Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Kdo říká, že Spongebob je jen pro děti, asi ho neviděl. Žlutá, až moc veselá houba, která miluje nadevše dobrodružství. A jeho parťák růžová přitroublá hvězdice Patrik. Tahle dvojka je legendární. A konečně se nemusíme těšit jen na 20 minutovou stopáž, ale na celou hodinu a dvacet minut. Film je nápaditý, vtipný a skvěle se člověk při něm uvilní a zapomene na starosti! ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá pohádka, jen mi tam možná trochu překážely scény s piráty a "živými" lidmi obecně.. Výjimkou je skvělý závěr s Hasselhoffem a jeho hláška "Dobrá práce, Hasselhoffe!!!".. :D Spongebob je pro mě nesmrtelný a ačkoliv podle mě film nedosahoval takových kvalit jako seriál, Patrick mě nezklamal! Nasmála jsem se :) ()

Reklama

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Co jen říct k tomuto filmu? Je to hrozně naivní, je to naprostá hovadina, ale mně se to nehorázně líbilo. Sem tam si filmík pustím, protože u málokterého animáku jsem se tak nasmál jako tady. Když už čekáte, že vás nemůže nic překvapit, objeví se na scéně David Hasselhoff jako dopravní prostředek. Film založený na trapném humoru, který mě děsně baví. Spongebob jako celovečerák svou kvalitou mnohonásobně převýšil seriál a já mu těch 5 hvězd prostě musím dát... ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

U nás nepříliš známý seriál, ale už jsem se s ním párkrát v tv setkal a moc se mi líbil, tak jsem si řekl, že musím vidět film, když už nezvládnu shlédnout alespoň jednou celou sérii. A dorazilo to, co jsem očekával. Bylo to crazy, chvilkami možná až moc, ale to mi nevadilo, jelikož jsem věděl co od toho čekat. Spousta gegů a co chvíli je zde něco vtipného na zasmání. Délka filmu je ideální. Trochu mi to přípomínalo příběhem Nema, ale přece jen to bylo trochu o něčem jiným a hlavně, tohle byla oproti Nemovi komedie s velkým K. Akorát moc nemusím průřez animovaného světa s reálným, ale Hasselhoff byl prostě krutej, tak mi to tak ani nevadilo. Moje hodnocení: 75% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Toto být totální ptákovina, ovšem zábavná! Já děkovat prodejce v Gorila Bratislava, který mi toto DVD doslova vnutit. Já předtím neznat! Teď znát a tvrdit, že velmi těžké hodnotit. Průměr 70% (čtyři **** být za Hasselhoffa). Vy si přičíst nebo odečíst 20-30% podle toho, jak moc být nakloněni ptakovinám :). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Napriek tomu, že SpongeBob pracuje pre Krusty Krab viac ako 31 rokov (374x po sebe zamestnanec mesiaca), je stále považovaný za dieťa, pretože morské huby sa dožívajú vyše 500 rokov. (Carol Pifková)
  • Keď kráľ Neptun navštívi reštauráciu Krusty Krab 2, môžeme v okne vidieť, že žiadna reštaurácia Krusty Krab tam nie je. (Carol Pifková)
  • Pôvodná dejová línia mala byť o tom, ako sa SpongeBob vyberie zachrániť Patrika z rúk floridského rybára. Tom Kenny však neskôr priznal, že to bol len krycí manéver, ktorý mal svojou podobnosťou s príbehom filmu Hľadá sa Nemo (2003) rozprúdiť diskusiu medzi fanúšikmi. (HelenOfTroy)

Reklama

Reklama