Reklama

Reklama

Ladíme 2

  • USA Pitch Perfect 2 (více)
Trailer 1
Komedie / Hudební
USA, 2015, 115 min

Režie:

Elizabeth Banks

Scénář:

Kay Cannon

Kamera:

Jim Denault

Hrají:

Anna Kendrick, Hailee Steinfeld, Rebel Wilson, Brittany Snow, Alexis Knapp, Ester Dean, Hana Mae Lee, Skylar Astin, Adam Devine, Shelley Regner, Katey Sagal (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mají skvělé hlasy, dokonalá těla (až na výjimky) a jsou královnami zpívání a capella, takže ve svých vystoupeních nepoužívají hudební nástroje. Celá Amerika jim leží u nohou a dokonce je pozvou, aby zazpívaly prezidentu Obamovi k narozeninám. Jenže stačí drobná technická komplikace, v níž figuruje zpěvačka s příznačnou přezdívkou Tlustá Amy, bezmocně visící na lanech před Barrackovými zraky částečně tak, jak ji Bůh stvořil. Z Barden Bellas, dosavadních miláčků země, je najednou ten nejvděčnější terč. (CinemArt)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (186)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasická dvojka se vším všudy. Více songů, které už spíše nefungují, více z prstu vycucaných konfliktů a ještě mnohem více toho dámského juchání, které mužská část publika jen tiše přetrpí. Humor už tu tentokrát moc nefunguje, finále v Evropě je až nečekaně odfláklé a příběh jakoby tu ani nebyl. A celou dobu jsem měl pocit, že už tu Annu Kendrick ani moc nebaví. 50% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Hudební, acapela, občas vtip, Fat Amy x celkem nuda, prostě dvojka. Je takovým pravidlem, že pokračování filmů nikdy nemá takové grády jako jednička. A u Pitch Perfect se to bohužel tak stalo. Písničky nebyly příliš dobré, snad kromě Muse, a poslední srdcovky. Děj také trošku pokulhával, nejlepší asi stmelovací tábor a hlavně Fat Amy, ta je prostě nezastavitelná. Takové na stejné brdo, trojku už ne, prosím. ..a prej trojka bude.. ()

Reklama

tatanapope odpad!

všechny recenze uživatele

Další z mnoha pohádkových komedií o tom , jak děvčátka ke štěstí přišla . Film je zaměřený především na náctileté publikum a působil na mě jako pěst na oko . Pro normálního dospělého člověka tam nebylo absolutně nic k zasmátí a ta bachratá holka ve skupině , která si říka krásky , to už mi fakt hlava nebrala .Celou dobu jsem si říkala , kde by se tam toto jako vzalo ? Neumím si představit ve které taneční a spívající skupině by chtěli takovou lokomotívu a ještě by jí ukazovali při tancováni vždycky v prvních řadách , to bylo fakt otřesné a to , že bylo veškeré zpívání slyšitelně upravované na způsob ala čipmank radši ani mluvit nebudu , díky bohu , že to mám za sebou . ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nenáročná dámská týmovka, která si nejen udržela svěžest prvního dílu, ale navíc je coby ženská variace gross-out komedie konzistentnější. Chvílemi nemá svou ostrostí a sebe-uvědomělostí daleko k Vybíjené Bena Stillera, aniž by tím byla otupena její „ženská“ síla. Hledání osobitého „soundu“ představuje leitmotiv filmu. Dívky jsou naučené přejímat cizí slova (a hudbu), ale teprve když dají průchod vlastnímu hlasu, mohou pokročit dál (v osobním životě, v kariéře, v soutěži). Je to jejich vlastní talent a spolupráce, nikoli podřízení se pravidlům, ale jejich porušení, co vede k úspěchu. Nedopustí, aby za ně rozhodovali muži (proto Amy na romantické večeři, připravené tak, aby podlehla emocím a řekla ano, řekne ne). Stejně jako hrdinky, ani film se neřídí patriarchálními schématy. Heterosexuální romantiku nepředkládá jako hlavní nebo jediný zdroj štěstí, ale naopak zlehčuje nebo odsouvá bokem (Benji a Emily), objekty sexistických vtipů jsou častěji muži, ústřední dějová linie tentokrát nesleduje souboj (různých) pohlaví, nýbrž souboj ženy dokonalé (Birgitte Hjort Sørensen) se ženami, které mají své chyby a slabosti, ale nestydí se za ně. Přes všechny mé sympatie, které film získal svou lehkou pop feministickou podvratností, mu nemohu odpustit nesoustředěnost (skoro celá první polovina se nese v duchu „let’s have a fun“, aniž by došlo k výraznějšímu vývoji zápletky) a zbytečné natahování některých scén (pěvecký souboj v domě výstředního milionáře). Našlapaná hudební čísla, bezvadně sehrané herečky (Rebel Wilson dobře načasovanou replikou zabíjí skoro každou scénu i díky reakcím ostatních) a nepřetržitá hra se stereotypy mi ale brání odbýt Ladíme 2 průměrným hodnocením. 75% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že tímhle Pitch Perfect pohřbí hluboko pod úrovně toho skvělého prvního filmu. No na svůj debut, odvedla Elizabeth Banks úctyhodnou práci, je vidět, že když se člověk pohybuje v branži, tak toho dost odchytí. Od prvního dílo se to hodně odpoutalo, ani to nějak moc netěží s použitých vtipů v první sérii, což je dobré. Asi by nebylo vtipné, kdyby se jen opakovalo, že Stacie je děvka, ta asiatka mluví potichu a ta černoška je lesba. Takže samozřejmě to nemohly komplet vypustit, ale omezit a to je dobře, protože takhle nebyla 2 jen recyklací vtipů z jedničky. (Věřím, že by se v Hollywoodu našli režiséři, kterým by přišlo vtipné, že Aubrey potřetí zvrací víc než slon atd.) Hailee Steinfield si mi moc nelíbí, její role je o ničem a vzhledem k tomu, že v 3. dílu zřejmě hlavní roli dostane ona, to bude docela na nic, její postava je strašně nemastná neslaná. Rozhodně se tu nepovedlo vytvořit charakter jako má např. Fat Amy. Z nových postav byla bezkonkurečně nejlepší ta Mexičanka, její kecy o deportaci a tak měly prostě šťávu...... Poslední je výtka českým titulkářům za vážně nepovedené jména acapela skupin. Vadilo mi více věcí na titulkách, ale udělat z Barden Bellas (Bardenské krásky) Bardenské pěnice a z Troublemakers (Problemáři) Ušorváče je fakt umění, když se nabízí jednoduší a nepostiženě znějící překlad. Navíc to jak to dotyčný přeložil absolutně nesouvisí s původním jménem. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (14)

  • Herečka Rebel Wilson veřejně prohlásila, že chce jako jednu z Bellas obsadit zpěvačku Demi Lovato, ale ta se v té době rozhodla zaměřit na její hudbu a tour. (willy1)
  • Během natáčení byly použity skutečné skupiny Acapella. (griph)
  • V závěrečném souboji se za kanadské barvy objeví pěvecký soubor Pentatonix, což je reálná skupina, ale původem z Ameriky. Pentatonix také vytvořil soundtrack ke scénám na World's Championship. (sQelle)

Související novinky

Charlieho andílci dostanou další šanci

Charlieho andílci dostanou další šanci

16.09.2015

Převážně komediální herečka Elizabeth Banks (Zack a Miri točí porno) se letos dala na režii. Její Ladíme 2 utržilo 285 milionů dolarů, takže se předpokládalo, že se u trojky nebude měnit dohled.… (více)

Universal překonal dvoumiliardový rekord

Universal překonal dvoumiliardový rekord

17.08.2015

Utržit na americké půdě 2 miliardy dolarů za rok se hollywoodskému studiu podaří jen výjimečně. Nejrychleji se na tuhle metu vyškrábali Warneři, kteří ji v roce 2009 zdolali 25. prosince, teď ale… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Ladíme! podruhé

Ladíme! podruhé

18.02.2014

Z předloňské hudební komedie Ladíme! se vyklubal překvapivý hit. Sedmnáctimilionový film vydělal v kinech 113 milionů dolarů a dalších 80 vytáhl z domácích nosičů, ohlášení dvojky na sebe tedy… (více)

Reklama

Reklama