Reklama

Reklama

Comet

Trailer 1

Obsahy(1)

Narazili na seba počas noci, kedy padali meteory. Vlastne, keď sa to tak vezme, ona mu zachránila život. Odvtedy z nej Dell (Justin Long) nemohol spustiť oči. Jeho nevyberané spôsoby ho takmer vždy dostali do problémov a nebude tomu inak ani tejto noci myriád padajúcich hviezd a jej bezchybnej božskej dokonalosti. Kimberly (Emmy Rossum) verí na lásku, na rozdiel od cynického Della, ktorý vie, že nie je skutočná. Uzavrú však spolu dohodu, že to spolu skúsia, čím sa začína príbeh vývoja ich šesťročného vzťahu tou najbizarnejšou cestou, predstavujúcou akoby sériu snov namaľovaných na plátno obrazu... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (53)

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Vážně teď uvažuji nad svým filmovým vkusem, protože mi poslední dobou stačí k radosti, když si pustím vlažnou vodu z kohoutku a hned to vesele běžím vypětkovat na čéséfédé. Už je to se mnou tak moc zlý, že se dojímám i nad hipsterskejma romantickýma bijákama, kde se za hodinu a půl vlastně vůbec nic nestane. Jako fakt vůbec nic. Jenom hlavní hrdina střídavě nosí a nenosí červenýho kulicha. Člověk se do toho tak zapeče, že nervozitou ani nedýchá, jestli v dalším záběru ta zmijovka bude či ne. Nakonec jsem tomu přišla díky svému vysokému IQ, které se až nebezpečně přibližuje například takovému kávovaru, na kloub. Ta čepice (všimněte si, kolik synonym jsem schopná vyplodit na téma kulich) je tam čistě účelově, aby bylo i těm méně vnímavým jasný, že se skočilo v čase. Jinak se tam vlastně jen poměrně zábavně žvaní a filozofuje nad tím, zda láska doopravdy existuje. Což mě málem dohnalo až k slzám, nicméně já jsem poslední dobou načatá, když už se vztah může rozpadnout i Dádě Patrasovej a Felixi Slováčkovi, tak jaký jistoty sakra v životě máme?! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca romantická konverzačná dráma, ktorej by som nálepku komédia moc nedával. Tá vyplýva skôr len z tragickej komickosti Longovej postavy - Della, ktorého narcizmus a zahladenosť samého do seba naozaj môže v niektorých chvíľach privodiť úsmev na tvári. To je však všetko. Inak je to o poctivej, vážnej konverzácii, ktorej si tu divák užije viac než dosť. Súboj dvoch protikladných filozofií o láske, kde má chvíľu navrch jeden a hneď zase druhý, nie je tu víťaz ani porazený. Sranda, že tu vlastne ani nejde o nejaké bližšie vysvetlenie, či ide len o sen, predsmrtnú víziu života alebo len o paralelný vesmír (konečná scéna s dvomi slnkami), je to viac o slove a myšlienkach. Mne osobne bola bližšie Kimberly, Dell mi išiel často na nervy, čo sa týka samotného herca, vedel by som si na jeho mieste predstaviť aj iného. Celkovo však ide o podhodnotenú vecičku, ktorá si červené čísla určite zaslúži. 80/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám moc rád filmy, které, vyprávěné lineárně, by odhalily ty chyby scénáře a motivací, ale rozstříhané a pomotané jako puzzle působí na spoustu lidí až hypnoticky. K tomu dnes tak moderní porušování nejen narace, ale i kamerových záběrů, kdy postavy koukají ven z kantny, kdy postavy zabírají minimum prostoru plátna. Má to jistě kouzelnou kameru, modré, růžové a červené filtry, vtahující hudbu. Řeší se dilema lásky dvou v podstatě magorů, kdy nějaká kometa nebo meteority nehrají roli. Ukecané to je, až ty stále stejné dialogy z asi pěti šesti střídajících se prostředí nudí a brzy omrzí. Linklanterovy filmy mají sice také ukecanou strukturu, ale při té procházce městem se během těch dialogů řeší příběh a podpříběhy, odkrývají se nové skutečnosti, aby ke konci došlo k určité katarzi. Zde je pokus o něco podobného, avšak jen pokus, protože většina dialogů je vyprázdněná jako vypitá plechovka oranžády. Proto se sází na vnější prostředí - kde Liklanterovi stačí pár záběrů města, zde se stále mění účes hlavní představitelky, musí zde být dvě slunce, kometa, meteority... zbytečné. Místo toho měli tvůrci zapracovat třeba na charakteru Kimberly - ty její skoky v povaze jsou někdy příliš přetažené, od extrému k extrému. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kim, Delle, sorry, ale jděte oba do pr*ele!! Tenhle film není o životě, ani ze života. Když Woody Allen plácá o vztazích, buď sám, nebo prostřednictvím svých herců, a z myšlenky A se dostává až k názoru L, má to své kouzlo, má to svou pointu. Přechytralí, zadumaní a nevyzpytatelní filosofové v bizarním vztahu, kteří mezi sebou nevedou snad jediný „normální“ dialog, se nám představují v několika časových úsecích, melou a melou. A ano, je fajn si tu a tam pustit něco z opozice vůči popcornovému mainstreamu s hrdiny, kteří vždycky najdou v kapse nějakou chytrou poznámku, jenže tohle není ten případ. A Emmy Rossum byla před deseti lety pěkná baba – tady tak nějak není. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne ma tento film potešil. . Koncepčne, žánrovo aj štýlovo exactly my cup of tea. Komorná, vynaliezavo urobená vzťahovka so sympatickými, dobre zahranými postavami a množstvom pôsobivých scén. Má to problémy s tempom a ten pokus o nejednoznačnosť emočnému dopadu trochu ubližuje, no aj tak som si to veľmi užil. 8/10 ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama