Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

So záverom som nebol úplne spokojný. Ak kriminálky neobsahujú žiadne nadprirodzené prvky, nemá v nich čo robiť deus ex machina - film bol síce vďaka tomu ukončený efektívnejším a príťažlivejším spôsobom, no z logického hľadiska nie príliš pravdepodobným. Aj tak ale snímke musím napáliť slušných 4/5, pretože oddelenie Q som si veľmi obľúbil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„THOMAS A MARIE JORGENSENOVI. DVOJČATA. POBODANÍ. MARIE BYLA PREDTÍM ZNÁSILNĚNÁ“… „ALE TADY STOJÍ, ŽE JE PŘÍPAD VYŘEŠENÝ…“ /// Druhej celovečerák o kodaňským krimi oddělení „Q“, je na tom podobně jako ten první. Nenudí, ale moc nepřekvapí. Prostě standardně dobrá kriminálka, který se stydím dát „jen“ 3*. Severský atmosféry a drsnýho (místy až brutálního) příběhu jsem si užil dostatečně. Škoda, že na konci místo vrnění blahem řeším, proč mě to nestrhlo stejně jako Muži, kteří nenávidí ženy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Zabijáci“, kterou v roce 2008 napsal Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen, číst nebudu. 2.) Mám rád, když si ženský hrajou s ohněm. 3.) Thx za titule ,,majo0007“. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Slušný film, ale horší detektivka. Můj problém je tu jednoduchý - dost brzo všichni ví, kdo je padouch a jde jen o to ho odhalit. A v takové chvíli to musí být buď napínavé, nebo fakt hodně dobře natočené, nebo tam musí být něco jinak interesantního. Tady by tuto funkci mělo mít hledání a odhalování minulosti klíčové svědkyně, ale funguje to tak na půl. Pořád ale slušná práce, hlavně díky dobrejm postavám detektivů "říkáme jim arabáč a alkáč" ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejbrutálnějších detektivek, co kdy byla napsána i natočena - víc se k příběhu dodat nedá. Mám jen jednu výtku, stejnou jako u prvního dílu - Nikolaj Lie Kaas je se svým věčně naštvaným výrazem sice k sežrání, ale pro mě to prostě není Carl Mørck - toho si představuju jako autora knižních předloh podle oficiální nakladatelské fotky na přebálkách. Už se těším na třetí díl, který přijde do kin letos a patří k nejlepšímu z celé série. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě moc fajn detektivní thriller. Mělo to náboj, atmosféru, příběh, všechno, co je třeba. K tomu příjemné herecké obsazení a po nějaké době zase neokoukané tváře. Taky kdo by u nás znal herecké hvězdy Dánska :-) Stylově mi to celý přišlo, jako kdybych měl v ruce fajn knihu a film byly moje představy děje v ní...Jednoduše fajn a určitě doporučuju :-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Mikkel Nørgaard musel dlho obsadzovať mladých hercov, pretože film obsahuje veľa sexuálnych a násilných scén: "Veľmi dlho som obsadzoval mladých hercov. Koniec koncov, bolo to o tom, že som potreboval ľudí, ktorí by dokázali uniesť násilné scény, ale ktorí boli tiež pripravení objaviť sa v sexuálnych scénach filmu nahí. Bolo nevyhnutné, aby do násilných scén išli „všetko do toho“, aby sa stalo uveriteľným." (Arsenal83)
  • Podobne ako vo filme, Pilou Asbæk (Ditlev) v roku 2001 naozaj absolvoval internátnu školu v Herlufsholme – veľmi konzervatívnu internátnu školu vyššej triedy. (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama