Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (346)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vlastně originální drama o nevyléčitelné "nemoci" dcery, se kterou se musí okolí stovnat. Atmosféricky se sice jedná o mírně nadprůměrnou záležitost, ve které Arnold dokonce musí něco zahrát, ovšem nic navíc. Příběh nedokáže zaujmout natolik, aby vás naplno pohltil a kdyby byl snímek delší, troufám si říci, že by šlo o nesnesitelné ždímání toho mála, co film nabízí. A to souznění otce a dcery, které možná hory přenáší, avšak duši udržet na svém místě v určitých situacích zkrátka nedokáže...od začátku je totiž jasné, že toto nemůže dopadnout dobře..asi tak jako výdělky z kin...60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Arnie na stará kolena leze do projektů, kde by dříve připomínal hypermarket v historickém jádru města. Dny akčního hrdiny sice ještě nejsou sečteny a ve svém žánru jistě nabídne ještě spoustu doutníků a hlášek skrze něj cezených. Nenápadnou Maggie si však směle může zarámovat a pověsit na dosud téměř prázdnou zeď nejlepších hereckých výkonů své bohaté, leč jednostranně zaměřené, kariéry. Vlídný scénář mu nabízí jen několik vět, zamyšlených pohledů, střízlivých slz a jen jeden delší monolog a vše zvládl téměř na jedničku. Terminátor plakal a já mu to věřil, fíha. Osobní a depresivní příběh jednoho zlomeného otce, který se odehrává ve světě, kde všem opět svítá naděje, kromě něj a jeho blízkých... Předvídatelné a ve své podstatě příliš jednoduché, nikoliv však patetické. Po pravdě nebýt Johna Matrixe v netradiční a zvládnuté roli, na čtyři hvězdy by to nebylo. Takhle ale bez zaváhání. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Debutující režisér i scénárista se s tím vůbec nemazlili a jako svou prvotinu zvolili neotřelý, avšak výrazně riskantní počin, který v očích diváků uspět pravděpodobně ani nemohl, a to ze dvou podstatných důvodů. Chladný přístup plný negativních komentářů a podprůměrných hodnocení je dle mého způsoben a) odmítnutím přijmout osmdesátkovou akční hvězdu v roli otce, jenž nebojuje se zombie virem pomocí těžkotonážních kulometů, ale zprostředkovává „pouze“ emoce skrze střídmou mimiku, depresivní pohledy či krátké „non-hláškující“ dialogy a za b) nenaplněnými očekáváními, které naznačují klasickou zombie řežbu plnou utržených končetin či vystřelených mozků, avšak přináší emocionálně vypjaté loučení se dcery s přáteli a rodinou v čele s otcem. Oba aspekty jsou pochopitelné, ovšem herecký výkon Schwarzeneggera nepůsobí vyloženě špatně a nelze na něj házet zdrcující kritiku, což se bohužel úplně nedá říci o jeho dceři, tedy Abigail Breslin. Samotný námět je velmi jednoduchý a neinovativní, ovšem na poli zombie žánru se jedná o poměrně svěží pojetí, což podtrhuje i roztřesená kamera plná detailů, způsob vhození diváka do již propuknutého post-apo světa s pár dostačujícími informacemi o fabuli bez dalšího rozšiřování a v neposlední řadě také hned zpočátku stanoveným deadlinem. Atmosféra plná poměrně silných momentů, které tvůrci zpracovali příjemně decentním stylem, je po celou stopáž lehce narušována lacině vypadajícími šedivými filtry. Maggie tak působí jako svěží vítr nejen v pokročilé kariéře našeho milovaného Terminátora, ale také v rámci samotného zombie žánru. [70%] ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niet pre rodiča väčšej tragédie, ako prežiť život vlastného dieťaťa. Podobný osud postretol aj starostlivého otca rodiny, Wadea, ktorého jediná, milovaná dcéra Maggie, podľahla nákaze neznámeho vírusu, meniaceho ľudí v zombie. Stratiť dieťa v jednom okamihu je však v niektorých prípadoch "omnoho jednoduchšie" ako sledovať jeho postupnú, pomalú premenu. Maggie už čoskoro stratí všetky svoje ľudské zmysli. Nepotrvá dlho, a ovládne ju jediný pud - jesť ľudské mäso. Dobrý námet, ktorý skĺbi slušnú drámu s hororovými prvkami, nemusí vždy dopadnúť vyslovene zle. Rovnakým príkladom sebe podobným je aj "Maggie". Je zaujímavé sledovať, ako sa celé okolie, spoločne s členmi rodiny vysporiadava s očakávanou "stratou". Keby sa vo filme objaví viac gore scén, pričom by sa tvorca nevenoval iba samotnej problematike príbehu, mohla to byť pecka! Tento snímok určite nesadne každému. Hororových pasáží je pomenej, respektíve skoro žiadne. Kto očakáva krvavé jatka, klope na nesprávne dvere. "Maggie" je v prvom rade drámou, a tak treba tento snímok aj vnímať - 65%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE SILNÁ, ALE Z TOHO, CO JSEM VIDĚL, TO U NÍ POSTUPUJE RYCHLE. VELMI BRZY NEBUDE CHTÍT ŽÁDNÉ JÍDLO. BUDE CHTÍT NĚCO JINÉHO. KŮŽE JÍ BUDE CÍTIT JAKO MASO. AŽ SE TO STANE, BUDEŠ MÍT JEN PÁR MOŽNOSTÍ…“ /// Tak už i Arnold zavítal mezi zombíky. Veze si domů dceru… („Cos nám přivezla?“ … „Ale, necroambulis…“). Jako, prej to není žádná prdel (ten virus vole!). Rozjímaj si tam pospolu, kecaj vo užívání si zbejvajícího času, cizí paní vzpomíná na svoji holčičku (zbytečně dlouho)… Mám prej cejtit všechno to zoufalství, bezmoc, beznaděj, smutek… cejtím hovno (víš jak to myslim…) a dost se nudím (naštěstí se neužírám…). A tak poslouchám kecy vo auťáku (spolehlivá kára…) a koukám, jak Maggie hnije (což zase tolik nepřekvapuje). Přichází obejmutí přátel (těch co se nebojej) a KONEČNĚ může propuknout hysterie (tím konečně myslím blížící se konec). Komorní zombie, která se legendou nestane. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Parchant furt hnije doma. 2.) Dítě svý, bych kvůli žádný nemoci neopustil. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Scenár k tomuto filmu sa nachádza na zozname zvanom "Black list 2011", obsahujúcom najlepšie scenáre za rok 2011, ktoré sa nedočkali realizácie. (beso74)
  • Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) má celou dobu ve filmu brokovnici, kterou doma odkládá na krbu. Když ale přijde scéna s liškou, kdy jde Maggie (Abigail Breslin) do domu pro brokovnici a vyjde za liškou do lesa, má místo brokovnice úplně jinou zbraň. (Jardinnn)
  • Najlacnejší film, v akom sa objavil Arnold Schwarzenegger, za posledných 30 rokov. (Marceloo)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama