Reklama

Reklama

Krvavé peníze

  • USA Good People (více)
Trailer

Mladý americký pár Tom a Anna Wrightovi (James Franco a Kate Hudson) se dostanou při opravě Annina rodinného domu v Londýně do obrovských dluhů. Zároveň zjistí, že nájemník, který bydlel pod nimi, zemřel a zanechal po sobě hotovost 200 000 liber. Stačí si jen peníze vzít a jejich problém je vyřešen. Jenomže netuší, že se brzy sami stanou terčem zloděje, který peníze původně ukradl. A náhle se dobrým lidem začínají dít špatné věci... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (84)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na celkem dobrou atmosféru a napínavý příběh, ale ten se nakonec mění jen v něco, co by se dalo označit jako "sám doma a v New Yorku", kde přece jen teče trochu více krve. Franco a Hudson jsou celkem dobrý pár, což je hlavní důvod, proč se na to dívat. Omar Sy je tu divný a Tom Wilkinson nemá moc prostoru a jeho postava je spíš taková úslužná. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Sám doma 5 - podtitul "Neviem čo chcem točiť". Strieda sa tu nuda, nečakané násilie, scenáristická nemohúcnosť, zase nuda a krásne 15 minútové napätie v dome na konci ulice. A to mali dementní režisér, scenárista a kameraman k dispozícii celkom slušný herecký ansábel. Nuž keď to raz nevieš, tak samo to nepríde, že áno Henrik. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Krimithillerů se točí čím dál víc, tak už jsem asi zhýčkaná a příliš vybíravá, Rozhodně neupírám Good People napětí a hustou atmosféru, ale momentem, který se týkal tága jsem se obávala, že to sklouzne do podobné linie jako u Tísňové linky. Stalo se. Faktem ale zůstává, že jak u ní, tak ani tady jsem se přes ty všechny neuvěřitelné momenty vůbec nenudila a Tom a Anna byla sympatická dvojka. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Průměr tohle rozhodně není, dokonce jsem přemýšlel i o čtvrté hvězdě, ale krapet mi v ní brání pár těch neuvěřitelných náhod, ale jinak to funguje celkem slušně. Atmosféru to má hutnou a napínavou, funguje tomu i to vážnější ladění, taky je tu nejedna zajímavá scéna a zaujala mě i ta zápletka, která sama o sobě taky není vedená zrovna blbě, takže jsem opravdu spíš spokojený než naopak. Určitě to mohlo vypadat líp, ale radši si znovu zopakuji tohle, než cokoli (třeba) od Villeneuvea, který se o tu pomalou atmosféru hrozně snaží taky, ale nemá cit pro tempo ne. Tohle naopak jo. Silné 3* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller, který bojuje s vlastní průměrností, avšak režie progresivního dánského režiséra Henrika Rubena Genze, jej povyšuje na nadstandardní napínák. Zadlužený americký manželský pár v Londýně, nález špinavých peněz z drogových kšeftů po mrtvém podnájemníkovi doprovázený chvilkovým pocitem štěstí a úlevy, že bude na dluhy a Tom s Annou tak nepřijdou o svůj zděděný dům v rekonstrukci, přičemž jejich vyhlídky na lepší buducnost jim kazí jen vyšetřující detektiv, který jim s buldočí zarputilostí dýchá na záda a také dva znepřátelené gangy drogových dealerů, které chtějí zpět to, co jim patří. Řeklo by se, že na výchozí situaci a dějové zápletce není nic moc objevného a spíše to zavání obehraností. Prozradil jsem však jen to, co přijde v první polovině filmu. Ve druhé polovině začne děj nabírat na obrátkách, nebude nouze o napínavé a drastické scény, režisér si šikovně pohraje s předvídatelností, což vyvrcholí finálním střetem v domě. Peněz se totitiž nikdo nebude chtít vzdát dobrovolnou cestou. Film produkčně zaštítil vedle známé produkční dvojice Lerner/Katz, také herec Tobey Maguire. Neznám knižní předlohu, podle níž sepsal ne úplně nezajímavý scénárista Kelly Masterson svůj scénář, ale nutno dodat, že tentokrát to byl průměr se vším všudy. Ze scénáře se dalo s klidem vypustit hned několik ne úplně potřebných aspektů. Na co byla ve filmu Anna Friel hrající s blížící se čtyřicítkou maminku mimina. Rovněž detektiv, ovšem ve skvělém podání Toma Wilkinsona, zaváněl klišodností na sto honů. Motiv jeho mrtvé dcery, jež má na svědomí jeden z gangů, je opravdu obehranost nejvyššího kalibru a nebýt Wilkinsonova citu pro velmi dobré herectví a uchopení postavy, tak by to byl až rušivý element v příběhu. Mnohem lepší byl film, když byli na scéně James Franco s Kate Hudson. I když mně na druh takového filmu přišli až celkem příliš hvězdní, s nimi film nabral spád událostí, což bylo podpořeno kvalitní režií Dána s ostrými lokty. Především jeho zásuhou s připočtením účasti vynikajících herců se jedná v prvé řadě o napínavý thriller ve kvalitním režijním provedení, kterým by v budoucnu mohl prorazit i v zámoří. Prostředí londýnského předměstí bylo docela obstojně využito, stejně tak i nehotový dům, ve kterém si v závěrečném střetu dali dostaveníčko všichni zúčastnění za doprovodu nastřelovacích hřebíků proražejících podrážky obuvi nebo vzduchem svištících kulek. Divák mající v oblibě stokrát viděné si to dá i po sto prvé. Mé hodnocení: 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní postava (James Franco) jezdí ve filmu v českém autě Škoda Felicii Pick-Up. (Fisek)

Reklama

Reklama