Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

boshke 

všechny recenze uživatele

Jako nadšený fanoušek originálního Kanclu a Ricky Gervaise bych měl být asi ten první, kdo hodí kamenem, ale nemohu sloužit. To, že česká verse nesahá originálu ani po kolena, netřeba zřejmě dále rozvádět. Ale originál byl přenesen dobře, ač (ne neočekávaně) doslovně, téměr slovo od slova, příjemným bonusem české verse je postava stravenkáře. Při sledování jsem oceňoval vedení ČT, že se do takového nekonvenčního projektu pustilo a že ho převedlo citlivě, se zachováním jeho původního kouzla. Objektivně tři, vzhledem k výše zmíněnému čtyři... 80% ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Téměř naprosto kopírující originál. Václav Kopta je ideální představitel, podle mne i lepší, jak v původní britské sérii, protože... byl extrémně nesympatický. Nevím, zda se režie mohla odchýlit od předlohy více, každopádně je velká škoda, že se tak nestalo. Vtípky čistě českého charakteru by se asi daly spočítat na jedné ruce, přitom naše specifické prostředí by jistě našlo spoustu zajímavých námětů. No a pak to, že seriál je z brněnské lokace a vůbec se nepoužije místní nářečí, natož hantec, je největší chyba. ()

Reklama

Sharlay odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad nedávám proto, že by to bylo až tak zlé, ale proto, že Milan Šteindler klesl u mě na úplné dno. Svou inteligenci a vtip již zcela ztratil a je mi naprosto jasné, že původní formát a genialitu v něm ztelesnujícího Ricky Gervaise určitě pochopil a chtěl napodobit, ale na takové režírování buď nestačí, nebo byl casting odfláknutý na tom úplně nejbrutálnějším kalibru pokleslosti. Herecké výkony, které původní The Office vynesly až do seriálového nebe a povznesení na vyšší formu bytí, jsou v českém Kanclu přinejmenším diletantské. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mají lidé potřebu přetáčet legendární seriály na lokální verze... Viděl jsem první díl a co si tak pamatuju originál, nějaká invence ze strany Šteindlera a spol. se v tomhle "veledíle" moc neukázala... V podstatě přeložený scénář - nic víc, nic míň... Kopta kopíruje Gervaise ze všech sil, s ostatními postavami je to dost podobné - zkrátka nebyl asi žádný rozumný důvod tohle točit... Když už měli v ČT potřebu vysílat Kancl česky - stačilo originál nadabovat... Ale v porovnání s německými IT Crowd je to ještě docela koukatelný - proto ta jedna hvězda... ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Krecovity Vasek Kopta, vicemene tragicky vykon. Ale i tak ho mam rad. Jedina, kvuli ktere se to malinko da sledovat, je ta zrzava slecna recepcni. Tu si teda dovedu predstavit v uplne jinych filmech! (Sara Venclovska, na tu si budu muset posvitit) Nicmene nedelam si iluze, ze by me, ten tolikrat zminovany, udajne genialni, original, uhranul nejak vic. Anglicke sitcomy povazuji totiz za jeden z vubec nejtrapnejsich zanru. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama