběh udrží dětskou pozornost tak do půlky, pak je v kině slyšet čím dál větší šum a vidět pohyb dětí. Také je tu epická bitva, skoro jako příprava na Hobita a jiné adaptace knih pro děti, ale citlivější ratolesti rozbrečí. Ještě u východu z kina byly slyšet dětské hlásky, že to bylo dlouhé. Sice jen 80 minut, ale protentokrát s nimi souhlasím. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama