Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (346)

Morien 

všechny recenze uživatele

Je tam hodně promarněného potenciálu (respektive moje představivost si vyrobila alternativní film, něco jako kdyby ho napsal a natočil nějaký šílený Asiat typu Joon-ho Bong nebo Sion Sono, zkrátka že současná podoba filmu by tvořila tak první dvě až tři pětiny dramatického oblouku a potom by se šlo ještě dál a houšť), ale když si vzpomenu, jak pyšný na ten film Arnold byl, když o něm mluvil nebo psal, tak jsem na Arnolda úplně pyšná. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jako já chápu, proč do toho Arnie šel. Ostatně, co jiného vám vratí trochu té herecké důstojnosti než nízkorozpočtový malý zombie kousek, že jo? To by se zde ale muselo za celou dobu něco pořádného dít a režisér by musel ze zdejšího světa umět vydolovat aspoň špetku depresivní atmosféry. Tady ale není nic. Potenciální konflikty zde nejsou vůbec využité nebo vyšumí do ztracena, hlavní linka je prakticky o ničem a Arnie to svým zarmoucenými fotrovskými výrazy sám neutáhne. Zejména, když hlavní tahounkou by měla být spíše Abigail Breslin. Což je u holky, která s přibývajícím věkem čím dál horší herečka, dost problém. Tudy tedy ne, Arnie. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Možnože najlepší herecký výkon Arnolda Schwarzeneggera v dejinách (nemyslené ironicky... hoci...). Zombies nákaza je poňatá realisticky, špinavo, bezútešne. Ľudstvo nad ňou nevyhráva, ale ani neprehráva a infikovaných monitoruje a ošetruje do poslednej chvíle, až kým sa definitívne smutne nepremenia. Potom sú umiestnení do tzv. karantény. Civilizácia úplne nepadla, dokonca i obchody a benzínové pumpy fungujú relatívne normálne. To všetko predovšetkým vďaka silovým štátnym zložkám (polícia, armáda). Postup choroby je detailne zdokumentovaný; presne sa vie, v akom štádiu sa budete nachádzať zajtra alebo pozajtra t.j. kedy dostanete chuť na surové mäso, ale ešte to stále budete vy, až do doby, kedy to už vy nebudete a treba vás„utratiť pre bezpečnosť zdravej spoločnosti (infikovaní to v podstate chápu). Toto všetko je zaujímavé a vcelku originálne. Ďalším plusom je znepokojivá, nebojím sa povedať „umelecká“ atmosféra. Rozhodne nečakajte akčný film (Arnold zabije iba pár zombies, aj to väčšinu mimo záber) a ani vysokorozpočtovú post-apokylapsu. Ale možno o to viac budete príjemne prekvapení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je jasné o čo tu išlo. Nájsť nejaký spôsob ako dať drámu s hororom do súladu a oba žánre v celku pekne vybalancovať. Nedá sa povedať, žeby tento pokus vyslovene zlyhal, ale ani neskáčem od nadšenia, a to mám pritom drámu aj horor veľmi rád. Celkový dojem zastal tak na pol ceste. Forma a technická stránka neboli najhoršie, bol použitý príhodný tmavší filter farieb a pekná kamera, hudobná zložka však mohla byť výraznejšia. Hororová časť tiež nebola nič extra, chcelo to na nej ešte trocha zapracovať, toho thrilleru a napätia tu bolo naozaj málo. Len sem-tam sa niečo odstrelí alebo zakrvaví, aj to iba zriedka na kameru. Tých pár predvídateľných scénok, kedy sa bolo treba so zombíkom ručne-stručne porátať situáciu nezachránilo. Väčšinou sa tu iba narieka, plače a dúfa v nemožné, pričom je jasné, že je to len také čakanie na Godota. Naproti tomu si myslím, že Arniemu tento žáner sekne viac ako jeho komédie v štýle Junior, Policajt zo škôlky a pod. Emócie, ktoré tu mali evidentne zásadný význam, dokázal zahrať veľmi dobre, len čo na plat, keď je scenár taký nijaký a šedivý, však? Škoda, vidím to na premárnený potenciál. 60/100 ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Chvályhodný pokus o natočení nejdepresivnějšího filmu na světě využívá veškeré vynalezené filmové mainstream prostředky k vyvolávání sklíčenosti, jmenovitě šedé filtry, ruční kamera, detaily tváří, zdecimovaná krajina, americký středozápad, tlumená umělá světla či Arnold Schwarzenegger pokoušející se o herecký výkon. Co se týče posledního jmenovaného, tak si sice zaslouží bludišťáka za snahu, ale veškeré herecké uznání si spíš zaslouží jeho stáří než skutečná průprava (navíc jak je možné se za 50 let života v USA neodnaučit ten pekelnej rakouskej přízvuk). Jenomže Maggie není jenom instantní nákup trendové deprese zasazený do výdělečného zombie apokalyptického univerza. Naopak díky své bezvýchodnosti a bezdějovosti vrací do permanentně przněného žánru zombie skutečnou tragiku a citlivost, která z něj v důsledku přetlaku filmů, komiksů a seriálů pomalu mizela a dosavadní tvůrci se ji snažili stále paničtěji vyvolávat aplikováním mladších a nevinnějších postav. V Maggie jsou děti odklizeny z okolí nevratně nakažené protagonistky (kterou je na US film fyzicky atypická Abigail Breslin) hned na začátku filmu. Po jeho zbytek se o postavách příliš nedozvíme a přesto s nimi soucítíme, čímž je nám dokazována univerzalita pocitu ztráty a nenahraditelnost jedince, což je přesný opak toho, co nás doposud učí nekonečné zombie seriály či jiné série. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) má celou dobu ve filmu brokovnici, kterou doma odkládá na krbu. Když ale přijde scéna s liškou, kdy jde Maggie (Abigail Breslin) do domu pro brokovnici a vyjde za liškou do lesa, má místo brokovnice úplně jinou zbraň. (Jardinnn)
  • Dom Vogelovcov je ten istý ako Sarin vo filme Looper (2012). Dokonca aj uhol, pod ktorým je aj s okolím natáčaný, je v oboch filmoch takmer totožný. (beso74)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama