Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Seriál byl vždycky přiblble eggcelentní a já jsem byl opravdu nadšen, když jsem zjistil, že k němu byl vytvořen i doprovodný 'celovečerák'. Sice mi několik málo minut trvalo si zvyknout, že tu nejbláznivější mycí houbu nemluví Jan Maxián, díky němuž především je pro mě Schwammbob takovým fenoménem. Ale jinak si tohle roztomilé podmořské dobrodružství se správnou špetkou humoru nejen pro ty nejmenší našlo v mém srdci místo. A tím je splněno vše, co by od tohoto snímku kdo kdy očekával. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Úvod obstarají piráti, jež běží s popkornem do kina. Nepochopitelné. Prvotním problémem je vynechání plátku eidamu 30% v burgeru (díky bohu za správné umístění okurky - je důležité dbát na postup především!). Zloduchem je netradičně pan Plankton, jež zbrojí proti panu Krabovi. Plankton se vydává na svou temnou pouť jackpackem, což kluka jménem Houba nechává zcela v klidu (což se projevuje ládováním se trojitou burákovou zmrzlinou v Bikiny Landu). Posseidon nahradil zlatou korunu papírovým sáčkem z Wall-Martu a v návalu zlosti zmrazil pana Kraba. Chlapec Houba a chlapec Hvězdice (vypadá jak penis) se vydávají v burgermobilu vstříc zachráně čórnuté koruny. Kpt. Nemo po měsících nic nedělání vytáhl paty z Nautilu, a hned čapl Houbu a Penise. Naštěstí se jim podaří pláchnout a s pomocí boží (konkrétně pomocí Dejvida Házelhofa) získávají korunu nazpět. Na závěr si Houba zazpívá I Wanna Rock! a pan Plankton je umístěn do věznice pro pidi zločince. 65% Celosvětový výdělek k 6. 6. 2013: $140,161,792, což je 4,67 násobek budgetu ()

Reklama

hiczech 

všechny recenze uživatele

Příjemný animovaný filmek který mě opravdu pobavil. Viděl jsem ho v původním znění a můžu říci, že jsem se u podobného filmu (myslím tím animaci) dlouho tak nezasmál. Z mého pohledu bych tento film nepřirovnával k ničemu co jsem doposud viděl. Je prostě jiný. Scéna v drsném baru cestou do Škeblova se musí vidět a vůbec ty všechny vtipné hlášky, kterými je film prošpikovaný... Proto mu dávám za pět a vřele doporučuji. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u animovanyho filmu nenasmal tak, jako u Spongeboba. Sice to je poprvy, co jsem se s touhle morskou houbou, ktera vypada spis jako sejra v krabici setkal, stejnojmenny serial mi nic nerika, ale byl jsem hodne mile prekvapenej. Konecne po case kvalitni 2D animovany film a navic styl animace pripomina uchylarny jako Krava a kure. Samotna animace je pak hodne povedena a zabery na jejich xichty sou fakt brutalni. Tohle musel vymyslet nakej silenec. Navic tu je mistama animace spojena s klasickym filmem a to dopadlo taky paradne. Hned po Spongebobovi a jeho kamaradovi Patrikovi (hvezdice co vypada jak parek) tu je nejbrutalnejsi David Hasselhoff, kterej proste nema chybu. Skoda, ze film ma jen nakejch 75 minut, moh by bejt trochu delsi, ale na druhou stranu je prave diky svoji delce tak nabusenej forama, ze uz to ani vic neslo. Ani na chvilicku se nenudite a zaver kdy to Spongebob rozjede na kytaru je fakt vostrej. Navic vetsina hlasu je nadabovanejch celkem priteplene, coz by v jinym filmu pusobilo dost blbe, ale tady to skvele sedi a hudba je taky super. Akorat si nejsem moc jistej, ze to je pro nejaky maly deticky, protoze mistama je humor fakt dost infantilni. I pres slabsi pribeh si myslim, ze si 5* zaslouzi. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Toto být totální ptákovina, ovšem zábavná! Já děkovat prodejce v Gorila Bratislava, který mi toto DVD doslova vnutit. Já předtím neznat! Teď znát a tvrdit, že velmi těžké hodnotit. Průměr 70% (čtyři **** být za Hasselhoffa). Vy si přičíst nebo odečíst 20-30% podle toho, jak moc být nakloněni ptakovinám :). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Pieseň "O Blbom Burákovi", ktorou SpongeBob zachráni v závere filmu obyvateľov mestečka, je spievaná na hudbu piesne "I Wanna Rock" od skupiny Twisted Sister. (mackyns)
  • Během závěrečných titulků hraje píseň „Best Day Ever“. Podle této písně byla pojmenována epizoda Best Day Ever, kde píseň také zazněla. (Freddy22)
  • Film obsahuje jednu potitulkovou scénu. (hrumsrt)

Reklama

Reklama