Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(Spoilery!) -- A maminko, to ten jeho tatínek jako taky umřel? -- Ano, miláčku, celá jeho rodina je teď už mrtvá. Líbí se ti ta pohádka? -- Moc! A kdo umře další? ~~~ Ano, jedno nelze filmu upřít: Skutečně neokoukaná výtvarná stránka, kdy postavičky z vyprávění vypadají jak vyřezaní ze dřeva a pospojovaní po kouscích. Výsledek tak připomíná spíše nějakou variaci na Tima Burtona. Na druhou stranu to není nic tak zvláštního, připočtete-li si jako jednoho z producentů Guillerma del Tora :) Prostě takový trhle morbidní mexikánský příběh o poměrně rychlém vymření jednoho rodinného klanu, cestě za svým snem a vlastním životem bez cizího nalinkování, mnohačetném zmrtvýchvstání a vzpomínání na odešlé blízké. Nejsem si moc jist, že by to bylo pro děcka - ani ne tak vyznění, mrtvoly, vraždy, znásilňování, loupení, podvody, krev, mozky a sex děcka vidí od rána v televizi mezi reklamami - spíš mi to přišlo místy poněkud překotné až přeplácané, člověk si ani nestačí prohlédnout tu animaci a podrobnosti a furt se píská, ječí a rajtuje bez kochání se prací animátorů a renderovacího softwaru :) Ve výsledku je to tedy až nečekaně překvapivě pěkné a i dobré, ale popravdě: Necítím ani krátce po zkouknutí nějaké nutkání to vidět znovu. Pěkná neokoukaná jednohubka. El Finito. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hudba nebude tak úplně od Gustava. Nevím jak jiné, ale skladbu Ecstasy of Gold pana Božsky Geniálního jsem slyšela v býčí aréně docela zřetelně. Animace ve formě dřevěných panáčků mi příliš nevyhovovala, i když musím uznat, že působila originálně a provedena byla precizně. Příběhově se mi ale film moc líbil. Je naplněn láskou, smíchem, množstvím vtipných hlášek, hudbou a dobrodružstvím. Hlavně ta Země vzpomínek se moc povedla. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Dva chlapci, jedna dívka, mexický svátek mrtvých a dva sázející se vládci podsvětí. Znělo by to jako dobrý námět na pohádku. V tomto případě bohužel spíš jen znělo. Byť je animace filmu zajímavá a režisér kouzlí krásné obrazy, příběh pro děti jede v naprosto nepřekvapivých kolejích. Přidaná hodnota žádná. ()

arthur.22 

všechny recenze uživatele

Příběh je celkem o ničem, hudba mě nebavila a hlavní postavy taky nic moc. U těch vedlejších už to bylo lepší.. Důvodem, proč dávám čtyři, je ztvárnění všech prostředí, ve kterých se příběh odehrává. Ano, je to přeplácané, ale naprosto dokonale. Určitě se podívám ještě minimálně jednou, příště ale radši bez zvuku. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa rozbehol tak chaoticky, že som sa prvé minúty nervózne vrtel a snažil nájsť svoje miesto diváka. Za chvíľu sa dej ukľudnil a rozbehlo sa rozprávanie. Veľmi zaujímavá animácia. Miestami bolo na scéne toľko detailov, že som nedokázal vnímať hĺbku priestoru. Verím, že sa na tom hromada ľudí zapotila, ale skôr mi to vadilo, pretože mexická vizáž je extra farebná a keď sa v tých farbách stratím vďaka náloži detailov v popredí aj v pozadí, tak je to na škodu než na úžitok. Vtipy sú skôr čierne, ale vo svojej podstate neškodné a zábavné. Oplatí sa investovať, je fajn vidieť animovaný film, čo vystrkuje hlavu z davu, ale je stále pre široké masy. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)
  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama