Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzpomínka na mladého muže, který zahynul před dvěma lety. Bývalá snoubenka si opíše adresu u jeho jména ze středoškolské ročenky a pošle mu na ni dopis. Dopis do nebe. Odpověď překvapivě dorazí. Díky shodě okolností měl totiž její zemřelý snoubenec na střední škole spolužačku, která se jmenovala stejně jako on a které patřila adresa z ročenky. Korespondence mezi oběma dívkami začne vyplňovat mozaiku vzpomínek. (Jirka_Šč)

(více)

Recenze (13)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Extrémně pomalu plynoucí a extrémně nostalgická korespondence mezi dvěma dívkami. Utápění se ve smutku a vzpomínkách připomíná Orsina z shakespearova Večera tříkrálového. Něco po polovině jsem si říkal, že nic extra. Jenže pak přišel závěr a mě došlo, že je tento příběh možná trochu jiný, než jakým se do té doby zdál. "Jsem příliš zahanbena, než abych Vám mohla doručit tento dopis." ■ P.S. Porovnávat s "Be With You" a "Crying Out Love, In the Center of the World" není zcela fér. Uvědomte si, prosím, že toto je o devět let starší, než oba zmíněné filmy. ()

May 

všechny recenze uživatele

Jsou to dva roky ode dne, kdy Itsuki zemrel v horach a zanechal po sobe jen nestastnou matku a svou pritelkyni Hiroko. Dva roky od chvile, co se meli brat. Zivot jde i pres vsechny prekazky dal, ale ona nemuze zapomenout.. Napise mu dopis do mista, kde kdysi zil a chodil do skoly. "Dopis do nebe." Bez jakekoliv nadeje na odpoved. Jenomze ona odpoved prijde.. Dalsi romantika Shunji Iwaiho.. prekrasna, vlacna a presne vystihujici vse podstatne. Pomaly a zmateny zacatek postupne vplouva do jasne danych linii, ktere se volne ubiraji k predem vice-mene jasnemu konci. Nadherny pribeh o poznavani zesnuleho pritele prostrednictvim jeho spoluzacky a odhalovanim vselijakych zakouti jejich spolecneho vztahu. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Po vší té chvále tady jsem čekal mnohem lepší film. Začátek je ještě pomalejší a zmatečnější než zbytek děje. Film má tak pomalé tempo, že jsem místy usínal. Strhnout dokáže jen na pár izolovaných místech, natočeno je to v takových vybledlých barvách, což taky na atraktivitě moc nepřidá. Rozmýšlel jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale tři by byly málo. Když to ale porovnám s Crying in the center.... a Be with you, tak tohle je rozhodně nejslabší film z uvedené trojice. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou mladých žen, které spojí dopis, jenž si nedělal nárok na odpověď, je laskavý, jemný, dojímavý a přes svůj smutek nabittý pozitivní energií. Nenásilně proplétá minulost s přítmností a dává oběma hrtdinkám možnost poznat muže, který byl součástí jejich života a před divákem pomalu skládá příběh plný silných a na rozdíl od většiny americké produkce neuvěřitelně skutečných emocí. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Iwaiová romanca. Dve postavy, dve rozdielne línie, dve časti v ktorých je dominantná vždy jedna postava. Dve rozdielne emócie a dva žánrovo odlišné pohľady. Funkčné vo všetkých ohľadoch. Reminisencia zabudnutých spomienok. Snaha o pochopenie súvislostí a motivácií a zaujímavá( skvelo zmotivovaná) listová konverzácia, ktorá odhaľuje rôznorodosť niekoľkých pocitov. Komplexné. Príjemné. Emotívne presné a úprimné. Nezdiera to zbytočným tlačením na pílu. Iwai necháva nech sa do postáv zaľúbime. Nech im prajeme šťastie. Hoci všetko funguje ako má, línia z knihovníčkou je o trošku lepšia. Vzájomne ale tvoria originálny celok. Jeden z takých tých klenotov, ktoré som objavil až teraz. Tá klavírna hudba sa do zasneženého Japonska skvelo hodí. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

U Love Letter jsem si všiml, že když si přečtu o čem film je, tak se občas nevědomky více zaměřuji na zjištěné informace, než na jiné vyplývající přednosti, které má. ■ Děj by se dal shrnout v pár vteřinách, proto se divím, že jsem vydržel 2 hodiny bez nutkání jej trochu posunout. ■ Love Letter mě nikterak neokouzlil, ani to není film, který bych doporučil kamarádům, ale i přesto má co nabídnout. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hodne pomaly film, ktory sa nikam neponahla, niekto by povedal ze Cervena Knihovna. To mna le nevadi., aj ta korespondencia mala cosi do seba, rezisersky na urovni. Mno jo, filmy z Nippon Koku ja proste mam rad : 80 % ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Snímek má své kouzlo, ale utápí se příliš v klišé a nepřichází s ničím novým a zajímavým. Nudit se nebudete, ale originalitu nečekejte. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu pomalu plynoucí film, ale tady mi to až tak nevadilo. Hodně to pro mě zvedaly flashbacky do minulosti. nemůžu říct, že obě dopisovatelky úplně chápu, já bych asi neodpovídala,ale i tak mi to celé přišlo až překvapivě skutečné. ()

muti 

všechny recenze uživatele

ach aka strasna nuda a este k tomu aj 2-hodinova. cely cas somc akal ze sa film uz nejak rozbehne, ale oni stale dokola ostavaju pri tom svojom "ako sa mas?" cele nezazivne, uz dalsi film o Iwaiho, ktory ma takmer uspal. a mozno ze uz aj posledny. nechapem ako moze niekto skomentovat film slovami ako pomaly, zmatocny, usinal a napokon da 4*, ved to si uplne odporuje... ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je samotná myšlenka filmu daleko, předaleko vzdálená realitě, tak to na mě přesto působilo reálně, nenásilně a křehce. Dvouhodinový, ale velice citlivě podaný, působivý snímek o mladé ženě, která vzpomíná na svou starou lásku a postupně se dozvídá o jeho životě. ()

M.Coufield 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film se může zdát zpočátku nudným a skoro dvě hodiny se vám zdají celkem hodně. Při flashbacích se ovšem dostanete do situace, že prostě chcete vědět jak to celé dopadne. Nejkrásnější na filmu je ta nenucená jemnost a opravdovost celé situace, která se tam řeší. Zápletka by se dala shrnout do 10 min, ale tímto způsobem se z toho dá udělat velmi kouzelná záležitost. ()

Reklama

Reklama