Reklama

Reklama

Karate tiger 4: Král kickboxerů

  • Hongkong Tai quan wang (více)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi v thajskom Bangkoku zákerne zavraždil amerického šampióna v kickboxingu Seana Donahue miestny gangster Khan. Vtedy 14-ročného Jaka, Seanovho brata, fyzicky i psychicky zastrašovali. Dnes pôsobí Jake ako policajt-vyšetrovateľ v New Yorku, kde napriek častému nebezpečenstvu sa neustále zaoberá myšlienkou na pomstu bratovej smrti. Nádej svitne, keď ho jeho predstavený, kapitán O'Day, pošle kvůli jednému prípadu práve do Thajska. Mladý policajt vsadí všetko na jednú kartu. Zistí, že Khan, ktorého hľadá, vystupuje ako "zabijácky šampión", čo je označenie pre hviezdu zvláštneho druhu tamojších filmov. Bojuje sa v nich pred kamerou naostro. Jake sa v inkognite angažuje ako herec, aby sa v záverečnom boji stretol práve s brutálnym Khanom. Kto sa stane "kráľom kickboxerov"...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Loren Avedon v sérii potřetí a naposledy. A znovu proti němu stojí velká překážka, tentokráte možná úplně nejhrozivější. Černošský rabiát Khan s tváří Billyho Blankse si své soupeře nejdříve předsmaží a pak je zrudka sežehne svým smrtícím trojkickem (1. oboustranný drtič uší, 2. prolamovač hrudního koše, 3. taekwondovský zavírák s otočkou). Hlavní hrdina se opět mstí, Khan si totiž před lety podal jeho bratra. Závěrečná 'reality show' v kleci plné naostřených kůlů je více než zuřivá, drsná a krvavá. ()

jerzy1976 

všechny recenze uživatele

Film, který je pro mě symbolem počátku 90. let a neustále ohrávaných videokazet. Pro mě společně s filmy Bloodsport a Kickboxer s van Dammem nejlepší béčkový "karate film", jak jsme tehdy říkali filmům s dějem : "porážka - výcvik - vítězství" Hádky, zda je horším záporákem Bolo Yeung jako Chong-Li nebo Michael Quissi jako Tong Po a nebo Billy Blanks jako Khan v tomto filmu byly nekonečné :-) Závěrečný souboj Lorena Avedona s Billy Blanksem považuji za vůbec nejlepší, co jsem kdy viděl a Khanova kombinace 3 kopů - super ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V thaiskom Bangoku v roku 1981 vyhral americký bojovník Sean Donahue prestižný turnaj v kickboxe. Krátko po víťaznom zápase ho zabili členovia miestnej mafie. Za to že vyhral pás šampióna zaplatil vlastným životom. Zavraždili ho pred očami jeho mladšieho brata Jakea. Ten sa vráti späť do USA a stane sa z neho policajt. Desať rokov po smrti svojho brata, ho jeho nadriadený pošle na tajnú akciu do Ázie, priamo do hlavného mesta Thaiska. Naskytne sa mu tak možnosť pomstiť Seanovu smrť. ** ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Vlastně průměrný akční martial art film obohacený o xicht (mo)mentálně narušenýho Billyho "Tae-Bo" Blankse a vynikajícího Keithe Cooka v roli mistra Pranga. Ve své době jedno z nejlepších bojových vystoupení v kleci. Dublérů ubylo a tak výborně sestříhané akční souboje se vidí málokdy. Film, kde je důležitá akce a žádný zbytečný žvatlání (např. s Molly). Mimochodem i zajímavý námět ohledně natáčení snuff filmů. Takže ÜBUNG MACHT DEN MEISTER - výborná věc. Proto musím dát za 4*. P.S. Jen těch některých nesmyslných triků bylo škoda (jen tak pro zasmání). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem tenhle film miloval a i dodnes mě baví. Kdysi pro mě nebyl žádný lepší film, kde se dost pralo, bojovalo atd.. pak jsem poznal film Kickboxer s Van Dammem, který mě zaujal o něco víc, byť lepší technickou stránkou a režií. Tenhle film je rozhodně též perfektní, najde se zde dost soubojů, líbil se mi tréning a hlavně závěrečný souboj. Příběh klasický, scény jsou dost béčkvité, ale nevadí. Film celkově hodnotím na zasloužených 88% = **** ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V některých pasážích závěrečné scény, kdy probíhá boj v bambusové aréně, je možné zpozorovat, že je z důvodu bezpečnosti Loren Avedon nahrazen kaskadérem. (Rodimus)
  • Lorenu Avedonovi nejsou bojové sporty cizí. Má 5. stupeň černého pásu v Tae Kwon Du a 8. stupeň černého pásu v Hap Ki Do. (Rodimus)
  • Na videokazetě, kterou si Jack (Loren Avedon) doma prohlíží, je mimo jiné i scéna z filmu Karate tiger 3: Pokrevní bratři (1990), kde se v hlavní roli také objevil Loren Avedon. (SG-1)

Reklama

Reklama