Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temné atmosféře losangeleského tajného hráčského doupěte se scházejí karbaníci. Uznávají jen jediné pravidlo: podvádět. Po dálnici k L.A. se velkou rychlostí blíží automobil. Řidič drží v ruce balíček karet, které s lehkostí snímá: kouzelník, který předvádí své triky. Falešný hráč Vernon. Jeho stará láska Tiffany je žena, která by vyřízla muži srdce, kdyby jí to mělo rychle vydělat prachy. Všichni mají společný cíl: chtějí vyhrát nad Deanem, nepřekonatelným falešným hráčem, kterému ostatní dají všechny své peníze, jen aby mohli říct, že seděli u jeho stolu. A tak přichází ke slovu ON. Velký učitel podvodů a triků Steven (Sylvester Stallone) - král všech hráčů. Karty jsou rozdány a hra začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

sud 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo nudné. Film, který mohl být dobrý, ale je bez šťávy a bez jiskry. Herecké obsazení je nevýrazné, za zmínku stojí pouze Melanie Griffith a Sylvester Stallone, který se zde stejně moc neobjeví. Jakmile se film trochu rozjede, tak skončí. Škoda, kdyby film běžel ve stejných kolejích, jako konečných třicet minut, hodnocení by bylo mnohem lepší. Takhle se na to koukat dá, ale jestli se na to budu ještě někdy koukat, tak až na závěrečnou půlhodinu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film je kvalitně natočený, velmi slušně obsazený a námět je pro mě dostatečně atraktivní, abych se mohl hodně dobře bavit, Gabriel Byrne si opět střihnul roli, která mu naprosto přesně seděla a potěšil mě i Sylvester Stallone, který mě v klidnějších rolích stárnoucích gangsterů/ hazardních hráčů baví víc než jako důchodce John Rambo nebo Rocky Balboa. Problém spočíval v tom, že měl příběh příliš monotónní průběh, asi jsem čekal trochu živější děj. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Zvažoval jsem mezi 2-3*, takže je to tak 50%. Příběh filmu celkem zajimavý mohl býti, ale zpracování je dosti slabé. Děj je celkem nudný a chladný, k nikomu z herců jsem si nevytvořil nějaký "vztah". Celkově je to hodně překombinované, ale zárověň dosti nepropracované. Film směřuje k finálnímu klání, ale to naprosto postrádá atmosféru a je dosti slabé, čekal jsem něco "pekelného". Už jsem se občas koukal, kdy to bude končit. Na tak kvalitní obsazení jsem čekal mnohem lepší snímek. Velké zklamání, film postrádá jakékoliv emoce a atmosféru. Navíc jsem čekal od tohoto filmu více hráčské akce, ale moc hraní tam nebylo, spíše šlo o ty podvody. A na toto téma jsem viděl už mnohem lepší filmy. Howgh! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako to pri filmoch o kartách, kasínach a podobných voľnočasových oddychových aktivitách býva, ide len o to, kto koho odrbe, kto koho odrbal a kto sa len koho chystá odrbať, ale robí sa to celkom v prekvapivom štýle. A dokonca aj divák je permanentne odrbávaný, pretože oči som pretieral, ako keby som tam mal tri jačmene, ale oni fakt robili z Melanie Griffith sexicu? 😕 ()

reich 

všechny recenze uživatele

Vůbec můj nejoblíbenější film z prostředí karbanu a mafie. Všeobecně vzato se jedná o solidní film, který má plynulý děj, navíc za mě geniálně obsazený, alespoň co se týče herců jako je Stuart Townsend, Sylvester Stallone, Melanie Griffith a Patrick Bauchau nebo Hal Holbrook. Obrovským mínusem tohoto filmu jsou herci Gabriel Byrne, Thandiwe Newton a hlavně věčně nafrněný a ukecaný Jamie Foxx. Opravdu protivnější herce do toho nemohli sehnat. Ovšem i přesto děj je plynulý a výkony i tak přesvědčivé, že dostáváme porci o podvodníčkách, kteří se mezi sebou snaží přelstít.  Spoiler: Začíná finální hra o spoustu peněz, postupně jsou vyřazeny přísedící a u stolu tak zůstanou pouze Dean (Sylvester Stallone) a Vernon (Stuart Townsend) za dohledu Maliniho (Patrick Bauchau) a přihlížející Eve (Melanie Griffith), Miller (Gabriel Byrne) a Tiffany (Thandiwe Newton). Začíná tak finální hra mezi Deanem a Vernonem, načež napětí houstne, jelikož příhozy se nesou v duchu statísíců a milionů, když jsou na stůl dávány cihličky s vysokými částky. Až dojde na finální odkrytí karet, co kdo má a kde je má oblíbená scéna: Dean (Sly) se otáčí na Eve a říká: Vždycky jsem věděl, že to jednou přijde... Políbí Eve a hned na to řekne: Jenomže ne, dneska, tři dámy... Jsi dobrej, opravdu, ale pokud tu budu já, tak budeš vždycky druhý. 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Gang ve složení Tiffany, Charlie a Vernon pije během filmu pouze Jacka Danielse. (PußyMagnet)
  • Mnoho situací je odkazem na knihu Karla Johnsona "The Magician and the Cardsharp". Například Malini dostal jméno od slavného kouzelníka uvedeného v knize a Shade je výraz pro podvodný karetní trik. (PußyMagnet)
  • Většina hlavních mužských charakterů je pojmenována podle známých jmen v karetním oboru. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama