Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nepochopím..Jak to může mít kruci nižší hodnocení než Hunger games nebo předchozí díly téhle série? Podle mě jeden z nejlepších scifi filmů vůbec. Mělo to hlavu a patu. Nebylo to moc podle předlohy, ale někdy to zkrátka jinak ani nejde.. Konečně nějaký film, kde se nebojí zabít kohokoliv a dočkáváme se i nějakých těch překvápek a není to žádná slaďárna jak HG. Těším se na závěr série. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $66,184,051 Tržby Celosvetovo $179,246,868Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,932,360Tržby za predaj DVD v USA $11,839,903║ niekde nastala chyba, prvý diel bol fajn, druhý už na vážkach a tento, nuž uberá sa to skôr do prázdna a hlavne kopance tu rozdáva všade prítomna banálnosť, scény vývarové, pritiahnuté za vlasy, nuž keď sa pekne zopsuli Hunger Games tak prečo nie aj Divergencia /videl v kine: 45%/ ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Po mém velkém nadšení z prvního dílu a pořád spokojenosti s druhým dílem nastává vystřízlivění u dílu třetího. Díval jsem se asi napětkrát, dvakrát usnul. Opakuje se totéž co u Maze Runner - originální námět, nápad s pointou lépe či hůře zpracovaný, ale pořád je to slušný film. S pokračováními jde už jen o nastavovanou kaši, překombinovanost a zamotanost scénáře a výsledný neúspěch. Nedivím se, že byla trojka špatně přijata, za moc nestála. A nezachrání to ani Shailene Woodley, jež svoji kariéru nemusí nadále ničit účastí v téhle sérii. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Divergence, Rezistence, Aliance... Impotence? Je to série pro děti a odráží jejich svět hrůz dospívání, když jsou rozkastovaní a pubertálně nejistí, jestli jsou v té správné kastě, když mají pocit, že nepatří nikam. Rodiče se jeví jako násilničtí otcové a manipulativní matky, co nedokážou nic pochopit. OK, v určitém věku je to potřebná literatura, že v tomhle průšvihu nejsme sami a zároveň to dává šalebnou naději, že i outsider může být v výjimečný a zachránce světa. _____ Série plná klišé se skutečně dá doporučit jen jako náplast na pubertální bolístky. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Shlédnuto v kině s českým dabingem. Tahle série mi nějak roste k srdci. První dva díly, ode mě oba dostali zasloužené 4 hvězdy. No, zde jsem se nechal asi moc unést, ale nakonec tu protekční 5 hvězdu napálím. Nestává se u mě zvykem, abych kladně hodnotil všechny záležitosti s mladým obsazením. Přesto si myslím, že je třeba, abych dal pár obdobným filmům šanci. Nemá cenu se zde nějak dlouze rozepisovat. Příběh se dál sune dopředu, dost pozvolným tempem, takže si tu užíváme jednu zajímavou scénu a poté přijde hned další a ještě zajímavější. Akce je tu teda dost, pár zajímavých efektních parádiček tu je a dokonce i pár soubojů. Začátek filmu se rozbíhá fakt dokonale, pozornost si udrží až do konce. Rozuzlení tu není nějak šokující na konci, ale nevadí. Herci jsou opět v pohodě, hudba je oproti předchozím dílům výraznější a lepší. Nevím co k tomu dále dodávat – to se musí vidět a člověka to zaujmout. Těším se na další a poslední pokračování. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Při výstupu na zeď obklopující Chicago má každý ze šesti členů skupiny své ocelové lanko, díky kterému se dostanou nahoru. Když vyšplhá Christina (Zoë Kravitz) a chystá se přestřihnout drát, ocelové lanko je vidět z předního pohledu. Při pohledu zezadu lanko zmizí. Při opětovném pohledu zepředu tam lanko opět je a visí z výšky nad její hlavou, takže zezadu by mělo být vidět také. (Calwen22)
  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)
  • Oproti předchozím zfilmovaným dílům trilogie, k Alianci byl vydán soundtrack obsahující 16 skladeb filmové hudby a pouze jednu píseň "Scars" nazpívanou zpěvačkou Tove Lo. Tato píseň zazní až při závěrečných titulcích. K Divergenci (2014) i Rezistenci (2015) byly vydané 2 CD s písněmi i filmovou hudbou. (Calwen22)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama