Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 14. století jsou Země Koruny české zmítány tyranií a násilím. Jan Žižka a skupina jeho žoldnéřů jsou najati na ochranu králova zástupce. Jan prokáže skvělé strategické a bojové schopnosti. Následně je pověřen službou pro samotného krále, Václava IV. Zemi ale ve skutečnosti ovládá Jindřich z Rožmberka, nejbohatší velmož království. Jan dostává další delikátní úkol: unést Rožmberkovu snoubenku Kateřinu. Tím se nevyhnutelně zaplétá do vysoké politiky. Od té chvíle nemá na vybranou. Musí bojovat. Janovy žoldácké hodnoty se otřásají v základech. Vášeň, vina, chtíč i pomsta se stávají hnací silou jeho boje za spravedlnost a rovnoprávnost obyčejného lidu. V této době se z nájemného žoldnéře stává legenda. Rodí se vojevůdce, který bude bojovat za vše, v co věří. Historický film Petra Jákla vypráví o počátcích husitského vojevůdce Jana Žižky na pozadí bouřlivých událostí roku 1402. (Bioscop)

(více)

Diskuze

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Tak on už u Kajinka Jákl ukázal, že má hlavně svůj názor na pravdu (tady historii) a té se drží, než nějakých faktů :) V tomhle ohledu bych film vážně opravdu zas tolik nebral, a zaměřil se spíš na to, jaká to bude jízda :)

na příspěvěk reagoval ScythianAres, Moiki

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Paradny trailer. Vyzera to ako taky drsnejsi remake Prveho rytiera. Proste zabavne priamociare becko zo stredoveku. Kto od toho ocakava nieco serioznejsie, je idiot.

Blackhand47

Blackhand47 (hodnocení, recenze)

Jako nastříhané to mají perfektně. Žižku to bude ukazovat spíše legendárního než historického, takže přimhouřím oči a uvidíme, jak to ve výsledku dopadne.

na příspěvěk reagoval ScythianAres

Mamutol

Mamutol (hodnocení, recenze)

Trailer 1 čas 0:56 a Rambo nůž ... ty vole to bude hustá slátanina ....

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Miller

Chlape, jestli ty jsi křesťan, tak se nedivim, že nás svět má za bandu blbečků s vymitým mozkem. Buď si kvalitní troll a nebo by ses nad sebou měl hodně zamyslet. Poučovat tě nemá smysl, taky kdo jsem, abych to dělal. Já křesťan jsem, a jsem rád, že vznikne film o Žižkovi. Rozšíří to zas povědomí. I když tady u Jáklova dítka si nejsem moc jistý, jak moc se bude rozšiřovat historie x fantaskno. Literární prameny to pořád jistí. Hledět jen jedním směrem, dělá z člověka jen, ovci. A je jedno, jestli se jedná o křesťana, antivaxera, muslima, konspirativce nebo ateistu. No, budži ti přáno. Původně jsem ani nechtěl nic psát, ale ten tvůj křesťanský postoj je doslova donebevolající.

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

Fnoobroklic

jestli tě učil stejnej diletant jako seš ty, tak to pak jo. možná bys jako vysokoškolák mohl vědět, že zdroje maj bejt rozmanitý, ne jen to, co zapadá do rámce toho, co ti nakecal tvůj fotr/dědek komouš

na příspěvěk reagoval movieband

ScythianAres

ScythianAres (hodnocení, recenze)

Miller

Jestli chceš slovíčkařit tak ano, podle výkladu církevního práva máš pravdu. Slovo “církev“ opravdu označuje celé společenství, jehož členové se hlásí ke Kristovi jako ke svému Pánu, čili označuje všechny lidi, kteří vyznávají křesťanství jakožto náboženství. Ale církevní právo si strč za klobouk. Pro běžného člověka je církev synonymem „kasty kněží“. Samotné křesťanství sice běžnému člověku splývá s náboženstvím, ale ti hloubavější vědí, že čistý Ježíšův odkaz žádné náboženství a s tím spojené rituály, symboly a podobně, které naopak kněží vyžadují, nepotřebuje. Dokonce si Ježíš ani neříkal Kristus. Tak mu začali říkat jiní, kteří ho považovali za krále/velekněze/proroka (vše v jednom), čili pomazaného židovského mesiáše. Kristus (řecky christos) je jenom překlad tohoto slova. Ježíš sám se za nikoho takového nepovažoval, protože věděl, že všichni, kdo to o sobě tvrdili, byli falešnými proroky. Ti nejvýjimečnější vědí, že jsou ve skutečnosti nejobyčejnější. Všechno, co vzniklo okolo Ježíše, jsou většinou jen zveličené legendy a deformace jeho odkazu, jak se to pozdější církvi hodilo. Takže to moje tvrzení opravuju – církev (kasta kněží) nerovná se ježíšův odkaz.

 

Pokud jde o Petra, tam je to ošemetnější. Jak zní přesný aramejský zápis oné věty v Matoušově evangeliu, kde Ježíš mluví o Petrovi jako o skále, na které zbuduje svou církev? Je překlad této věty do řečtiny, latiny a následně do dalších jazyků správný nebo se v překladu ztratil původní význam a věta nabyla významu takového, jaký se hodil církvi, která jak známo Bibli několikrát upravovala, revidovala a dokonce vypouštěla celé pasáže, které se jí nehodily do krámu? 

 

Že žádnou nenávist necítíš, to je věru vidět, jak tu dštíš síru na všechny strany, včetně indiánů, japonců, protestantů, emzáků a kdovíkoho ještě

AffectedFace

AffectedFace (hodnocení, recenze)

Miller

Bereš Boží jméno nadarmo, kleješ proti někomu slovem "hloupý a hovno" když se v Bibli píše, že všichni jsme si rovni? Jako správný křesťan by si tohle dělat neměl. Zkus se zamyslet sám nad sebou "křesťane" :)

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

ScythianAres

církev rovná se křestanství omg, Církev Svatou založil Ježíš sám na hoře a jmenoval Petra prvním patriarchou. Očividně o tom opravdu víš hovno. Žádnou nenávist necítím, a inkvizici samozřejmě jako správný křesťan zavrhuji -  kdybys nebyl hloupý, věděl bys, že vůle je pro nás stěžejní. K tvojí obhajobě zrůdného komunismu se vyjadřovat nebudu. 

na příspěvěk reagoval AffectedFace, ScythianAres

ScythianAres

ScythianAres (hodnocení, recenze)

Miller

Tak ještě jednou a naposledy - církev nerovná se křesťanství. Argumenty jsi tu k ničemu absolutně nepředložil, ačkoli se tu pořád biješ v prsa, že tě nikdo "nepřeargumentuje". Předpokládám že žádné argumenty nepředneseš ani k opačnému tvrzení.

Kdo vyznává církevní učení nerovná se inkvizitor. Inkvizitor je osoba pověřená vyšetřováním kacířství a ze všeho co tu blábolíš vyplývá, že všichni, kdo nesdílejí tvůj pochybný světonázor, tak jsou kacíři. A kdybys mohl, tak je všechny upálíš. Ta nenávist z tebe čiší každým slovem.

Komunismus vskutku nezkurvil českou společnost. Tu kurví všemožní parazitující šmejdi a semtam se k moci dostanou i magoři jako ty a napáchají ještě víc zla, než ti paraziti, kterým jde jen o trochu příživnického pohodlí.

na příspěvěk reagoval Miller

Bordoshut

Bordoshut (hodnocení, recenze)

Miller

:DD Inkvizitor. Nová nadávka pro katolíka.

btw. když už jsem si to přečetl, sotva polovina je méně než polovina (sotva = stěží, takže stěží jedna polovina, spíš míň)

na příspěvěk reagoval Miller

ScythianAres

ScythianAres (hodnocení, recenze)

Miller

Jestli to všechno míníš vážně, ve středověku bys byl jasný kandidát na inkvizitora. Pokud si hraješ na trolla, pak je tvoje trollení dost ubohé. Dobrej troll má vtip, ty jsi jenom nudnej a zamindrákovanej trapák. Bavit se s tebou je ztráta času. 

na příspěvěk reagoval Miller

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

Fnoobroklic

ocividne víš hovno o pohanech, muslimech, indiánech, japoncích a tak dále, opakovat žvásty z obrázků ze stránek typu miluju vědu ti nepomůže mě přeargumentovat

na příspěvěk reagoval Fnoobroklic

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

ScythianAres

to jsou klasický protestanstký žvásty. Co "byl" (už z toho použití minulýho tvaru jsi očividně úplně nevzdělanej) Ježíš je opravdu pro křesťanství důležitý, na tom snad není nic překvapivýho, lopato

Související novinky

Finále Plzeň 2022 se blíží!

Finále Plzeň 2022 se blíží!

22.09.2022

Už po 35. se uskuteční filmový festival Finále Plzeň. Oslavy českého filmu budou v západočeské metropoli probíhat od 23. do 28. září. Během šesti festivalových dní můžete zhlédnout největší trháky… (více)

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Michael Caine oznámil konec kariéry

Michael Caine oznámil konec kariéry

16.10.2021

Aktualizace: Tak se zdá, že se herec těšil na důchod předčasně. Později svá slova změnil a jeho zástupce potvrdil, že hodlá pracovat i nadále.   Původní zpráva: Smutná zpráva z britských ostrovů.… (více)

Reklama

Reklama