Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divadelní záznam původního broadwayského muzikálu Shrek, který vznikl podle stejnojmenného animovaného filmu studia DreamWorks. V původním obsazení, stejně jako v tomto záznamu z roku 2009, se v titulní roli představil Brian d'Arcy James, jeho hereckými kolegy zde byli Sutton Foster (Fiona), Daniel Breaker (oslík), Christopher Sieber (Lord Farquaad), John Tartaglia (Pinocchio) a další. (kudelicek)

(více)

Recenze (18)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nápaditý, skvěle promyšlený i vypadající muzikál, minimálně na úrovni filmu, od scénáře po závěrečnou ohromující píseň jsem si připadal jako kdybych sledoval film a ne divadelní představení. Ve všech ohledech mi tvůrci vyrazili dech, překvapili a dovedli svými vtípky, mnohdy i hrubšího ražení, skvěle pobavit. Nicméně se několika hluchým místům nevyhnuli, např. v tomto příběhu byl drak naprosto zbytečný. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Třeskutě zábavné, hudebně návykové (kdo si nepodupává do rytmu je nelida), monumentálně výpravné, herecky a především pěvecky naprosto dechberoucí. Fanoušci filmové předlohy se budou bavit stejnou mírou, jako ti, kteří jsou zelenou mánií nepolíbení. Neskutečně hravá divadelní adaptace plná originálních nápadů (ztvárnění lorda Farquaada; dračice, zapojení všech oblíbených postav; aniž by některá překážela + nějaké to rozšíření známé dějové linky). Brodway si v poslední době prochází značnou postmoderní transformací započatou nastudováním ikonického Lvího krále (bystří si všimnou odkazu i zde) a konče touto lahůdkou. ______ Postava Oslíka představená, jako (výborný hudebník) Prince, (legendární rocker) Lenny Kravitz a (soulově poetický) Stevie Wonder? Troufalá "trefa do černého", jež vyšla na výbornou! ______ Sutton Foster (Bunheads, Younger) je skutečně aktuální bohyní Brodwayského jeviště (viz. stepovací číslo)! ()

Reklama

VideneFilmy 

všechny recenze uživatele

Kto je vlastne cieľová skupina? Toto dielo sa mi veľmi ťažko hodnotí, pretože je tu veľa pre a proti. Na jednej strane vidíme prepracované kostýmy a masky, rýchle nerušivé prevleky, pútavo urobenú scénografiu aj množstvo zaujímavých čísel i nápadov. A tu sa dostávame k tomu ALE. Týchto čísel je až príliš veľa, mnoho scén je zbytočných a chýba tomu to hlavné, čo k muzikálu patrí – dobrá zapamätateľná hudba. Aranžmány piesní sú vynikajúce (podúpavanie do rytmu vás jednoznačne chytí), muzikanti hrajú skvelo, ale s výnimkou záverečného prídavku (pieseň z filmu) tu nemáme žiadny zapamätateľný hudobný motív (melódiu), ktorý by som si po dopozeraní pospevoval. Pri rodinných muzikáloch je veľmi tenká hranica medzi tým, čo je rodinné a čo je akože pre všetky generácie. Viackrát sme svedkami dospeláckych prvkov, ktoré sú pre deti zbytočné (polyfónia, zbytočne dlhá stopáž,...) a na druhej strane nás dokážu zrazu vyrušiť zbytočne infantilné vtipy. Muzikál sa oplatí vidieť, ale váš výsledný dojem výrazne ovplyvní to, ktorá strana z tých pre a proti u vás nakoniec vyhrá. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá adaptace Shreka na jeviště v podobě muzikálu, kde to zejména hlavním rolí dobře zpívá (ostatním o poznání méně dobře). Je to velice podobné filmu, ale je zde doplnění, které čerpá z knihy. Některé vtipné filmové scény, zde zůstaly nezměněny, což mě potěšilo včetně závěru, takže dávám plný počet jako prvnímu filmu o Shrekovi. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak sa Shrek dočkal aj hranej muzikálovej verzie priamo na doskách znamenajúcich svet. New Yorský Broadway ožil známymi postavičkami a vypustil do sveta dvojhodinové vcelku magické predstavenie, ktoré určite ocenia všetci milovníci divadla. Ja som tento snímok videl len sprostredkovane, takže až tak ma to nedostalo, ale viem si predstaviť, že naživo na Brodwayi to musel byť skvelý zážitok. Akurát tie piesne mohli byť o niečo výživnejšie a bližšie pôvodnému soundtracku. 60 % ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Píseň Dračice "Donkey Pot Pie" zaznamenaná na videu později nahradila nově připsaná píseň "Forever". (kudelicek)
  • Jako přídavek po závěrečné děkovačce zpívají herci píseň "I'm a Believer", která je součástí soundtracku k původnímu filmu Shrek (2001). (kudelicek)

Reklama

Reklama