Reklama

Reklama

Dior a já

  • Francie Dior et Moi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Přeneste se do bájemi opředeného světa módního domu Christian Dior a vychutnejte se si exkluzivní pohled do zákulisí první haute couture kolekce z dílny nového uměleckého ředitele Rafa Simonse – díla vytvářeného s láskou, týmem lidí odevzdaných svojí práci. Film propojuje každodenní intenzivní pracovní shon světa módy s tajemnými ozvěnami minulosti ikonické značky a zároveň představuje malebnou poctu všem švadlenám, které věrně slouží Simonsově vizi. (Artcam Films)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na průměrný dokument z oblasti, o které nic nevím. Haute couture mi sice nic neříká, ale film o přípravě první kolekce Rafa Simonse pod slavnou značkou se časem začal rozjíždět a najednou byl i pro mne o třídu zajímavější. Takže celkově velmi dobře zvládnuté nakouknutí do zákulisí módní kategorie nejvyšší prestiže (70%). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme namlouvat, filmy o módě mi prostě nic neříkají, a tak ani tenhle, poměrně dobře natočený dokument, mě nedokázal zaujmout. Na jednu stranu je možné vidět při vytváření šatů umění, na druhou stranu mám pocit, že je to prostě snobské a velmi povrchní. Ale to je holt moc ovlivněno mým osobním vnímáním. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento dokument ma trošku minul, nakoľko nie veľmi rozumiem svetu módy a aj celkovo tejto módnej konzumnej filozofii. Tá prehliadka na konci fajn, ale v priebehu celého dokumentu sme sa dočkali len nudných záberov z dielne pri výrobe kolekcie a ja si myslím, že predsa len dokument by mal priniesť aj viacero informácií. Za mňa teda nič moc. 45 % ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Ráda jsem nakoukla pod pokličku. Už ve filmu Yves Saint Laurent byly záběry v samotné dílně moje nejmilejší. Dokument zachycuje první tři měsíce po nástupu nového kreativního ředitele Rafa Simonse až k první hotové kolekci. Že je to pozice strastiplná dokazuje fakt, že tuto značku po 3 letech naprosto vyčerpný opustil. ()

wocicko

všechny recenze uživatele

Film je dobrý, dobrý dokument, ale téma.. Móda je úchylná. Zbytečná. Pošahaná... Připadala jsem si jako u magorů, kde strašně vážně a v kvaltu řeší něco tak neskonale zbytečného, jako šílené hadříky za celé jmění... A tváří se, jako by to bylo kdo ví jak důležité. Ono je! řekl by mi někdo. Ne, není. Odpovídám, protože logika stojí za mnou. Nemohu to hodnotit, s tématem se skutečně nesrovnám. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Raf Simons od značky Dior nečekaně po 3 letech odchází. Dle svých slov se cítí vyčerpaný a chce se věnovat své vlastní značce v pánské módě. (Kamas)
  • Po odchodu Rafa Simonse v roce 2015, nejprestižnější módní pozici na světě, post uměleckého ředitele francouzského módního domu Dior, získala v roce 2016 poprvé v historii žena, Maria Grazia Chiuri, která přešla z italské značky Valentino. (Kamas)
  • S žánrem módního dokumentu má Tcheng velké zkušenosti. Spolupracoval na snímku o známém návrháři Valentinovi The Last Emperor z roku 2008 a následně napsal a spolunatočil dokument Diana Vreeland: The Eye Has To Travel o životě editorky módního časopisu Harper's Bazaar. (Zdroj: Hospodářské noviny) (hippyman)

Reklama

Reklama