Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Kocka" považujem za jeden z najlepších horrorov z kanadskej produkcie. Je to výborný, originálny, atmosferický film, ktorý som ohodnotil plným počtom hviezdičiek. Päť rokov po jeho premiére, v roku 2002, bola natočená druhá časť "Kocka 2: Hypercube". Ako to už väčšinou býva pokračovanie nedosahuje kvality svojho predchodcu. Tak to je i v tomto prípade. No i tak ma to zaujalo. Klaustrofobické prostredie gigantickej kocky, kde prestávajú platiť fyzikálne zákony a slovo realita stráca svoj zmysel, som si užil. Skvelý multidemenzionálny kvantovo paralelny sci-fi horror. **** ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Nemôžem povedať, že by som bol sklamaný, to nie. Po chvíli som sa zmieril s tým, že všetky zákerné pasce boli nahradené štvrtým rozmerom a nedočkám sa teda žiadnej gore orgie akou bola povestná úvodná scéna jednotky. Rozhodne by som netvrdil, že dvojka vykráda svojho predchodcu, je určite iná. Keďže matematike nerozumiem, nemôžem pochybovať o teóriách nastolených vo filme a tak si len užívam tie krásne paralely. A kvôli úžasnému českému názvu (kuk na môj profil :-) som ochotný odpustiť aj ten zgurvený koniec. A ešte 1/2* za výbornú minimalistickú hudbu. ()

Reklama

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Když si tvůrci při natáčení horrorového hitu řeknou, že nemají co ztratit, je nejvyšší čas utéct. Z průměrně natočeného dobrého nápadu se v tu ránu stane nesmyslná a přetechnizovaná amatéřina, ve které je všechno a přitom nic. Místo zneklidňující atmosféry barevně odlišných kostek se najednou sází na vizuální sterilitu se skutečně směšnými pastmi typu točícího se čtverce a všechny kvantové či časoprostorové narážky jsou jen jedním slovem načrtnuty a vzápětí zapomenuty. O nějakých důmyslných časových paradoxech se pak nedá ani mluvit. Navíc z postav jsou jen naivní loutky, které se nadšeně vrhají vstříc těm nejpodezřelejším místům a místo zoufalství si při absolutní neorientaci střihnou šíleně natočené milostné číslo, takže je velmi brzy jasno, že tady se bude hodnotit až úplně dole. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takže výborný námet (tesarakt), trochu nezvládnutý scenár (prekombinovanosť) a dosť slabá réžia (príšerné triky). Na druhú stranu fajn atmosféra (biela farba) a prvý film, v ktorom bola spracovaná téma tesaraktu. O tom som čítal v jednej sci-fi poviedke od tvorcu Hviezdnej pechoty a tam ten svet bol oveľa jednoduchší a zrejme teoreticky reálnejší. Takže bolo otázkou času, kedy sa tejto trikovo vďačnej témy ujme aj nejaký tvorca. Takže zopakujem, že triky tento film strhávajú o jednu hviezdu dole, v rukách takého Nolana a za väčšie prachy by to bola pecka. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Vůbec nevadí, když si přečtete tenhle vyspoilovanej komentář, protože se na to stejně nemá žádnou cenu dívat, akorát by jste si zkazili chuť od povedené jedničky. Tvůrci zjevně nevěděli roupama co dělat, tak stvořili asi nejhorší scénář všech dob, najali ještě horší herce a završili to naprosto trapným nápadem. Banda neschopných herců se probudí v kostce a jakoby nic, udělaj si tam seznamku, představujou se, jako by se nechumelilo. Pak otevřou dveře, udělá na ně baf jejich paralelní druhé já, neboť v hyperkrychli se prolínají dimenze, to dá přeci rozum ne? Pak se tam roztočí kostka udělá z jednoho otřesnýho tlusťocha louži, samozřejmě s úúúúchvatnými efekty, ale to přeci nevadí ne? Vždyť tu pobíhají další jeho paralelní identity, který na sebe pořád dělaj baf. A navrch je to dovršeno závěrem, který se tváří jako "Aaaaaaah to je hrůza, naprosto hrozivý", ale já už to jen znechucenej vypnul. Naprosté zklamání od pětihvězdičkové jedničky, víc se to zmrvit nedalo a nebýt ke konci uspokojivého Simona, který paralelních dimenzí jak se patří hororově využil, dal bych s plnou chutí odpad. 15% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Když Jerry (Neil Crone) ukazuje druhé hodinky, které patří jinému jeho já, lze vidět, že mají oba kusy jiné seriové číslo. To by ale nebylo možné, pokud patřili jeho kopii z jiné reality. (Habansz)
  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)
  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno