Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tak toto má byť jeden z tých filmov, kedy trailer je lepší ako samotný film? Film síce obsahuje bojové umenia, akčné scénky aj keď sú napínavé, filmu chýba rýchle tempo a krátka stopáž. Celkovo vzaté je Americký shaolin virtuóznym zobrazením drámy, prepletené múdrosťou a tradíciou v budhistickej škole. PS: Kultová klasika, ktorá nikdy nezostárla a pozerať ju stále dokola bolo neskutočné. ()

mikalana 

všechny recenze uživatele

Milovala jsem tento příběh už jod dětství - změnu hlavního hrdiny, který najde vnitřní klid a projde velkou proměnou. Překonává překážky, aby se dostal do shaolinského chrámu z nesprávného důvodu, přesto se mu podaří začít studia, vnáší do chrámu nelid z přítomnosti americké kultury. Nedaří se mu studia až dokud nezačne cvičit a nevrátí se na začátek a nenajde sám sebe. Závěrečná bojová scéna je dobrá v tom, že vlastně původně nepřišel bojovat se svým sokem, ačkoli do chrámu vstupoval proto, aby už nikdy nebyl pokořen. Mezitím přišel na to, že vlastnímu sebevědomí nemusí nic dokazovat. Nikdy nezapomenu na scénu, ve které učí své spolužáky tančit. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, že i béčko může příjemně pobavit a nemusí se jednat o záležitost, během níž si každých pár minut rvete vlasy a kroutíte hlavou. Za celý film jsem tyto stavy prožila dvakrát a to pouze na začátku a na konci, kdy se objeví neskutečně přehrávající "hlavní záporák". Většina filmu se však odehrává v šaolinském chrámu a tam vše bezproblémově klame, dočkáme se řady pěkných bojových choreografií a nějakého toho postpubertálního blbnutí. Musí se počítat s tím, že většina scén je točena za účelem, aby to vedlo k nějakému souboji. Celkově jsem však byla mile překvapena. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Dobrá odlehčená béčková kung-fu taškařice s naprosto jednoduchým příběhem, ale dobrými vtípky a přemotivovaným američanem. Ale boje jsou fajn, stejně tak i trénink, který je skoro přes celý film. Škoda, že mi to v době VHS uteklo. Ale nic víc od toho nečekejte, kdo čeká propracovaný kung-fu film ať se poohlédne jinde. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě kultovní filmek a já takovýhle filmy strašně cenim. Líbilo se mi jak se vyvíjel vztah mezi amíkem a ostatníma mnichama, jak ho nejdřív odsuzovali a pak best friends forever. Celý film je sice jeden velký tréning a příprava zmidlit toho kripla s copánkem, kterej amíkovi na začátku strhl kimono a ukazal jeho slipy publiku, ale je to fakt libovka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)
  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)

Reklama

Reklama