Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

Nach 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to a oproti předchozí části je zde patrné mírné zlepšení. Přesto nejde o nic světoborného. Aliance je jen dětinskou záležitostí, kde víte jak kdo skončí. Žádné překvapení na cestě k závěru se nekoná a postavy (až na Billa Skarsgårda) se ani nijak nevyvíjejí. Jde o ten nejprůměrnější průměr s tu a tam světlými momenty v podobě pár akčních scén. 60% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

O stupeň lepší Rezistence a tak nemám problém tomu dát o hvězdičku více, ale je to hlavně ve srovnání. Jinak je to stále napůl slabý místy dobrý průměr, který dokáže okouzlit maximálně slušnými triky a dobře vymyšlenými technickými hračičkami. Ubylo zbytečných keců a romantiky, takže to zas tak špatné nebylo, ale znovu to vidět nemusím. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Akcia je nám po malých dávkach servírovaná po celú dobu rozprávania. Epické súboje nás v predposlednom diele série Divergencia síce nečakajú, ale niektoré momenty rozhodne potešia, napríklad tie inšpirované hraním počítačových hier s využitím futuristických zbraní. Neboli tam hluché miesta. The Divergent Series: Allegiant poteší pomerne svižným tempom a postupne dávkovanou akciou. Dve hodiny utečú ako voda. Čo už takú parádu neurobí, je stále väčšia plochosť deju a nelogické, až absurdné správanie postáv. V podstate sa vrátime v kruhu tam, kde sme začali a pritom sa skoro nikam neposunieme. Aj tak asi najlepšie z troch filmov. Zápletka, efekty, dej, zbrane, boje, herci sa podarili. Film pôsobil tak nejako vrelejšie a napriek tomu bol drsnejší ako ostatné. Všetci neboli len zlí a dobrí. Síce si mohli dať viac práce a zvýrazniť osudy jednotlivých postáv, ale príbeh išiel tak rýchlo, že by toho asi bolo moc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Konečne ma v tejto sérii začalo zaujímať o čom to je a čo bude s postavami. Vyriadili sa aj architekti, s vizuálom som spokojný a konečne tu máme slušný veľkofilm, namiesto odbitých prvých dvoch dielov. Film má spád, zvraty, i keď predvídateľné a ten spočiatku nezaujímavý fikčný svet začína mať niečo do seba. Lenže....nemôžem brať vážne film, kde hlavná mužská postava má bohvie prečo superschopnosti bojovníka ala JCVD a tvári sa akože má všetko úplne pod kontrolou. A to je spoločne so Shailene jedinou sympatickou mladou postavou. Ostatní mladíci a slečinky sú zhusta nesympatickí. Proste mladé hviezdy kvôli filmu športujú, chodia do posilky, behajú a potom majú pocit, že tým pobehovaním všade navôkol sú súčasťou nejakého veľkého umenia. Ale dosť bolo kritiky, neverím tomu, ale teším sa na posledný diel. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Uzavření ságy, nebo nový začátek?! Zdá se že po sesazení Evelin bude navrácen mír a spravedlnost. Opak je ovšem pravdou, když její sestra vydává rozhodnutí velice podobné a kruté, které nic nemění. Naše parta v čele se čtyřkou a Tris se musí vydat za brány Chicaga, aby se dozvěděli konečně pravdu. To co se ovšem dozví, radši vědět neměli. V blízké budoucnosti nabytou novou technikou se snaží pozůstalí lid pochytat a vymazat jim pamět, aby měli nové vojáky. Navíc chtějí jen Tris, kvůli její čistotě. Zbytek Chicaga je vystaven nebezpečí, který vypukne spuštěním mazacího plynu paměti! Třetí díl sice nejslabší, ale stále drží celou ságu an úrovni! 70% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Na natáčanie filmu sa použili novinky od nemeckej firmy Arri, a to kamera Arri Alexa 65 s veľkým 65mm senzorom a Arri Alexa XT. (FocusForcePi)
  • Když Nita (Nadia Hilker)  instruuje Čtyřku ohledně ovládání dronů, říká, že se drony aktivují levou rukou. Když Tris (Shailene Woodley) a Christina vniknou do centra odpadlíků, Christina (Zoë Kravitz) aktivuje drony pravou rukou. (Calwen22)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama