Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský farmář Joshua Connor má zvláštní talent pro hledání vody pod zemí ve vyprahlé krajině. Svůj instinkt bude muset využít v životním dobrodružství, aby se v cizí nepřátelské zemi dostal na místo nejděsivější bitvy první světové války a našel své tři syny. Cesta ho z australského kontinentu vede do Konstantinopole (dnešního Istanbulu), na rozhraní Evropy a Asie, doprostřed chaosu hroutícího se impéria Osmanské říše. Connor se musí zorientovat v neznámém prostředí plném exotiky. S nečekanou pomocí pak začíná soukromé válečné tažení, neméně velkolepé než to, které zde nedávno skončilo. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (194)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Režijní debut mého nejoblíbenějšího herce Russella Crowea se povedl na výbornou! Já jsem vůbec nečekal, že to bude takhle dobré. Má to velice dobrý a dojemný příběh, líbilo se mi jak to bylo i propojené ty různé kultury a taktéž ten hotel s Olgou Kurylenko skvěle zapadal do příběhu. A ta závěrečná scéna ta byla TOP! A to vše bylo doplněno famózním soundtrackem. Russel Crowe se tedy jako režisér uvedl skvěle. A musím také podotknout, že i jeho herecký výkon byl grandiózní, já ho prostě ve všech filmech žeru! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to. Veľmi pekná a dojímavá červená knižnica so silným príbehom a dobrými hercami na čele so super Crowom. Ale takisto dejovo príliš košaté. Škoda, že Russell Crowe nie je tak užasný režisér ako herec. Niektoré motívy totiž nie sú úplne ideálne predané (hlavne "mystické" momenty sú trochu WTF), kľudne to mohlo byť dlhšie a tým pádom konzistentnejšie a čo sa veľkoleposti týka takisto svojmu žánrovému príbuzenstvu mnohé dlží. Dokonalosti Legendy o vášni alebo Pokánia tak film bohužiaľ nedosahuje ale aj tak sa jedná o sľubný debut pri ktorom zamrzí hlavne to, že keby ho dostali do rúk napr. Ron Howard alebo Edward Zwick, mohlo to byť úžasné. Tak je to "iba" dobré a veľmi pekné. 7/10 ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

296. Může z výborného herce vyzrát časem i výborný režisér? Russell Crowe nám to s jistotou může potvrdit, ano, může, pokud má v sobě cit a soudnost, tak dokáže mnohé, co by mu jiní jistě rádi upřeli, tak jsem i já, stejně jako jeho další příznivci i odpůrci, byl zvědav na jeho režijní debut, a mohu s klidem a zodpovědně prohlásit, že rozhodně nezklamal, zvolit si tak závažný námět, to už chce opravdu velkou dávku troufalosti a odvahy, ale on je velikán, jeden z mála titánů současné kinematografie, a tak s vědomím vlastních schopností může kolem sebe vystavět další a další hluboce lidské příběhy, které ty vnímavé v kinosálech určitě vždy osloví, a ti ostatní? Ti budou jen přihlouple takovou tvorbu znevažovat, vždyť co může být větší krutost, než si nechat válkou odvést či odvléct z domovů děti, aby pak někde daleko, od své domoviny vraždili a sami umírali pro zájmy, které nejsou jejich, ale mají pro ně položit život, jen pro věčnou nenasytnost těch druhých, mocí nemocných, co životů bylo z rozmaru moci promarněno, co zločinů a krutostí spácháno, a pak v pokoře, jen se silnou vírou se vydá jeden jediný člověk ty své ztracené děti hledat, smířený, že živé je už domů nepřivede, jako jeden z mála, on je přece životem uvyklý trpělivě, neústupně hledat, kde jiní by se ani pokoušet hledat nezačali. (7/10) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo tragédiu druhej svetovej máme vo filmografií zmapovanú, prvá svetová napriek fascinujúcim bodom v krviprelievaní toľko pozornosti nedostáva. Ale teraz sa dostaneme do roku 1915 a bitky pri Gallipoli. Russell Crowe režíruje seba celkom šikovne a neraz sa hrá s mnohými scénami naraz. Tu núka flashback, tam určitú víziu, inokedy skúša prechod z rovnakého miesta do minulosti. Má tu pokojné scény, hnusnú vojnu či akčné prepady, ale aj slnkom zaliate raňajky v istanbulskom hoteli. Pomáha si aj dobrými hercami - Jai Courtney v epizódnej roli skvostný, Olga Kurylenko veľa priestoru nemá, ale jej postava je pamätná a zobrať množstvo neopozeraných tvárí bol dobrý krok. Cesta nádeje mi čiastočne pripomína Unbroken v pomalšom rozprávaní, no kompenzuje ich neopozeranými miestami, posunmi v príbehu a má čosi do seba aj v tom, že za 111 minút ťažšej drámy som sa nepozrel na hodinky ani raz. Čo je malé, ale výrazné plus v celkovom vnímaní tohto typu filmov. Ťaží vás, púta vás, ale drží v pozornosti. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Russelle, na režijní prvotinu dost slušný výsledek. Čtvrtou hvězdu tvůj film ztrácí jen stran scénáře, kdy mi i na 111 minut ten začátek přišel jaksi příliš krátký a i přes otcovo pátrání mi to přišlo trošku... od hlavní postavy odosobnělé, jako bychom ten příběh nežili s ním, ale pozorovali ho lehce zpovzdálí. Zároveň to trochu kazila povinná romantická linka, která sice nebyla špatná, ale přišla mi jak naroubovaná z jiného filmu a celé její vyvrcholení bylo, na to, co a jak rychle se dělo, dost ukvapená. Možná si toho ale byl sám Russel vědom a tak se nám hned vzápětí brání tím, že měl alibi :) Na 4* to má díry, ale ty *** si to rozhodně zaslouží, stejně jako pohlídání si, jak si Russell bude počínat ve své režijní druhotině :) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Díky tomuto snímku poznala Olga Kurylenko (Ayshe) svého manžela Maxe Benitze, který si v tomto filmu také zahrál poručíka. (P. J. D.)
  • Natáčanie v Turecku označil Russel Crowe za nevyhnutnosť: „Istanbul je úžasným a pulzujúcim mestom. Bolo pre nás mimoriadne dôležité, aby sme tam skutočne boli. Nemôžete znovu vytvoriť to, čo Istanbul má - jeho architektúru, jeho atmosféru." (Arsenal83)
  • Kostýmová návrhárka Tess Schofield sa stretla s rôznymi prekážkami pri obliekaní veľkého počtu komparzistov, ako aj hlavného obsadenia do vhodného odevu: "Nemôžete si len tak ísť kúpiť veľké množstvo dobového oblečenia do obchodu. Musíte si ich vyrobiť, takže do prípravy kostýmov sme zahrnuli naozaj skúsených ľudí z rôznych prostredí. To zahŕňalo získavanie látok z celého sveta, samozrejme, vrátane Istanbulu. Z jednej z mojich prvých výskumných ciest som sa domov vrátila s hromadou tradičných odevov, papúč a doplnkov, ktoré sme potom dokázali replikovať pre niektoré z našich davových scén.“ (Arsenal83)

Související novinky

Russell Crowe jako režisér v první světové

Russell Crowe jako režisér v první světové

26.08.2013

Hádáte správně, tématem pro hercův režijní debut bude nechvalně známá bitva o Gallipoli. Během sáhodlouhého zákopového krveprolití v letech 1915 – 1916 tam v boji s Osmanskou říší padlo přes 10 000… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno