Reklama

Reklama

Comet

Trailer 1

Obsahy(1)

Narazili na seba počas noci, kedy padali meteory. Vlastne, keď sa to tak vezme, ona mu zachránila život. Odvtedy z nej Dell (Justin Long) nemohol spustiť oči. Jeho nevyberané spôsoby ho takmer vždy dostali do problémov a nebude tomu inak ani tejto noci myriád padajúcich hviezd a jej bezchybnej božskej dokonalosti. Kimberly (Emmy Rossum) verí na lásku, na rozdiel od cynického Della, ktorý vie, že nie je skutočná. Uzavrú však spolu dohodu, že to spolu skúsia, čím sa začína príbeh vývoja ich šesťročného vzťahu tou najbizarnejšou cestou, predstavujúcou akoby sériu snov namaľovaných na plátno obrazu... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (53)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ale áno, veľa sa v tom filme rozprávalo. Niekedy ma to nudilo, ale väčšina dialógov ma bavila. Čo bolo na tomto filme špičkové, bola kamera. Každý záber kamery bola jedna fantastická fotka. Klobúk dole, naozaj nádhera. A čo vy? Aké je vaše obľúbené slovo? A veríte na lásku? Lebo Dell na ňu v podstate veril, iba si stále myslel, že to nebude tá celoživotná. A mimochodom, Emmy v kučeravých vlasoch vyzerala božsky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle že je ta jiná romance? Vždyť je to naprosto stejný kýč, jako jiné romantické filmy, jen v hipsterském, pseudouměleckém vizuálu. Jistě, dalo by se polemizovat nad tím, jestli samotné projevy lásky už taky nejsou kýčem, ale to mě osobně zas tak nezajímá. Spíš mi vadí, když se film vydává z něco mnohem víc, než ve skutečnosti je. Obě hlavní postavy mi byly strašně nesympatické už od samého začátku, chemie mezi nimi absolutně nefunguje a vůbec se s nimi nepracuje - charakter jak Kimberly, tak Della se neustále divně mění (hlavně u Della, který je spočátku strašně pesimistický cynik a najednou je z něj strašný romantik... i po kratších časových úsecích. To mám fakt brát vážně? Jako životnou postavu?). Humoru je tu na komedii málo a na mě nefungoval ani jednou. Ta úžasná vizuální stránka, o které tu všichni básní jakožto o až hypnotickém zážitku, se mě osobně nelíbila, protože mi připadá lartpourlartistická. Všechno to "experimentování" se záběry jednoduše nefunguje a v drtivé většině případů nemá žádný hlubší účel (a scéna líbání, při kterém kamera zabírá hlavně krk, mi přišla dost směšná). Nelineární vyprávění mi vadí obecně, jelikož mi taky v drtivé většině případů připadá pseudoumělecké. A střihy byly jak z Ptákodemie. Tak co na tomhle filmu mám oceňovat a zbožňovat? Navíc ani nechápu název Comet, když tam ta kometa nemá žádný účel. Asi aby režisér nalákal víc lidí a aby nezdrhli po úvodní scéně, dal do úvodních titulků pár obrázků vesmíru. Poměrně amatérským způsobem. Líbila se mi snad jenom hudba a trošičku závěr, jinak ani ťuk. Někdo by mohl namítnout, že tomuhle jsem dal 1* a 500 dnům se Summer jsem dal 5*, přičemž oba filmy jsou poměrně hipsterské romance - jenže 500 dnů se Summer má sympatickou ústřední dvojici, chemie mezi ní funguje perfektně, humor je vtipný a přítomný po většinu času a vizuálně působí o dost líp a promyšleněji. Prostě to má vše, co Comet chybí. Něco si to bere i z Věčného svitu neposkvrněné mysli a Linklatera, jak tady všichni píšou, ale kdybych měl vypisovat, v čem je jak ten film, tak ten režisér, lepší, už bych se opakoval. Lepší 1* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kim, Delle, sorry, ale jděte oba do pr*ele!! Tenhle film není o životě, ani ze života. Když Woody Allen plácá o vztazích, buď sám, nebo prostřednictvím svých herců, a z myšlenky A se dostává až k názoru L, má to své kouzlo, má to svou pointu. Přechytralí, zadumaní a nevyzpytatelní filosofové v bizarním vztahu, kteří mezi sebou nevedou snad jediný „normální“ dialog, se nám představují v několika časových úsecích, melou a melou. A ano, je fajn si tu a tam pustit něco z opozice vůči popcornovému mainstreamu s hrdiny, kteří vždycky najdou v kapse nějakou chytrou poznámku, jenže tohle není ten případ. A Emmy Rossum byla před deseti lety pěkná baba – tady tak nějak není. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obrazově to bylo nádherný, ale ty dialogy ...já myslel, že to nepřežiju. Něco tak utrpného a nudného jsem snad ještě neposlouchal a Dell mě byl svým chováním extremně nesympatickej. Občas už mě vůbec nezajímalo co ty dva kdákaj a jen jsem se kochal překrásnou kamerou, možná jako němý barvený film by to mělo pět, ale takhle Comet může děkovat Ericovi za ty dvě hvězdičky. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nádherné, režijně nesmírně procítěné a velmi zajímavé. Film diváka magnetizuje díky pestré vizuální stránce, neopakujících se frází a podmanivé hudbě, jenž dokresluje atmosféru. Pocity postav až hmatatelné. Scénář musel být nepochybně náročný, poněvadž se dočkáme plejády neutichajících dialogů - naštěstí jsem nenašel žádná hluchá místa a o zábavu bylo postaráno. Chtěl jsem si pustit film před spaním, něco příjemného a ona je to i místy docela solidní drama. Emmy Rossum nádherná a Justin Long opravdu sympaťák, spolu tvoří vynikající chemii a hrají přesvědčivě. Mno, krom atmosférické hudby, charismatické dvojky a mistrovského vizuálu film již moc nenabídne. Tempo překvapivě pomalé, konec se mi zdál nedotažený a nějak jsem nepochytil tu pointu celého toho příběhu. Na emoce ovšem došlo a bylo zapotřebí mít u sebe balíček kapesníčků :-) prostě příjemná jednohubka s pestrou režií, dobrým herectvím, kde hrají prim zajímavé filozofické konverzačky mezi hlavním duem. Na humor však taky dojde a Justin Long má naprosto skvělé hlášky. Stálo to za to. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama