Reklama

Reklama

Detektivové Andreas a Simon žijí zcela rozdílné životy. Andreas je spořádaný manžel, zatímco čerstvě rozvedenému Simonovi se všechno hroutí pod rukama. Situace se náhle změní poté, co jsou přivolání k brutální hádce mezi párem narkomanů. Když Andreas objeví jejich zanedbaného syna, rozhodne se porušit zákony, které má hájit, a kojence unese. Nyní je řada na Simonovi, aby znovu nastolil rovnováhu mezi dobrem a zlem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (179)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ked uz teda kvalita ceskoslovenskych filmov kolise a smeruje istym smerom /k zumpe/ taxom si myslel ze aspon Europa toci jaku taku kvalitu. Mno, nie je to bergman, ze jo, natocila to Susanne Bier, a talentom nema na Bergmana, ale aspon rezisersky zrucna rutina. Mchnk ma pravdu s tou depresiou a krutostou - hodne velka cast deja sa odohrava v interieroch - sice pekne kulisy ale casto vladli len vatovo plane plky. Dam 3 spunty, az prilis tvorcovia tlacia na pilu . 66 % ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier natočila film s celou dánskou hereckou špičkou, že by sa skôr hodilo, keby to bol seriál. Kľudne to mohli byť tri časti po päťdesiat minút a trochu viac rozvinuté. Viacej namotávok, viac napätia, trochu nejakej tej paranoje a kecov okolo a moli byť kvalitné štyri hviezdičky.Takto som mal pocit, že to všetko bolo natlačené dokopy, len aby to bolo... ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Bylo to sice mastné, ale neslané. Zápletka zajímavá, ale v režii Susanne Bierové jaksi nedotažená. Hlavní postavy Andreas ani Sonny substituující Alexandera nejsou příliš důvěryhodné, oběma stačí dudlík, místo řádného kojení. Druhá šance (tentokrát využitá) by byla, kdyby si Andreas vzal Sanne poté, co jí předall dítě; vždyť teď už bylo jejich společné - závěrečná scéna s kladívkem a šroubky by pak už byla zbytečná. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Severný vietor priniesol výborný dánsky thriller, ktorého režisérom je dokonca žena. Myslel som, že ženy neznesú pohľad na malé zanedbané dieťa , celé špinavé od hovienok a už vôbec nie, aby o tom natočili film. "Lanister" odbehol z projektu Hry o tróny a dokázal, že si poradí aj so silným príbehom s reálnym pozadím. Presvedčivé herecké výkony a silný príbeh s množstvom nečakaných zvratov dokážu zaujať a vôbec neuvažujem nad tým, či hlavná zápletka je reálna alebo nie. Pre citlivejšie povahy, hlavne pre rodičov, ktorí majú malé deti to asi nebude príjemný film, ale po prekusnutí tých citlivejších pasáží dostanenete film, ktorý sa spoľahlivo zadrie pod kožu. 80%. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Druhá šance na mě působil dost uvěřitelně, ale i neuvěřitelně zároveň. Možná proto, že takové sračky si vymyslí jen život sám a lidi pak jen kroutí hlavou. Seveřané mají sílu. Mají nechutně velký cit pro vystavění děje a budování emocí, mají silnou kameru s citem pro detail, střih bez výtek, takový, který splyne v podvědomí, že jej ani nevnímáte, mají to prostě skvěle ošéfované. A samozřejmě herci, nevím jak to dělají, ale nikdo nehraje špatně, to je prostě radost! Och, kdyby si tak od Norů vzali příklad i ostatní země včetně Česka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Modelka Lykke May Andersenová sa k role Sanne dostala bez castingu. Režisérka Susanne Bier ju stretla na jednej párty a proste ju obsadila. Úmyselne preskočila casting, pretože mala pocit, že Andersenová na ňom nebude dobrá, bola si však istá, že je pre danú rolu práve ona tá pravá. (Arsenal83)
  • Námet na tému filmu prišiel od scenáristu Andersa Thomasa Jensena. Susanne Bier sa to zapáčilo, pričom povedala: "Po rokoch spolupráce sme obaja chceli tentoraz urobiť niečo, čo bolo extrémne a kde človek robí niečo, čo je nepopierateľne zlé." (Arsenal83)
  • Samotná Susanne Bier film v roku 2014 charakterizovala ako jeden z najťažších a najintenzívnejších filmov, aké dovtedy natočila. (Arsenal83)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama