Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 3
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (275)

hansel97 

všechny recenze uživatele

O stupeň lepší Rezistence a tak nemám problém tomu dát o hvězdičku více, ale je to hlavně ve srovnání. Jinak je to stále napůl slabý místy dobrý průměr, který dokáže okouzlit maximálně slušnými triky a dobře vymyšlenými technickými hračičkami. Ubylo zbytečných keců a romantiky, takže to zas tak špatné nebylo, ale znovu to vidět nemusím. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Z tej série by jeden zomrel. Ani sa nečuduje, že to radšej hodia to TV ako točiť ďalší film. Od nikud nikam, furt to isté, už tretí film. A už ani Štvorka nemal toľko akcie a súbojov ako pred tým, aj keď to jediná sympatická postava, lebo používa rozum, nie jak hentá vypatlaná. Najslabšie z celej séria a to už je čo povedať, lebo latka bola extrémne nízko. 1 z 5 ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dlouhá, přeplácaná a nudná záležitost, v níž užité futuristické prvky působí naprosto směšně. Jediné co stojí za zmínku je slušná akce, které je ale zase zoufale málo. Prostě jen další unylá "teen" blbůstka v řadě, na kterou se hodně rychle zapomene. PS: Co tady proboha dělá Jeff Daniels? Má tohle vážně zapotřebí? ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Třetí část rozhodně naplnila moje očekávání v podobě odhalení další příběhové vrstvy, čímž rozvíjí dříve naznačený směr vývoje. Nápaditost se tentokrát již více soustřeďuje na technologické věcičky, které působí velmi efektně, než na prolínání realit, které však zcela neopouští, spíše poměrně zajímavě mění způsob jeho využití. V ději přibývá také množství solidní akce, a to i ve formě fyzického kontaktu, což přidává celému dění trochu na šťávě. Dostatečný prostor je věnován rovněž dostatečný čas postavám, alespoň těm hlavním, a vykreslení zase o něco rozšířenějšího světa, jenž skýtá široké možnosti pro závěrečné rozuzlení, stejně jako pro ještě nějaké překvapení, kromě toho, jakou jinou délku vlasů bude mít Tris. 75 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Shlédnuto v kině s českým dabingem. Tahle série mi nějak roste k srdci. První dva díly, ode mě oba dostali zasloužené 4 hvězdy. No, zde jsem se nechal asi moc unést, ale nakonec tu protekční 5 hvězdu napálím. Nestává se u mě zvykem, abych kladně hodnotil všechny záležitosti s mladým obsazením. Přesto si myslím, že je třeba, abych dal pár obdobným filmům šanci. Nemá cenu se zde nějak dlouze rozepisovat. Příběh se dál sune dopředu, dost pozvolným tempem, takže si tu užíváme jednu zajímavou scénu a poté přijde hned další a ještě zajímavější. Akce je tu teda dost, pár zajímavých efektních parádiček tu je a dokonce i pár soubojů. Začátek filmu se rozbíhá fakt dokonale, pozornost si udrží až do konce. Rozuzlení tu není nějak šokující na konci, ale nevadí. Herci jsou opět v pohodě, hudba je oproti předchozím dílům výraznější a lepší. Nevím co k tomu dále dodávat – to se musí vidět a člověka to zaujmout. Těším se na další a poslední pokračování. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)
  • Natáčelo se ve městě Atlanta v USA. (willy1)
  • Oproti předchozím zfilmovaným dílům trilogie, k Alianci byl vydán soundtrack obsahující 16 skladeb filmové hudby a pouze jednu píseň "Scars" nazpívanou zpěvačkou Tove Lo. Tato píseň zazní až při závěrečných titulcích. K Divergenci (2014) i Rezistenci (2015) byly vydané 2 CD s písněmi i filmovou hudbou. (Calwen22)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama