Reklama

Reklama

Karate tiger 4: Král kickboxerů

  • Hongkong Tai quan wang (více)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi v thajskom Bangkoku zákerne zavraždil amerického šampióna v kickboxingu Seana Donahue miestny gangster Khan. Vtedy 14-ročného Jaka, Seanovho brata, fyzicky i psychicky zastrašovali. Dnes pôsobí Jake ako policajt-vyšetrovateľ v New Yorku, kde napriek častému nebezpečenstvu sa neustále zaoberá myšlienkou na pomstu bratovej smrti. Nádej svitne, keď ho jeho predstavený, kapitán O'Day, pošle kvůli jednému prípadu práve do Thajska. Mladý policajt vsadí všetko na jednú kartu. Zistí, že Khan, ktorého hľadá, vystupuje ako "zabijácky šampión", čo je označenie pre hviezdu zvláštneho druhu tamojších filmov. Bojuje sa v nich pred kamerou naostro. Jake sa v inkognite angažuje ako herec, aby sa v záverečnom boji stretol práve s brutálnym Khanom. Kto sa stane "kráľom kickboxerov"...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Často označovaný za nejlepší díl série. Loren Avedon správně arogantní Američan a hlavně osud mu do cesty přihrál superkvalitního zabijáka Billyho Blankse. Musím uznat že série Karate Tiger vždy měla charismatické záporáky. Přestože se jedná o jeden z dalších snímků mého útlého mládí, stále se mi na tohle dobře kouká. 60% ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Vlastně průměrný akční martial art film obohacený o xicht (mo)mentálně narušenýho Billyho "Tae-Bo" Blankse a vynikajícího Keithe Cooka v roli mistra Pranga. Ve své době jedno z nejlepších bojových vystoupení v kleci. Dublérů ubylo a tak výborně sestříhané akční souboje se vidí málokdy. Film, kde je důležitá akce a žádný zbytečný žvatlání (např. s Molly). Mimochodem i zajímavý námět ohledně natáčení snuff filmů. Takže ÜBUNG MACHT DEN MEISTER - výborná věc. Proto musím dát za 4*. P.S. Jen těch některých nesmyslných triků bylo škoda (jen tak pro zasmání). ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem tenhle film miloval a i dodnes mě baví. Kdysi pro mě nebyl žádný lepší film, kde se dost pralo, bojovalo atd.. pak jsem poznal film Kickboxer s Van Dammem, který mě zaujal o něco víc, byť lepší technickou stránkou a režií. Tenhle film je rozhodně též perfektní, najde se zde dost soubojů, líbil se mi tréning a hlavně závěrečný souboj. Příběh klasický, scény jsou dost béčkvité, ale nevadí. Film celkově hodnotím na zasloužených 88% = **** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spolu z dvojkou a trojkou to patří do vrcholu série Karate tiger. Avedon v životní formě. Proti němu neskutečně zlý a drsný Blanks (i když nechápu jak může být černoch mistrem Thajska, ale to je jenom detail) parádně brutální souboje, realistický Avedonův trénink a zajímavej námět o tom jak se točí fakt reálný filmy ve kterých se doopravdy chcípá. Samozřejmně, že finále v kleci je pak vrcholným zakončením toho všeho. Takže dvojku a trojku mám o něco radši, ale i tohle je pecka díl.70% ()

Rozinek12 

všechny recenze uživatele

Boží film mého mládí, na kazetě jsem to měla společně s Demolition Manem. Loren tady bojuje proti šílenému Billymu Blanksovi, chce pomstít svého mrtvého bratra. Budete se smát, ale z Blankse sem měla noční můry :-)) Moje sympatie získal spíš než Loren, Keith Cooke, jehož věčně ožralý mistr bojových umění byl neodolatelný. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Inšpiráciou pre záverečný súboj bola arkádová hra "Final Fight" a dokonca boli použité niektoré zvukové efekty z hry. (Cashville)
  • V některých pasážích závěrečné scény, kdy probíhá boj v bambusové aréně, je možné zpozorovat, že je z důvodu bezpečnosti Loren Avedon nahrazen kaskadérem. (Rodimus)
  • Na videokazetě, kterou si Jack (Loren Avedon) doma prohlíží, je mimo jiné i scéna z filmu Karate tiger 3: Pokrevní bratři (1990), kde se v hlavní roli také objevil Loren Avedon. (SG-1)

Reklama

Reklama