Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

sud 

všechny recenze uživatele

Jinak jsem obyčejnej chlap, kterej chlastá, chčije a píchá! Skvělý úlet a konečně nějaká Vánoční komedie, která se vymiká stereotypu. Laťka nasazená úvodním monologem a první polovinou v té druhé časem ztrácí na intenzitě, kterou však završí takřka dokonalý závěr. Máte rádi černý humor a lezou vám krkem stereotypní Vánoční komedie? "Bad Santa" je tu pro vás. P.S.: Santa ve skvělém podání Billyho Boba Thorntona je sice řízek a hláškař k pohledání, ovšem oproti tomuto pánovi je jen solidním odvarem. 80%. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

65% tenhle film dokonale vystihl mojí náladu o Vánocích 2005, ale ruku na srdce, vystačí stále stejný fór - spousta sprostých slov, chlastání a píchání v kontrastu s Vánoci a malým klukem, na 90 minut dlouhý film? Ne, ale i přesto jde o jednu z mála věcí, ve které jsou namočení bratři Coenové, a docela se mi líbila. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Velmi drsna a miestami aj dost vtipna "pohodovka" na temu Vianoc, kde maly a nevinny chlapec "lieci" neskutocne grobiansko-vulgarno-hulvatsko-svinskeho Santu. Film trosku zraza dole taky-vselijaky zaver, no naopak ho dviha neskutocne zlatucka L. Graham. PS.Vo filme je tolko nadavok,ze moj favoritny Tupac, vyzera oproti Thorntonovi ako neposkvrnene neviniatko. skor 3 1/2* ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

DVD Santa je úchyl (na úchylější název už asi český distributor nepřišel) se zapomenuto hodně dlouho sušilo ve skříni, ale když jsou dneska ty Velikonoce… Santa je alkoholik, kudy chodí tudy dláždí a přiráží a nesnáší ty malý uřvaný parchanty, kteří na něj každej rok prskaj a počůrávaj mu jeho santovský kalhoty. Taky skvěle umí otvírat sejfy. To je to jediný, co ho táta naučil, když ho zrovna nemlátil. S pár promile alkoholu v krvi by ale těžko zorganizoval nějakou vloupačku, a tak jejich malý gang vede lilipután, který mu dělá elfa a pracuje s ním na vykrádání obchoďáků. Problém je v tom, že časem se vždycky něco zvrtne. Santa rok od roku víc chlastá a mezitím se seznámí s jedním tlouštíkem, kterej mu strašně leze na nervy. Poetika Zwigoffových předchozích filmů je tu hodně znát i přes to, že se na první pohled může zdát, že se jedná o obyčejnou tuctovou sprostou komedii (začátek k ní má dost blízko). Příběh opět stojí na skvěle napsané hlavní postavě Santy, který se poněkud svérázným způsobem skamarádí s šikanovaným tlouštíkem a vznikne mezi nimi silné citové pouto. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thorton jak ho neznáme! 11 měsíců se fláká, chlastá a užívá si s ženskýma, který mají tlustý zadky, aby v prosinci mohl rozjet loupež v obchoďáku. Ze začátku jsem si užíval scény jak Santa nadává, hulí, a chlastá. Vlastně si ani nevzpomínám na scénu, kde bych ho viděl bez flašky v ruce, ale až už řekl asi po 1150 "FUCK" tak mi to přišlo furt na jedno brdo. Pořád dokola. Příjemným překvapením v podobě loosera Kida stvárnil Brett Kelly. Osobně se mi víc zalíbil Přizračný svět, ale tenhle film je nic než průměr. Hláška: Willie: Přej si do jedný ruky to co chceš a do druhý hovno a uvidíš, která se rychleji naplní. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Santu (Billy Bob Thornton) probudí budík, jsou vedle budíku vidět láhve. Etikety na nich jsou otočeny chvílemi dopředu, chvílemi zase vlevo. (Mr.Hudson)
  • Poslední film, ve kterém se objevil John Ritter (Bob Chipeska), a byl věnován jeho památce. (Karlos80)
  • Ve scéně, kdy za Santou (Billy Bob Thornton) přijde dítě se zmrzlinou, se zmrzlina mezi záběry zmenšuje a zvětšuje. (Mr.Hudson)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama