Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (110)

fallangell 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi dlouho si k tomuto seriálu zaujmout pevné stanovisko, protože kvalita jednotlivých dílů mi přišla silně kolísavá. Až pri metalheads mi došlo, že je jedno co si kdo o určité subkultuře myslí, autoři vám zkrátka odmítnou ukázat bezduché pozéry. To automaticky neznamená nadprůměrně inteligentní lidi. Ale ty, co to dělají s láskou a srdcem. Nepohybují se zrovna v nějaké životní fázi kdy se snaží někam patřit, ale skutečně tím žijí. Proto si myslím, že ať má kterýkoliv díl jakkoliv nevyužitý potenciál, musím za plný počet. ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

ojedinělý dokumentární cyklus s velkým potenciálem, který sráží především značně kolísavá kvalita jednotlivých dílů. možná měli nechat točit jen schopné režiséry. některé díly se snaží pouze neinvazivně ukázat obrázky ze života jednotlivých subkultur a funguje to (pro mě zejména hooligans), jiné jdou tradičnější cestou a také to funguje (cosplay, rainbow), jiné díly jsou jednoduše nudné k uzoufání (graffiti), nebo nedokážou říct vůbec nic o dané subkultuře (metal, tattoo). z tématu se určitě dalo vyždímat víc. i tak je to jediný pořad za poslední rok co mě v televizi zaujal. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Skinheads dil zatim asi top, Punk prima, hip-hop pusobil spise jako lyricka exhibice kombinovana s reklamou na Big Boss - imho trochu na ukor vypovedni hodnoty, coz je skoda. Prave od tohoto dilu jsem mel totiz asi nejvetsi ocekavani. Ale jako celek urcite fajn pocin a je dobre, ze se do serie tvurci pustili. Jsem zvedavy na dalsi dily ala sXe. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám konečně za sebou tuto seriálovou sbírku „rádoby dokumentů“ o městských subkulturách a přežil jsem to relativně se zdravím. Kvalita jednotlivých dílů je opravdu různorodá. Z těch šestnácti se mi opravdu líbili tak tři-čtyři, za to zbytek většinou stojí za nefalšované HOVNO!!! Spíše u mě převládá velké zklamání, nežli bych měl potřebu Kmeny někomu doporučovat, či se snad na ně ještě někdy podívat znovu. Toť hrubý souhrn (více z mých dojmů si můžete přečíst u jednotlivých dílů)…Slabých 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televízny seriálový cyklus dokumentov "Kmeny" o súčastný mestských subkultúrach pozostáva zo šestnástich zhruba pol hodinových epizód: 1. "Punk", 2. "Hooligans", 3. "Rap", 4. "Cosplay", 5. "Motorkáři", 6. "Rainbow", 7. "Skinheads", 8. "Tattoo", 9. "Tuning", 10. "Meatheads", 11. "Hipsteři", 12. "Goths", 13. "Straight edge", 14. "Hackeři", 15. "Thrash metal", 16. "Graffiti". Témy sú to zaujímavé, ale spracovanie väčšiny z nich bolo povrchné, skreslené a miestami i mylné a zavádzajúce. ** ()

Galerie (117)

Zajímavosti (2)

  • Televizní seriál vychází ze stejnojmenné knihy Vladimíra 518 "Kmeny", mapující současné městské subkultury, i "Kmeny 0", zaměřené na subkltury před rokem 1989. Obě tyto publikace zaznamenaly obrovský úspěch a byly tařka okamžitě vyprodány. První zmíněná se také umístila ve své kategorii na 2. místě v anketě Nejkrásnější kniha 2011. (MTHRFCKR)
  • Před samotnou televizní premiérou proběhlo 8 předpremiérových projekcí v 8 městech, které vždy uvedl autor knižní předlohy Vladimir 518 a režiséři daných dílů. Jmenovitě jste tak mohli vidět v Praze trash metal a rap, v Brně graffiti a punk, v Českých Budějovicích motorkáře a hooligans, v Olomouci rainbow a hipstery, v Plzni hackery a cosplay, v Ostravě skinheads a tattoo a opět v Praze tuning a meathead. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno