Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokračování kriminálky, která jde stejnou cestou. Dobrá atmosféra i děj. Trochu jsem se bál odtajnění vraha hned na začátku, ale nevidím v tom žádný problém. Napětí nechybí a oproti prvnímu dílu je ho mnohem víc. Tak jako v prvním díle nevidím moc velkých problémů. Důležité je, že si drží stejnou úroveň a i možná lehce převyšuje .. 8/10 = 86% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden má frňák jak sněžný pluh, druhý ho má zalepený jak Nicholson v Chinatown, není se co divit, že tyto nosy vyčenichají kdejaký odložený případ.. Columbovský princip dokazování viny známému pachateli i pro severské kriminálky už poněkud stereotypní zápletku o předem prohraném boji s hříchy dávné minulosti bych vcelku přešel, nesmyslné odklony od knižní předlohy, nevýrazná atmosféra bez žádoucího mysteriózna a poněkud suché detektivní trio Mračoun, Vtipálek a Snaživka však už tolik benevolence nedovolí. Nevylučuji však, že si Flaskepost fra P půjdu z vody vylovit.. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že mně Zabijáci nabídnou podobně kvalitní podívanou jako předešlá Žena v kleci, a toho se mi i dostalo. Krom už ustálené hlavní dvojice vyšetřovatelů nechybí ani (znovu) zdařilý casting vedlejších rolí, a sice tu už (bohužel) není Sonja Richter, avšak její „nástupkyně“ (mladší i starší verze) rozhodně také zaujme. Znovu nechybí výborná atmosféra, napětí, překážky, humor, a místo „záhady“ je tu dodané slušně zpracované a vhodně dávkované retrospektivní vyprávění. A stejně jako minule je tu bohužel na můj vkus poněkud hollywoodštější konec s 1 krapet slabší režijní berličkou, která mu předchází (nepozorovaný útěk). Vidím to na slušné 4* a těším se na další díl s „Qčkaři“. „Tohle jsem našla v krabici. Kirsten Marie Lassen z internátu Griffenholm.“ – „Zjistěte, kdo to je.“ – „A pokud je mrtvá? Anebo vdaná?“ – „Je v tom nějaký rozdíl?“ ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film se tváří z počátku jako zajímavá a skvěle provedená kriminálka, pak se ale jaksi zvláštně vyvine v "suchý" a nevýrazný "revenge" kousek ... Všechno tak nějak vyplyne do prázdna a veškerý děj a snažení hrdinů přijde na zmar. Provedení je výborný, to rozhodně ... ale ne tak, aby mě to nutilo dát výš než 3***. Je to trochu škoda, ten potenciá je dobrej. Navíc je to dost zneklidňující a brutální či násilný, ale prostě to jaksi není úplně ono. Ale kvalitní film to je bezesporu! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

So záverom som nebol úplne spokojný. Ak kriminálky neobsahujú žiadne nadprirodzené prvky, nemá v nich čo robiť deus ex machina - film bol síce vďaka tomu ukončený efektívnejším a príťažlivejším spôsobom, no z logického hľadiska nie príliš pravdepodobným. Aj tak ale snímke musím napáliť slušných 4/5, pretože oddelenie Q som si veľmi obľúbil. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Množstvo exotických zvierat vo filme bolo získaných v Nemecku zo zoologických záhrad. Trvalo to niekoľko mesiacov. (Arsenal83)
  • Režisér Mikkel Nørgaard musel dlho obsadzovať mladých hercov, pretože film obsahuje veľa sexuálnych a násilných scén: "Veľmi dlho som obsadzoval mladých hercov. Koniec koncov, bolo to o tom, že som potreboval ľudí, ktorí by dokázali uniesť násilné scény, ale ktorí boli tiež pripravení objaviť sa v sexuálnych scénach filmu nahí. Bolo nevyhnutné, aby do násilných scén išli „všetko do toho“, aby sa stalo uveriteľným." (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama