Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zkorumpovaný úředník se zmocní rychle rostoucí společnosti. Její zakladatelé obvinění z trestné činnosti pak musí vést boj za očištění svého jména. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Paolo123 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní film na téma, s nímž si postsovětská Evropa asi ještě dlouho vystačí. Rány minulosti jsou stále nezhojené a takových filmů je nám pořád třeba. Drsnější než místy rádoby laskavá Kawasikiho růže, která nabere tempo a překvapí až v závěru. Proč se nám polské filmy mimo festivaly prakticky nedostanou ? Že bychom se nezajímali o vlastní minulost ? nebo se jí báli ? Proč o ní čeští režiséři, pokud vůbec, točí laskavě ? Proč se období Charty 77 nereflektuje pravdivě a bez příkras jako období Solidarity či předchozí období (r.1969, Poznaň 1970) v Polsku ? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Genialny polsky film a jeden z mala dokazov, ze aj za malo penazi sa da urobit vela hudby. Urady v Polsku su pomale, neefektivne, viac zozeru nez vytvoria. Zacinajuci podnikatelia si vybudovali uspesnu firmu, lenze zauraduje polska mentalita .. .dokonca aj protitenoristicky tim sa tu spomina. 95 % ()

Reklama

Helmut02 

všechny recenze uživatele

Po technické i herecké stránce jistě dobrý film, tak jak to Poláci v poslední době dokáží. Pokud by se jednalo o "běžný" hraný film, tak bych tomu nevěnoval pozornost, ale vzhledem k tomu, že to má být údajně "založené na skutečných událostech" je děj dost přitažený za vlasy. Osobně neznám konkrétní příklad, podle kterého měl být film natočen, ale nezdá se mi, že by v našem středoevropském prostoru bylo něco podobného dnes možné. Ale třeba jsem jen naivní a mýlím se. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Velmi silné drama o politických korupčních praktikách, které tentokráte ničí nevinné podnikatelské špičky a životy jejich blízkých. Země zaslíbená naruby či Kawasakiho růže bez humanistického náboje. A také důkaz, že i o dnešních problémech postsocialistických zemí se dají natáčet filmy světové úrovně. Snímek se někdy neubrání trochu přímočaré společenské kritice či karikatuře, ale i tak nabízí napínavou až burcující analýzu společnosti, stále vymknuté z kloubů. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Silný příběh plný bezmoci, kterému chybí katarze. Škoda, že ke konci skoro vyšumí, mohl být mnohem působivější. Připomněl mi Souostroví Gulag od Solženicyna. # Ponaučení: 1) Nedovol svému okolí nebo situaci, aby z tebe udělali hajzla. 2) Nevěř všemu, čím tě krmí televize, obzvlášť pokud jde o politické kauzy. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 8 | hudba 4 | humor 0 | akce 1 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama