Reklama

Reklama

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu

  • USA SpongeBob SquarePants 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

SpongeBob je mořská houba, která nosí kalhoty, bydlí v ananasu a dělá úžasné krabí hambáče u Křupavého kraba. Jeho dalším poznávacím znamením je, že ho milují děti na celém světě, protože je tělem i duší dobrodruh, který ke všemu přistupuje s humorem, někdy pořádně svérázným. Jak napovídá název, v tomhle filmu ho patrně humor přejde, protože se ocitne v pro něj naprosto šokujícím prostředí – tedy na souši. A přitom vše začalo tak idylicky, dalším báječným ránem v podmořském městečku Zátiší Bikin, kde u Křupavého kraba stála dlouhatánská fronta na mňamózní krabí Burgery připravované podle tajného receptu. U konkurenčního podniku, Kamarádského kyblíku, zase tradičně nikdo nebyl a jeho majitel Sheldon Plankton se, rovněž tradičně, pokoušel tenhle tajný recept ukrást, aby se fronta přesunula k němu. Idyla skončila ve chvíli, kdy se magickým trikem zmocnil návodu na ty nejlepší hambáče pirát Hambivous (Antonio Banderas), zaparkoval svoji kocábku na pláži a proměnil ji ve stylový stánek s rychlým občerstvením. SpongeBobovi a jeho kámošům nezbyde než rozpumpovat svaly, vynořit se, trochu oschnout a vybojovat si recept zpátky. Jejich spravedlivý boj bude komplikovat fakt, že souš je pro ně vážně nepřátelské prostředí, na druhou stranu získají nevídané superschopnosti. Takže se těš, piráte! (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (225)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Už samotný název (Spongebob NA SUCHU) láká diváky na vtipnou a spanilou jízdu trojrozměrného hlavního hrdiny s jeho přáteli prohánějící se v reálném světě. Opak byl paradoxně pravdou. Trojrozměrného Spongeboba si zde divák užije zhruba 20 minut, což dává za pravdu tomu faktu, že komerce a reklamní propagace je v dnešních filmech (nejen u animovaných filmů) mocná. ___ Celý tento komerční přírůstek do animované filmografie stál opět na jednom ohraném pilíři animovaných filmů, čímž mám na mysli bezduchou, na nervy lezoucí, akční spanilou jízdu s notnou dávkou přeplácané sci-fiction hrůzných rozměrů. Mě osobně nevadí ten fakt, že u tří-čtvrtin animáků nefungují fyzikální zákony, ale co je moc, to je moc. Vše alespoň zachraňuje občasné vtipné momenty vyplívající z děje. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

No, úprimne, nebol som z toho taký odviazaný, ako minule, ale to možno iba preto, že som nebol na drogách.. Každopádne, aj tak som nad tou nekonečnou smršťou ujetín a nepredvídateľných nápadov bavil kráľovsky, čo sa nedá povedať o plnej kinosále detí, ktoré, mal som pocit, to tak úplne nedávali... Ľutujem len, že som videl predtým trailer a neprišiel som poriadne sjetý, lebo to by ma ten koniec istotne dočista odpálil... ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu filmu je tohle vyloženě zklamání. Hlavně první polovina mi přijde hrozně natahovaná a taková o ničem. Jakmile se však dostanou "na sucho" tak je to konečně pořádná zábava :-). Škoda nudnějších částí, protože kolikrát tam byl vtip, u kterýho jsem se zasmál naplno na celej sál. Bohužel takový vtip se objeví jen jednou za cca 7 minut.,.. a to je fakt málo. Celkově peněz za lístek nelituju, ale očekával jsem víc... o dost víc... a tak nějak jsem tiše doufal, že se zase objeví David Hasselhoff. 3* 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání se SpongeBobem. Vůbec jsem nečekal co mám od podobného filmu očekávat. Zpočátku jsem se bavil více než královsky, protože je to tak dementní, až je to vlastně geniální. Ta spršť originálních a ustřelených scének, mě ohromila. Film ovšem nezvládne svou stopáž, nápady začnou docházet, více se přešlapuje dějově na místě a závěrečný Avengers styl mě téměř urazil. Naštěstí před titulky proběhne rap dance mezi mluvícím delfínem a houfem racků. 70% ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

NENÍ TO TAK, JAK TO VYPADÁ: Hrůůůůůůůůůůza, ani by mi nevadilo těch prvních patnáct minut reklam a upoutávek, spíš jsem si po skončení filmu připadala jako kdybych požila nějakou halucinogenní látku, jako kdyby se mi v hlavě něco zablokovalo a já zapomněla myslet normálně, dokonce mi ani další film nepomohl, vůbec se to nerovnalo ukázkám, spíš se místo ukázek vyklubaly asi dvě minuty filmu a zbytek kreslená pohádka pro děti, která nedosahuje úrovně ani pro čtyřleté dítě. Tenhle film jsem se rozhodla ohodnotiti takto za jeho absurditu, za to jak dokáže poplést hlavu a totálně zablokovat mozek, tak hrozný film a nesmyslný, kdy je všechno jenom omáčka a děj to nemá, tak to za tu vstupenku do kina nestojí. Naopak mému bratrovi se to velmi líbilo, pokud však opomenu fakt, že polovina diváků se vystřídala na toaletě, někteří rodiče na film hleděli s otevřenou pusou, jiným zase zrak utíkal směrem k mobilům, bylo to strašné a ještě teď mi v hlavě duní spongebob, spongebob, spongebob, spongebob, sponge-bob. V žádném případě nedoporučuji a myslím si, že tohle rozhodně nemá úroveň ani pro děti, natož pro dospělé a nemůžete to posunout ani přeskočit, takže na tohle pozor. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (6)

  • Když se natáčelo, musel Antonio Banderas jako Alameda Jack mluvit k tenisovým míčkum a ne k ptákům, jak je pak vidět ve filmu. (BOSSTFK)
  • Delfín Bubbles bol kompletne vytvorený technikou stop-motion. (mckika)
  • Film měl být původně uveden už v roce 2014, nakonec ale Paramount Pictures premiéru přesunulo na únor 2015. (JORDY)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama