Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se padesáté výročí Doktora Who a pro Sylvestera McCoye, Colina Bakera a Petera Davisona vyvstává jedna podstatná otázka – budou v něm hrát? Zpočátku si myslí, že je to samozřejmostí. Přeci jen jsou bývalými Doktory Who, a tak není snad žádný pochyb, že se v něm objeví. Když se jim ale nikdo neozývá, začnou mít pochybnosti. Ty pak přerostou ve strach, který je donutí zavolat do BBC a nabídnout se s tím, že by si byli ochotní si zahrát ve speciálu k padesátému výročí. Ačkoliv tak otravují info-linku nepřetržitě déle jak dva dny a vysedávají neustále u telefonu v naději, že jim někdo zavolá, nedočkají se žádného úspěchu. Rozhodnou se protestovat, ale brzy zjistí, že jediná cesta vede přímo. Do středu samotného natáčení speciálu k padesátému výročí. Zasáhnout a vnutit se. To je jejich povinnost. Ať už jsou současnými hlavními hvězdami Matt Smith a David Tennant, oni jsou stále Doktory Who. A mají právo se ve speciálu objevit... (P. J. D.)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Peter Davison byl za snímek nominován na cenu Hugo Best Dramatic Presentation - Short Form pro rok 2014. (P. J. D.)
  • Na konci snímku se objevuje část filmu Doctor Who: The Day of the Doctor. Je tím pádem jasné, že trojice narušovala právě tvorbu tohoto filmu. (P. J. D.)
  • Ve filmu trojice zavolá Tomu Bakerovi, aby s nimi šel do speciálu k padesátému výročí, ale ten zdvořile po telefonu oznámí, že se nemůže účastnit. Pravdou je, že Tom Baker se skutečně nemohl natáčení účastnit, scéna je tedy založena na faktu. (P. J. D.)
  • Ve filmu lze často pozorovat odkazy na trilogii Hobbit, ve které si zahrál sedmý Doktor Who Sylvester McCoy. (P. J. D.)
  • Ve filmu se objeví vnitřek Tardis aktuálního doktora (Peter Capaldi). Jedná se tak o vůbec první snímek, ve kterém se objeví. (P. J. D.)
  • Ve filmu se trojice baví o jakémsi „Paulovi". Zkušený divák pochopí, že se jedná o Paula McGanna, čili osmého doktora. (P. J. D.)
  • Na začátku řekne Sean Pertwee Olivii Colman, že pojede do Prahy natáčet seriál, o kterém ale zatím nemůže mluvit. Šlo o seriálu The Musketeers (od r. 2014), jehož první řada se u nás v té době natáčela a kde si Pertwee zahrál epizodní roli. (venalce)
  • V první scéně. ve které se objeví Sylvester McCoy, je možné vidět, že na sobě má tričko Hobita, ve kterém si zahrál roli čaroděje Radagasta. (Beckett51)
  • Ešte pred 50. výročím Peter Davison pri otázke, či bude vo výročnom špeciáli, nič nepotvrdil ani nevyvrátil, priznal ale, že dostal scenár so svojim menom. Narážal na scénu z tohto filmu, kde má sen, ako mu Steven Moffat - výkonný producent seriálu - tento scenár odovzdáva. (The M)
  • Ako veľa fanúšikov vie, Georgia Moffet je dcéra Petra Davisona, ktorý v Doctorovi Who hral 5. Doktora. Je zároveň manželkou Davida Tennanta, ktorý zase hral 10. Doktora. Okrem toho sa ale sama Georgia v seriáli objavila po boku svojho súčasného manžela a aby toho nebolo málo, zahrala si dcéru Doktora. V priebehu filmu sa na tieto vzťahy medzi hviezdami seriálu, samozrejme, niekoľkokrát naráža. (The M)
  • V prvých minútach tohto krátkeho filmu môžeme vidieť Georgiu Moffet - dcéru Petra Davisona (5. Doktor) a manželku Davida Tennanta (10. Doktor), ako je zmrzlinu so zelerom. Práve zeler bol súčasťou kostýmu 5. Doktora - jej otca. (The M)

Reklama

Reklama