Reklama

Reklama

Australský farmář Joshua Connor má zvláštní talent pro hledání vody pod zemí ve vyprahlé krajině. Svůj instinkt bude muset využít v životním dobrodružství, aby se v cizí nepřátelské zemi dostal na místo nejděsivější bitvy první světové války a našel své tři syny. Cesta ho z australského kontinentu vede do Konstantinopole (dnešního Istanbulu), na rozhraní Evropy a Asie, doprostřed chaosu hroutícího se impéria Osmanské říše. Connor se musí zorientovat v neznámém prostředí plném exotiky. S nečekanou pomocí pak začíná soukromé válečné tažení, neméně velkolepé než to, které zde nedávno skončilo. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (194)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo takové jaké jsem čekal, tj. Skvěle natočené, ale prostě chvílemi nudné. Bitva o Gallipoli byla natočena opravdu skvěle, vlastně celé to bylo dost autentické i Istanbul. Hlavně bych chtěl vyzdvihnout úžasnou hudbu. Ovšem ve filmu byli i špatné pasáže, které byli i předvídatelné, a tak jsem nedal plný počet hvězdiček, aké premiéra víc než dobrá....75%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, Maximovi to jde i za kamerou. Slušná řemeslná práce, která sice ve druhá polovině nabízí spíše červenou knihovnu než poválečné drama, ale i přesto nabízí povedený režijní debut, v němž umí Crowe dostat výtečné výkony nejen z tureckých no nameů, ale také z mé neoblíbené Olgy Kurylenko. A to už se přeci jen musí ocenit. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle to vypadá, když vypelichaný Válečný kůň vychlemtá Vodu pro slony. Stihne ho pak jen další nudná a patetická sračka o tom, jak otylý pan Vranae hledá, hledá a hledá. Nejdříve půl hodinky vodu v buši, pak tak hoďku v Istanbulu včerejší den a nakonec v Gallipoli bagruje zeminu, až se z toho zamiluje do Kurvylenkovic Olinky a adoptuje tureckého cigoše. Chápu, že Rasl po vzoru mnohých kolegů urputně zatoužil ukojit své „režisérské“ ambice, ale tak nějak zapomněl najmout si k tomu pořádného scenáristu, schopného dramaturga, soudného střihače a rovněž nějakého vhodného představitele hlavní role. To, jak se dvě hodiny bloncká od ničeho k ničemu s oduševněle moudrým výrazem babičky Boženy Němcové, která zrovna neměla zaražené prdy poté, co se přežrala kysela, byla rozhodně ultimativní kreace jako stvořená například pro koženého Bena s Flekem, Rocca di Siffredia, Bobo Patizóna či jiného velikána s dětskou obrnou závislého na svalových relaxantech, a nikoliv pro kdysi opravdu dobrého herce. Takže Vránao, okamžitě přestaň dělat pičoviny a vrať se s čistou duší komandovat mástry, jinak už ti příště nedopřeju ani tu jednu ránu z milosti a nechám tě se trápit! ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Toz to by ma zaujimalo, preco sa herec ako Crowe, ktory mal potencial hravat drsnych chlapikov, policajtov a kdeakych mlaticiek upise do srackoidnych patetickych filmovych vod ako od Rosakundy Pičler. O kolko by bolo lepsie, keby prisiel nasraty fotrik, ktory nema co stratit medzi tych utierkarov a zacal by to tam hlusit hlava nehlava ? No nasinec by sa odreagoval a zabavil... tu som pozeral dve hodiny na nejakeho prutikara, ktory sa snazi vypatrat zeleny gumy v strede prdele sveta. Do toho stretne zivotom skusanu prilis emancipovanu pindu s malym ciganskym fakanom a spravodliveho Allaha Snackbara, ktory mu pomahaju. Neviem komu je urceny tento druh filmov, ale chlapovi s parom vajec na spravnom mieste asi tazko. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22.5miliónaTržby USA $4,196,641Tržby Celosvetovo $38,176,317▐ Russell Crowe opäť len potvrdzuje svoju všestrannosť a ponúka veľmi zručne natočenú vojnovú drámu o hľadaní stratených synov na bojisku v Gallipolách, s citom podaný príbeh, ktorému nechýba štipka rodinnej súdržnosti či aj miestami takej uvoľnenej hravosti, dobrodružstva pri pátraní naprieč cudzou krajinou a príde aj na nevyhnutné emócie, výborne sekunduje sympatická Olga Kurylenko /80%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • "Nájdem ich, láska. Nájdem ich a prinesiem ti ich domov... Jednému starému chlapíkovi sa podarilo dostať sem až z Austrálie, aby hľadal hrob svojho syna" - znela záhadná veta zo zápisov v liste, ktorý sa stal katalyzátorom tohto filmu. (Arsenal83)
  • Pri koncipovaní rôznych scén použil produkčný dizajnér Christopher Kennedy farby aj textúry, aby vytvoril kontrasty medzi Austráliou a Tureckom. (Arsenal83)
  • Kameraman Andrew Lesnie ohľadom natáčania bojových záberov prezradil: "Úmyselne som tam zahrnul flashbacky, aby som ich oddelil od zvyšku príbehu. Je to dosť jemné, ale pomáha to urobiť konflikt názornejším." (Arsenal83)

Související novinky

Russell Crowe jako režisér v první světové

Russell Crowe jako režisér v první světové

26.08.2013

Hádáte správně, tématem pro hercův režijní debut bude nechvalně známá bitva o Gallipoli. Během sáhodlouhého zákopového krveprolití v letech 1915 – 1916 tam v boji s Osmanskou říší padlo přes 10 000… (více)

Reklama

Reklama