Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

darkreider 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa rozbehol tak chaoticky, že som sa prvé minúty nervózne vrtel a snažil nájsť svoje miesto diváka. Za chvíľu sa dej ukľudnil a rozbehlo sa rozprávanie. Veľmi zaujímavá animácia. Miestami bolo na scéne toľko detailov, že som nedokázal vnímať hĺbku priestoru. Verím, že sa na tom hromada ľudí zapotila, ale skôr mi to vadilo, pretože mexická vizáž je extra farebná a keď sa v tých farbách stratím vďaka náloži detailov v popredí aj v pozadí, tak je to na škodu než na úžitok. Vtipy sú skôr čierne, ale vo svojej podstate neškodné a zábavné. Oplatí sa investovať, je fajn vidieť animovaný film, čo vystrkuje hlavu z davu, ale je stále pre široké masy. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Mám z toho filmu pocit, jako když se poblije malé děcko. Je to roztomilý, ale nechutný. Část je fajn, z části by se člověk taky pozvracel. Český dabing je tomu spíš na škodu (aspoň co se přeložených písniček týká). Jinak zajímavý námět a především neotřepané prostředí, ale příběhově stokrát ohraná hovadina. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Hodně pěkně a originálně zpracovaná pohádka s netradiční tématikou zasazenou do Texasu a s ním spojených zvyků a tradic. Taktéž překvapilo téma smrti, respektive posmrtného života, ale ne s typicky morbidní vizí, nýbrž spíše takovou uměleckou a odlehčenou. Mně se to líbilo. Má to akci, je to dynamické a příběh je sice jednoduchý, ale poslouží svému účelu dostatečně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku me film sral, proc to nerict narovinu. Porad jsem premejslel, proc proboha nekdo dela "remake" Coco s o stupen horsi animaci a prakticky stejnym pribehem. Pak jsem zjistil, ze tohle bylo natoceny 3 roky pred Coco, coz trochu zmenilo muj pohled na film. No a pak se dej zacal ubirat trosku jinym smerem a to uz jsem zacal bejt spokojenej. Animace je dost silena, preplacana, ale zaroven naprosto neokoukana a extra stylova. Dej svizne odsejpa, hudba je super, i kdyz textove jsou pisnicky krapet slabsi. Navic film nejak zbytecne nepoucuje a zaroven je napinavej, takze jsem si tu jidzu zacal uzivat, smat se u foru a tohle mi vydrzelo az do konce. Takze nakonec i pres pocatecni rozpaky naprosta spokojenost. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

"Ta dnešní mládež, vlasy nahoru a žádná chuť po zabíjení." :D Od traileru jsem se nesmírně těšil a spokojenost! Jak od pojetí vizuálu, kdy každá postava byla tak divná, až jsem se tomu musel furt smát :), vtipům a hláškám, které bavily až do konce nebo samotné Knize života a propojení třech světů. Zbytečně se nic nenatahovalo, od začátku byla prdel, sice si dosti zpívalo, ale tady by to asi bez toho nešlo. Děcka, pouliční zpěváci, vojáci, a další - vždy chlamka. A finální bitka, za mě palec hore!! 8/10 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)
  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)
  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama