Reklama

Reklama

S tváří anděla

  • Velká Británie The Face of an Angel (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je režisér Thomas Lang (Daniel Brühl), který dostane příležitost natočit film podle připravované knihy americké novinářky Simone Fordové (Kate Beckinsale). Ta se zabývá kontroverzním soudním procesem studentky obviněné z vraždy své spolubydlící. Simone a Thomas jedou do Itálie, aby se s případem blíže seznámili. Poté, co navštíví místo činu, začne Thomas pochybovat nejen o lidech kolem sebe, počínaje filmovými investory a lidmi od tisku, ale i sám o sobě a svých motivech. Zachrání ho až přátelství s Melanií (Cara Delevingne) mladou a bezelstnou britskou studentkou. Díky ní si začne uvědomovat, že nechce natočit film o násilí a vině, ale o lásce a nevinnosti. Chce místo toho natočit film, který bude oběť ctít a který se soustředí na lásku, život a štěstí, které jí byly odepřeny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (52)

Lenchik 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film o kauze s Amandou Knox som sa velmi tesila, ale bolo to celkom sklamanie. Ovladanie verejnej mienky mediami, priblizenie roznych detailov a preslapov pri vysetrovani a celkova kritika talianskej policie a justicie mali potencial na velkolepy filmovy zazitok. Po filme mi vsak ostali zmiesane pocity. Ano, clovek, samozrejme, suciti, ked takym brutalnym sposobom vyhasne mlady zivot, a nasledne je dalsia mlada zena (ne)spravodlivo odsudena za vrazdu. Film tazi a pada prave s tymto tajomnom, ktore odjakziva fascinuje prirodzenu ludsku zvedavost. Postava mladej barmanky bola asi namieru napisana pre topmodelku Caru Delevingne, avsak vobec mi tam nepasovala, nemala tam co robit. Produkcia filmu s tymto nametom mohla este pockat par rokov na deifinitivne rozuzlenie celeho pripadu a namiesto mysterioznej natocit seriouznu dramu podla skutocnej udalosti. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom celý čas očakávate, kedy sa to preklopí do thrillerovejšej roviny, a tie náznaky tam sú, ale nikdy nič nepríde. Rovnako tak očakávate, že v jednej z ženských postáv príde zvrat - postavy, ktoré znázorňujú Beckinsale aj Delevingne v sebe majú ten potenciál, možno niečo skrývajú, možno príde zvrat v ich chovaní, možno príde prekvapenie. A zase nič. Takže nakoniec nám Cara zahrala len mladú ženskú, čo rada fetuje, ale v tom prípade vôbec nejde o herectvo. Najlepší na filme bol tak nakoniec záver s vo filmoch už dosť opakovanou melódiou od Maxa Richtera. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Michael Winterbottom točí naozaj "pozoruhodné" film - teda až tak zaujímavé, že napokon mi absolútne uniká ich podstata a zmysel. Popis k filmu ma nesmierne zaujal a normálne som sa tešil na kvalitnú drámu plnú symbolov a metafor. A napokon mi to celé prišlo bezduché, nudné, nezaujímavé, v podstate zbytočné. Keď uvidím nabudúce pri nejakom filme meno Winterbottom, dobre si rozmyslím, či s tým vôbec budem márniť čas... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Atmosférou docela náročné a značně psychologické drama, které se inspiruje skutečným případem Amandy Knox (o kterém jsem doposud neslyšel). Ačkoli se film zprvu tváří jako novinářské krimi, je to spíše osobní lehce artové drama. Po vizuální i hudební stránce vtahující a s množstvím zajímavých myšlenek, ale trochu mě mrzelo, že filmu chybělo nějaké rozuzlení či aspoň silnější pointa. Takhle ta krimi zápletka spíše funguje jako takové pozadí pro epizodu ze života a uvedení do pocitů psychicky nestálého a kokain šňupajícího režiséra. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Film dvou polovin. Zatímco ta první mě ale navnadila na skvělou a záživnou podívanou, tak zhruba v té polovině došlo k zásadnímu dějovému zvratu, který celý film pak poslal úplně jiným směrem a mě to neudělalo ani trochu radost. Začátek totiž působil jako napínavý thriller, kdy budeme s ústředním hrdinou postupně odhalovat, co se vlastně stalo v případu neobjasněné vraždy a doposud soudně se táhnoucím procesu. Hledání pravdy a postupného rozkrývaní tajemných událostí se ovšem změní ve chvíli, kdy soud vynese verdikt, ovšem místo toho, aby se film nadále zabýval tím, jak se to skutečně tenkrát odehrálo, tak jak jsem zmiňoval, tvůrci to v mžiku zazdili a začali se intenzivně zajímat o autorsko-milostně-rodinou krizi středního věku hlavního hrdiny, který si začal urovnávat priority, kdy ho navíc na onu správnou cestu přivedla mlaďoučká studentka, no prostě pro mě jen těžko pochopitelný dějový obrat, který mi ovšem zkazil zážitek z celého filmu a vážně netuším k čemu tato intelektuální změna měla přispět, ke zvýšení zábavnosti filmu to ale rozhodně nebylo. Co se jinak ještě obsazení týče, Daniel Brühl je určitě výrazný a kvalitní herec, divák si na něj ale prostě musí jen déle zvykat, a Kate Beckinsale je nehorázný kotě, zde ale působí bohužel jen jako dost vedlejší figurka. Takže co s tím? Dvě * mi přijdou málo, tři * zas moc, já se nicméně tentokrát přikloním bohužel k hodnocení tomu nižšímu, neboť musím zopakovat, takhle zbytečně zazdít tak dobře rozjetou zápletku, to mě vážně naštvalo a ve výsledku to pro mě ztratilo i jakoukoliv pointu, takže fakt jako ne. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován případem Američanky Amandy Knox, která byla v roce 2007 spolu se svým bývalým přítelem Raffaelem Sollecitem obviněna italským soudem ze zavraždění své britské spolubydlící Meredith Kercherové (1985–2007). V roce 2009 soud poslal Amandu na 28 let a Raffaela na 25 let do vězení za sexuálně motivovanou vraždu. V březnu 2015 byli oba definitivně zprostěni obvinění nejvyšším italským soudem. Proces se vlekl 8 let a Amanda Knox si dohromady odseděla 4 roky. (Vackos)

Reklama

Reklama