Reklama

Reklama

Monty Python živě (převážně)

  • Velká Británie Monty Python Live (Mostly)

Obsahy(1)

Po více než třiceti letech se na pódiu znovu sejdou členové legendární komediální skupiny Monty Python. Představení Monty Python živě (převážně) můžete vidět 20. července v přímém přenosu z Londýna i v českých kinech. V souhrnném věku pouhých 358 let se John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones a Michael Palin chystají znovu zahrát některé ze svých nejlepších skečů, a to s moderním, aktuálním, pythonovským švihem. Monty Python jsou po právu považováni za jedny z největších komiků všech dob. Ovlivnili celou generaci a způsobili revoluci ve světě komedie. Jejich netrpělivě očekávaný návrat je jednou z největších divadelních událostí roku 2014. (Aerofilms)

(více)

Recenze (43)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tanečních čísel bylo na můj vkus příliš a jediné opravdu dobré (ba přímo skvělé) doprovázelo píseň I Like Chinese. Jinak si myslím, že tanečníci Pythonům celou tu pravděpodobněrozlučkovou show jen narušovali (a bohužel ne tím vtipně anarchistickým způsobem). Show to však byla velká a dobrá. Já jsem na rozdíl od jiných zklamaných nečekal lavinu nových skečů, ale těšil se právě na ty prověřené a byl zvědavý, co s nimi pánové provedou (případně co skeče provedou s pány). Dočkal jsem se spousty výborných momentů, Pythoni do sebe navíc roztomile rýpali (Palin a Idle do Cleesových rozvodů, Cleese a Jones do Palinových cestopisů..) a ve scéně s papouškem se pustili i do kritiků. Pokud se mi něco líbilo méně než moc, byli to asi jen Brucové, kterým nějak chyběla šťáva. A doopravdy mě zamrzela neúčast jedné zásadní postavy - rytíře s oškubaným kuřetem. Čtyři a kousek. Snad vyjde DVD. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Pythoni nikdy nebyli mojí krevní skupinou, proto jsem se na tento záznam z živého vystoupení nekoukal s nějakou nostalgií, nicméně je třeba uznat, že to poměrně odsýpá a některé scény jsou velmi vtipné a staříci se opravdu snaží. Na druhou stranu téměř polovina této show je tvořena zpívanými částmi, které mi jednak nepřišly vůbec vtipné a rovněž bohužel kazí celkový dojem na tuto rozlučku. Moje hodnocení 55%. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Bez sentimentu řečeno, staří MP se svým mladým já nevyrovnají. Opakované vtipy mají příliš málo nové nadstavby, některé ani zopakovat nelze. ALE pořád je to ujetý MP humor, s šílenými hláškami, neuvěřitelně svižnými písněmi a koneckonců i ty připomínky starých dobrých časů jsou vtipné. Zkrátka nedůstojné rozloučení hodné téhle britské partičky (samozřejmě vím, že Terry G. není Brit, ale tím, že o něm tak píšu, mu skládám tu největší poctu). ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Výborné. Kde kdo sice může remcat, že už se jejich věk podepsal na preciznosti provedení best of jejich skečů, nicméně pro mě to byl ten správný punc na jinak skvělém aktuálním přednesu dnes již legendárních scének, ozvláštněných o velkolepou humorně-hudební kulisu. Pythoni se prostě loučí ve velkém stylu. ()

Alex 

všechny recenze uživatele

Byla to úžasná show ! Ti staříci zavzpomínali (spolu s námi) na své skeče, něco aktualizovali, něco přidali, já jsem se bavil výborně! Hudební složka byla perfektní, tanečníci také - nejlepší snad teplí námořníci ! Něco jiného se dá očekávat od filmu a něco jiného od živého přenosu. Moje očekávání to naplnilo vrchovatě. Na závěr mi to nedá než zopakovat "Horriblovo povzdychnutie" (viz dr.horrible) : V našem kině sledovalo tento mimořádný projekt mimo mne ještě dalších 7 diváků... ()

Galerie (26)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Reklama

Reklama