Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (328)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to takový chudší příbuzný Alenky 2010, kdy v podstatě ve stejných kulisách probíhá podružný děj, obsahující víc CGI a barviček, víc zbytečných návratů do reality a těžce očekávatelný konec. Malé plus za poodkrytí historie některých postav, větší plus za Cohena a jeho tak trochu smutně tragickou postavu. Musím ale uznat, že jsem čekal větší pošlapání předchozího fantaskně pohádkového světa, tenhle byl trochu temnější, ale hlavně vyzníval lehce příliš vypočítavě a strojově. Holt Robin není Burton a za sebou zatím nemá nijak silné portfolio předchozích prací - a bylo to znát. --- 2,5* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $77,041,381Tržby Celosvetovo $299,457,024 Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,022,876Tržby za predaj DVD v USA $4,844,671║ čisté zúfalstvo, štúdio Disney po dlhšej dobe stúpilo úplne vedľa s touto prázdnou bezduchou omalovánkou, kde aj tá triková stránka je skôr na smiech o nejakom deji škoda hovoriť, bieda, bieda /videl v kine: 25%/ ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s (ne)Burtonovou "Alenkou". Upřímně, nikdy jsem tenhle příběh příliš nemusela; dávám přednost "Čaroději ze země Oz", který je o poznání méně ujetý. "Za zrcadlem" se nicméně snést dá, především pak díky plejádě britských herců, kterým dominují (zlá? hodná?) Helena Bonham Carter a Sacha Baron Cohen, jehož Čas je nejlepší postavou filmu. P.S.: Pevnost Času? Takhle nějak by zvenku mohla vypadat Temná věž, jen by musela být cca. 2x vyšší:-) ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Nejsem fanda prvního dílu, ale dokážu na něm ocenit výtvarnou stránku a povedený živý svět, který zároveň s divákem poznávala výborná Mia Wasikowska. Tady už herečka působí znuděně, dospěla a fantazijní prvek filmu už nepůsobí neokoukaně. Vše, co se ve snímku nachází jsme už vlastně až na pár drobností viděli. Vizuál a triky jsou stále excelentní, ale spíš než dechberoucím dojmem působí jako laciná atrakce pro diváka, kterého nemá šanci zaujmout okoukaný svět, jednoduchý dej či stupidně se chovající postavy, které nemají co hrát. Scénář je vycucaný z prstu a ani jako pohádka pro děti film vlastně nepůsobí. Cestování do minulosti ničím nevynikne a ani odkrývání zásadních životních okamžiků jednotlivých postav není ničím překvapivé. Celé je to mdlé a k uzoufání nudné, kdyby nebylo bravurních triků a povedených kamerových jízd skrze barevný svět, nic výjimečného či aspoň zajímavého by tu nezbylo. 3.5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KLOBOUČNÍKU, TVOJE RODINA PŘECE UMŘELA. UŽ DÁVNO. SÁM JSI MI TO ŘEKL. NIKDO TI JE NEVRÁTÍ.“ … „ALE TY BYS MOHLA…" /// Alenka na cestě do minulosti (Kloboučníkovi). Začalo to dobrodružně, pak šup – zrcadlo a …. něco tomu kurva chybí…(nu což, aspoň mám víc prostoru o bloumání o svým dnu Naprdlajs…). Film spíš pro ty mladší, který pobaví barevnost, záplava CGI (3D) a rozličnost postaviček. Zřejmě tak bezelstně chroupnou hozenou udičku s „dramatickou“ zápletkou o odpuštění. Já už (dávno) vím, že každej den je dar, takže je mi celkem líto, že jsem projebal dvě hodiny času u pohádky, která vůbec nemusela bejt vo Alence, ale vo komkoliv (kdo se chce usmířit). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1872 napsal Lewis Carroll, číst nebudu. 2.) Všechno sežeru a svádím to na ségru. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama