Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

honajz 

všechny recenze uživatele

Totální úlet, kterému by precizně vystavěný scénář mohl závidět leckterý soudobý film, obzvláště český. Líbí se mi ta linka s piráty, Hasselhoff, uklízečka na konci :-) a obecně velice pozitivní náboj. A dokonce to má celé brechtovské prvky odcizení (!), dotažené do dokonalosti scénou na vysoušecím pultu. Po pravdě jsem nečekal, že by tohle mohlo utáhnout celovečerák, ale tvůrci fakt vymysleli dost dobrou a zajímavou jízdu, kde o nečekané zvraty není nouze. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

A je mi zase o mnoho let méně. Mám zase chuť skákat ke stropu, kakat do plenek a očima lézt až do televizoru, protože tomuto filmu se výborně daří ve mě vyvolat onu dětinskou radost ze správně složených humorných scén, u nichž i má dospělá mysl se dokáže uvolnit jako u málokterých komedií. Tady prostě byli scénáristé a tvůrci všeobecně dětinsky trhlí a zároveň dost zkušení, aby věděli co a jak přehnat v míře, aby to bylo šíleně ujetý, ale ne ještě trapný. A za to tvůrcům skládám obrovskou poklonu. Takto dobře vyváženou animovanou komedii jsem naposledy viděl u: Zataženo, občas trakaře. Nejlepší scény: Přežít deset vteřin na nepřátelském území, scéna s Davidem Hasselhoffem. 80% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hero's Journey, při které se kadence fórků nijak nesnížila a mnou oblíbené animační hrátky s bublinami vzduchu přinesly nové nápady. Jestliže ta naivní houba a dementní hvězdice byly Frodo se Samem, pak Motorboat Hasselhoff byl Orel, co je dostal na Dno bikin. Mimochodem, zajímavý plavecký styl. Na olympiádě by si to mohl rozdat na 100 metrů volný způsob se Zvířetem Robem Schneiderem.. Škoda upozadění sépiového pokladníka od Křupavého Kraba, jeho smrtelný hřích Hněv tomu docela scházel.. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Po prvních deseti minutách jsem se tetelil blahem a říkal si, konečně je tu nástupce geniálního Rena a Stimpyho. Jenže jak šel čas, postupně se ukazovalo, že Sponge Bob a Patrick Star jsou sice lépe nakreslení, ale ani zdaleka tak zábavní, vtipní ani úchylní jako Ren a Stimpy. Pár momentů je sice kulervoucích, ale jinak se autoři možná zalekli být příliš ulítlí a zapomněli, že bez dostatečné porce šílenosti zůstane stupidní a dětinský příběh jen obyčejným stupidním a dětinským příběhem a ničím víc. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Kdo říká, že Spongebob je jen pro děti, asi ho neviděl. Žlutá, až moc veselá houba, která miluje nadevše dobrodružství. A jeho parťák růžová přitroublá hvězdice Patrik. Tahle dvojka je legendární. A konečně se nemusíme těšit jen na 20 minutovou stopáž, ale na celou hodinu a dvacet minut. Film je nápaditý, vtipný a skvěle se člověk při něm uvilní a zapomene na starosti! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Pôvodná dejová línia mala byť o tom, ako sa SpongeBob vyberie zachrániť Patrika z rúk floridského rybára. Tom Kenny však neskôr priznal, že to bol len krycí manéver, ktorý mal svojou podobnosťou s príbehom filmu Hľadá sa Nemo (2003) rozprúdiť diskusiu medzi fanúšikmi. (HelenOfTroy)
  • Pieseň "O Blbom Burákovi", ktorou SpongeBob zachráni v závere filmu obyvateľov mestečka, je spievaná na hudbu piesne "I Wanna Rock" od skupiny Twisted Sister. (mackyns)
  • Film obsahuje jednu potitulkovou scénu. (hrumsrt)

Reklama

Reklama