Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval na základě doporučení od jedné kamarádky, se kterou jsem měl pak kvalitní diskusi na téma Book of Life vs Coco - směr, kterým se ponese celý tento text. Čili - cokoliv bych tomuto filmu chtěl vytknout, musel bych vytknout i Coco. Zároveň to, že každý film si jde vlastní cestou, takže by bylo akorát na škodu srovnávat, když filmy v pohodě koexistují a "nelezou si do zelí". Připomíná mi to trochu ony dávné diskuse na téma Pixar vs Dreamworks. Příběhově a realističností vede Pixar ("cause dat Disney dough, also - experience"), ale co jsem teď zkoumal, tak art direction je minimálně na stejné úrovni - BoL má skoro všechny scény a postavy vyrenderované hezky komplexně. Zbývá tak jen fakt, že jsem se víc ztotožnil s Miguelem než Manolem a Joaquinem. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dá se říci že nevtipné. Jen laciné pokusy, opravdu infantilní. Jako že ani dětem to nemusí připadat vtipné - navíc jednotlivé postavičky jsou dost hnusné - na pohled. Vykradení vizuálu Mrtvé nevěsty od Tima Burtona je neodpustitelné. Kdo si sakra myslí, že počítačem udělané "loutky" (a to nehezké) budou něčím novým a poutavým. Jestli na poli filmu může naše mrňavá zemička konkurovat filmovému "kýčovitému" kolosovi USA, je to v animovaném, loutkovém filmu. Ti hamburgeržrouti nemají ani nejmenší tušení, co to je kvalitní loutkový film, kde je vše vyrobeno neuvěřitelně zručnými českými ručičkami. Toto se mi nelíbilo. I přes opět skvěle provedenou animaci. Ovšem nápadem prázdné. Takové "blbé". ()

Reklama

Fary 

všechny recenze uživatele

Mám z toho filmu pocit, jako když se poblije malé děcko. Je to roztomilý, ale nechutný. Část je fajn, z části by se člověk taky pozvracel. Český dabing je tomu spíš na škodu (aspoň co se přeložených písniček týká). Jinak zajímavý námět a především neotřepané prostředí, ale příběhově stokrát ohraná hovadina. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Film som pozeral s niekým pre koho je to určené. A jemu sa to nepáčilo, no lenže mne práve naopak. Detské animáky sú celkom nedocenené (napr. Rango). Preto tomuto filmu/animáku pre deti dávam pomerne vysoké hodnotenie na animák. Prečo? Film je krásne naanimovaný a tak isto má aj zaujímavé postavy. Takže všetci vyzerajú ako drevené bábky alebo také niečo. Je to fakt krása. Najviac sa mi asi páči hlavný záporák, ktorý je tak ako nejaký železný mexický pirátokovboj. Koniec ako vždy happyend ale aj tak pekná rozprávka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pekne príbehovo prepacovaný animáčik, plný romantiky, pesničiek a typických mexicko-španielskych kultúrnych prvkov. Tiež sa tu divák dozvie, že zomrieť ešte nemusí nutne znamenať koniec a že láska a odvaha je vždy viac ako sila a nesmrteľnosť. Len škoda tej pre oko nezvyčajnej animácie, dosť dlho trvalo, kým som si na ňu aspoň trochu zvykol, ale aj tak to nebolo celkom ono. Nie som fanúšikom takýchto skladačkovo-hranatých drevených tvarov. 70/100 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)
  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama