Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Neurazí a ani nějak extra nepřekvapí. Všechno šlape, jak by se na slušnou severskou kriminálku slušelo. Klišé, které mi tak vadilo v předchozím díle, je zhruba poloviční, takže má spokojenost je minimálně o jednu poctivou hvězdu vyšší. Hlavní herecké duo, si mé sympatie stále drží a padoušské osazenstvo mi taky sedlo do noty. Takže, když to tak nějak sesumíruju, je to celkem vydařená podívaná, jejíž vyšetřování se tak trošku protáhlo o pár desítek let. Od šťavnatého začátku, po trošku (pře)pečený konec. Vůbec bych se nedivil, kdyby se za rok, za dva začala natáčet trojka, ale to se nechám nejdřív překvapit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nebyť posledných 30 minút a pomerne nečakane krutého záveru, nešiel by som až do takého hodnotenia. Ostalo by to v priemere. Škandinávci vedia točiť psychologické drámy, vedia točiť aj kriminálky. Tento film je takým mixom oboch a preto hoci budete čakať podľa obsahu rýchly rozjazd, dostanete skôr také pomalé, temné, severské pochmúrno. Mne toto ale vôbec nevadilo. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Zatímco v knižní sérii se mi zdál druhý díl krapet slabší než první, u filmů to shledávám přesně naopak. Zabijáci jsou jednak o půlhodinu delší než Žena v kleci, jednak je děj svižnější a atmosféra obou časových rovin vynikající. Plně jsem se sžil a smířil s tím, že Carl Mørck má obličej Nikolaje Lie Kaase a obsazení Assada i Rose jsou naprosto v pořádku. Po shlédnutí filmu musím ale konstatovat totéž, co po přečtení knihy. Zabijáci jsou nesmírně brutální, surový a drsný příběh, po němž se člověku v těle rozhodně nerozproudí vlna pozitivní energie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem erudovaným specialistou na dánský právní systém, ale přesto si troufnu tvrdit, že důkazy získané neoprávněným policejním vloupáním nejsou příliš použitelné k usvědčení zločinců. Zejména těch z vyšších kruhů, kteří by si zasloužili řádně prošťourat konečník násadou od koštěte, ale místo toho se usmívají do kamer pod ochrannými křídly nejdražších právníků. V tomto směru jsem velkým fandou kakabusoidního výrazu komisaře Mørcka a jeho zarputilosti v boji s nedotknutelnou smetánkou, nicméně absence závěrečného překvapení při sledování detektivky mi nedovoluje udělit víc než tři hvězdy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se Dánům povedl víc než první, řekl bych. Propracovanější a zajímavější příběh, vykreslenější postavy, akčnější a napínavější děj... Jasně, klišé, vyumělkovanost a melodramatický pathos jsou v tom furt, ale dá se to vydržet. A taky jsem se už smířil s šablonovitou postavou Assada, je to docela sympaťák a časy se holt mění - Němci mají na dálnicích Simira, komisařka Lescaut má barevnou půlku ansámblu, no a není možná daleko doba, kdy bude v nějakém dementním seriálu z planety Nova exhibovat policejní důstojník Dezider Čonka. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Množstvo exotických zvierat vo filme bolo získaných v Nemecku zo zoologických záhrad. Trvalo to niekoľko mesiacov. (Arsenal83)
  • Podobne ako vo filme, Pilou Asbæk (Ditlev) v roku 2001 naozaj absolvoval internátnu školu v Herlufsholme – veľmi konzervatívnu internátnu školu vyššej triedy. (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama