Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Angelika je svým bizarním "mýdlovým" způsobem nenapadnutelná. Pět filmů konstantní kvality a provedení, které dávají divačkám přesně to, co chtějí, a pro nás, dospělou mužskou část publika, tu moc nezbývá. Osobně jsem to dlouho neviděl, ale dobře si to pamatuju z dětství, kdy si to neustále pouštěla moje máma. A tenkrát jsem to vnímal jako docela pěknou pohádku... Zvlášť pozdější pirátské a orientální eskapády. Dnes bych u toho pravděpodobně nevydržel, ale rozhodně se tomu nemám potřebu smát... Holt Francie šedesátých let nebyla jen progresivita... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Klap klap, klapy klap.. Jeoffrey de Peyrac se blíží, Anglice se už pomalu svírá hrdlo.. Klenot červené knihovny je tu – předlouhé záběry, hluboké pohledy, přepjatá gesta, velká slova, k tomu výborná hudba a zrnitý obraz a dnešní divák ohrnuje nos, jenže ženám ročník 1970 a starším vlhnou nejenom kapesníky. ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Klasika,ktorá neodmysliteľne patrí k dejinám československej televízie.A nielen tej.V polovici osemdesiatych rokov(ked americkým kinám neohrozene vládol Schwarzenegger a jeho Terminátor) zaplňali filmy o Angelike naše kinosály do posledného miestečka a nikoho nenapadlo pozastavovať sa nad skutočnosťou,že vlastne ide o filmy dvadsať rokov staré,mimo krajín socialistického bloku už nikoho nezaujímajú a z Angeliky je už dávno dáma v preddôchodkovom veku.Kúzlo francúzskej historie umocnené dojimavým príbehom nekonečnej lásky bolo silejšie,než zdravý úsudok a okrem toho sme si vtedy nemali veľmi z čoho vyberať.Nebolo by preto fér podceňovať niekdajší význam Angeliky a začať kritizovať jej nedostatky,hoci nám dnes priam bijú do očú.V časoch opozeraných inscenácií a komunisticko-propagandistických seriálov išlo o absolútny vrchol kultúrneho vyžitia priemerného Cechoslováka,a tak si Angelika trocha tej úcty a vdaky určite zaslúži. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, že již během první minuty se z Angeliky stala miss mokré tričko. Především proto, že tenkrát ještě trička nebyla. Pak už to jde ráz naráz. Svatba s pokrokovým Peyracem, citlivým Peyracem, odvážným Peyracem, společenským Peyracem, nežným Peyracem, romantickým Peyracem, bohatým Peyracem, o kterém se snaží nám film namluvit, že je ošklivý kvůli kulhání a jedné sexy jizvě, ačkoliv je to model k pohledání. Není divu, že ho nakonec připustí. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

kupodivu to nebylo tak špatné, jak bych čekal. Jistě, Michele Mercierová není zdaleka taková kráska, jak z ní ve filmu dělají, ale z Roberta Hosseina charisma doslova prýští. A král byl velmi dobře úlisný. I scény ze Škopkovic kuchyně jsem se dočkal. K tomu na tu dobu relativně odvážné scény - jak tu někdo psal, sexuální revoluce se drala i do filmů. Tři hvězdy a vůbec se za to nestydím. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Herec Robert Hossein (30. 12. 1927) je ve skutečnosti o 12 let starší než Michèle Mercier (1. 1. 1939), tedy je mezi nimi skoro tentýž věkový rozdíl jako mezi Joffreyem a Angelikou – 13 let. Oba herci jsou tedy znamením kozorohové, zatímco Angelika byla střelec. V první knize je Angelice 17 a hraběti de Peyrac 30 let. Při natáčení prvního filmu však bylo Michèle Mercier 25 a Robertovi Hosseinovi 37 let. (Kroup4)
  • Postava Joffreye de Peyraca nebyla jen výplodem bujné fantazie autorky knižní předlohy Anne Golon, ale zakládala se na skutečné osobě. Inspirovala se svým manželem Goloubinoffem, který byl sice původem Rus, ale narodil se v Persii. Právě proto si Peyraca zahrál herec Robert Hossein, který měl rovněž ruské kořeny. (raininface)
  • Oficiálně z filmu neexistuje žádná milostná historka mezi Robertem Hosseinem a Michèle Mercier, nicméně Michèle uvádí, že v roce 1960 se jí Hossein snažil svádět a vášnivě se líbali, ale dodává, že ona tehdy byla vdaná a věrná, stejně jako během natáčení Angeliky. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama