Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tváří jako přihlouplá romantická komedie o ošklivém káčátku, končí to jako trochu naivně optimistická óda na přátelství, provozují se v tom tanečky na Abbu a navštěvují svatební salóny, ovšem v jádru toho všeho je čistokrevné sociální drama v nejlepší britské tradici. Až se jeden diví, jak něco tak málo povrchního mohlo tak komerčně uspět. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komediálně laděné drama o dospívání a zrání jedné venkovské holky, která hledala štěstí ve velkoměstě. Velmi pozitivně vyznívající film, který mi připomíná Lásku nebeskou a ke kterému stále rád vracím. Hudba skupiny ABBA se sice objevuje v řadě filmů, ale v tomto případě je zkombinování této pohodové muziky a filmového příběhu asi nejpovedenější. Celkový dojem: 90 %. Právě v tomhle snímku jsem objevil výbornou herečku Toni Collette, která díky němu záhy pronikla do Hollywoodu. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film s takovou koncentrací nesympatických herců. Dokonce i postavy, co mají být kladné (např. Muriel nebo její matka) jsou protivné a iritující. Člověk má chuť úplně všechny proplesknout a říct jim jedno velké ,,wake up"! Hlavní postava, které by mi zřejmě mělo být líto, je taková tlustá trapka, že naprosto chápu, proč je za outsidera. Upřímně - ani já bych se s ní nechtěl bavit a místo litování se, poslouchání ABBY a holčičkovském snění o dokonalé svatbě bych jí doporučil jít si zacvičit a udělat si make-up. To o čem mluvím se ještě dá snést v první polovině, protože je natočena v komediální nadsázce. Ale když se film překlopí do poloviny druhé a začne vážně řešit všechny problémy lidstva (lehký SPOILER) od rakoviny, ochrnutí, korupce, nevěry, imigrantství až po smrt blízké osoby, aby dospěl k převratnému poznání, že pravá láska a přátelství je to nejdůležitější na světě, je to už opravdu špatné a působí to jako horší díl Kroku za krokem. Je mi líto, tento kult mě minul. ()

Mr. Sandman 

všechny recenze uživatele

Tahle Australská skupina herců je fakt povedená. Příběh se velmi dobře vyhýbá klišé. Muriel je přes všechny nedostatky sympatická a její motivace jsou vcelku pochopitelné. Film vás může často dovést až k slzám. Moc mě potěšilo zpracování vztahu s plavcem, který byl původně tak povrchním a nakonec se stal hlubokým a lidským. Fajn. ()

Lou_DLy 

všechny recenze uživatele

ten film je plnej prazvláštní patologie, nějak mi to celkově nedává smysl. až je to vlastně srandovní, ale na druhou stranu v symbolizaci trapnosti a obyčejnosti a nicotnosti je film tak extrémní, že je spíš mrazivej. ani ty paralely s abbou jsem nějak nezvládala. dobrý je, že dějově je film bohatej, nenudí. zahraný je to taky slušně, líbila se mi hlavně Rachel Griffiths. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)
  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)

Reklama

Reklama