Reklama

Reklama

Národ Z

(seriál)
  • USA Z Nation
Trailer
USA, (2014–2018), 48 h 56 min (Minutáž: 41–85 min)

Hrají:

Kellita Smith, DJ Qualls, Keith Allan, Anastasia Baranova, Pisay Pao, Nat Zang, Russell Hodgkinson, Michael Welch, Tom Everett Scott, Harold Perrineau (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(68)

Skupina se vydává na nebezpečnou misi: musí přes celé USA přepravit jediného člověka, který přežil smrtící zombie virus, protože doufají, že právě on je klíčem k vakcíně. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Dixieboy 

všechny recenze uživatele

Ty ses zamkla v té kleci? A kde máš klíče?... Asi jsem je ztratila. :O Zombie mimino, které se schovává a neútočí? TO JAKO VÁŽNĚ??? Ano laťka byla nastavena poměrně vysoko seriálem The Walking Dead, ale takovouhle srágoru už v pilotu jsem nečekal... ani tomu nechci dávat další šance. Herci jsou doslova příšerní :( ()

Xeno.morpH 

všechny recenze uživatele

Nevídané ,stal se zázrak, haleluja :))) Syfy po nechutném eintopfu Defiance, dokonale zmršeném Helixu, naprosto imbecilním Dominionu pustila nejen něco ,na co se dá nejen dívat, ale ono je to dokonce dobré. A aby to byl úlet největší, on to dokonce dělal král zmršenin Asylum. Překvapivě akční, překvapivě zábavné a překvapivě dobře natočené. Vzhled klasického béčkového zombie hororu jim dokonale vyšel, dokonce i zápletky jednotlivých dílů i nosná dějová linie jsou zajímavé. Úspěch zřejmě vězí v tom, že seriál si na nic nehraje, zbytečně nefilozofuje, dokáže si dělat sám ze sebe legraci, prostě je šit lehkou rukou pro maximální zábavnost. Pokud bych to měl srovnávat s upocenou telenovelou "The Fucking Head" , jejíž dvě první série jsem se snažil bez větší újmy na zdraví přežít, tak zde skutečně jde o klasickou zombie akci, ne o kempovaní v lomu či na farmě, vylepšené o řešení rodinných problémů chovanců Jedličkova ústavu, při kterém sem tam pro zvýšení "dramatu" přeběhne pár zombíků :)...Po shlédnutí celé série zvedám na 5, bo zápletka je čím dál hustší a zajímavější, bohudík, že druhá série je na cestě :) ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

Bylo zde řečeno: Zombie seriál SyFy, na CSFD hodnocený množstvím odpadů, povětšinou rovnou po pilotu - což asi vypovídá spíš o hodnotitelích, než o hodnoceném. A naprosto s tím souhlasím!! Pokud zde dává někdo odpad po 20-ti minutách pilotu, jak tady někde zaznělo, tak tady nemá co dělat!! Tohle je čistokrevná zábava a ne jako ta telenovela TWD (viz můj komentář k TWD)!! Má to parádní tempo, téměř každý díl je něčím jiný, co epizoda to jiná situace, událost, překážka, nebo cokoliv jiného, v tomto ohledu se zde originalitou fakt nešetří (pozor! pro některé honotící překvapivá informace: tvůrci TWD opravdu nevymysleli zombíky, taky je jen vykradli...)!! Má to slušnou vlastní dějovou linku (NSA & Občan Z & Operace kousanec), postavy jsou sympatické, každá je trochu jiná a přítomnost "nepostradatelně-nesnesitelného" Murphyho dává prostor ke vzniku neuvěřitelných až absurdních situací!! Být tam já, tak Murphy je už dávno mrtvej, ať si už svět skončí jak chce!! Tvůrci skutečně nešetří skvělými nápady (radioaktivní zombie, zombie tornádo, obří sýr, amish zombie, zhulenej zombie) i když občas je to už trochu za hranou (létající zombie dítě)!! Nechybí tomu ta správná porce nadhledu a celé dohromady je to jednoduše neskutečně zábavná akční jízda postapokalyptickou krajinou, která je navíc i hodně slušně natočená!! První série 79% a druhá série 78% (pro ty, kteří se nepodívali: TWD jsem dal 51%)!! Právě sleduji třetí sérii, situace z prvních dvou sérií se dramaticky změnila, ale pořád to vypadá, že tvůrcům ještě dech zdaleka nedochází... Uvidíme... ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Dá sa stotožniť s väčšinou toho, čo o tomto seriáli napísali tunajší diskutujúci. (Písané po dvoch dieloch). V ostatnom čase majú Hollywoodski tvorcovia dosť nešťastnú ruku vo výbere hlavných hrdinov. Aj tu sa im podarilo vybrať niekoľko nesympatických hercov, s ktorými sa nedá stotožniť a v podstate mi je úplne ukradnuté, či niekto z nich zomrie. A ako sa poznám, nebude trvať dlho a moje sympatie sa prenesú na stranu zombíkov. (V TWD to bola napr. postava Lori, ktorú našťastie dostali a nesvinila viac výborný seriál). Výnimku z postáv tvorí zatiaľ tajomný "10 000", ktorý zatiaľ múdro mlčí. Už toto samotné uberá polovicu potenciálu seriálu. Ak sa sami tvorcovia porovnávajú s TWD, tak to vyvoláva skôr rozpačitý úsmev. Asi tak ako keby som sa ja v hokeji porovnával s Jaromírom Jágrom. Postava občana Z, hraného DJ Quallsom je len čerešnička na torte. Horror v kombinácii s komédiou je veľmi ťažká filmová kombinácia, som presvedčený o tom, že títo tvorcovia ju nemôžu zvládnuť. Je to dielo štúdia Asylum a podľa toho aj vyzerá. Ak sa človek nudí, dá sa s tým zabiť pár hodín a nie je to až taká katastrofa. Ak od toho ale človek niečo čaká (napr. nejaký obsah, slušné dialógy, nejaké posolstvo, poučenie,...), bude sklamaný. Čiže ak si chcete tento seriál pozrieť, nečakajte od neho nič a ani nič nedostanete. Je to len na zabitie času. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Ano mám slabost pro tvorbu dílny The Asylum. Mají dosti specifický humor, ale ten se projevuje ve všem. Prostě apokalypsa s humorem. Seriál se nesnaží hrát na nějaké psychologické drama. U TWD jsem vydržel jen jednu sezonu, protože mě štval šerif, který IMHO dával méně smyslu, než zdejší chodící lék. Jinak HAL a evilmind, to tady dříve vystihli přesně. ()

Galerie (1 629)

Zajímavosti (3)

  • Seriál bol natáčaný v meste Spokane, ktoré sa nachádza v americkom štáte Washington. (martin5504)
  • V 1. epizodě 5. série s názvem „Home sweet Zombie“, kdy přeživší čelí zombie tornádu, pronese Roberta (Kellita Smith) větu: „Mohlo být hůř, mohli to být žraloci.“, což je odkaz na vlajkovou loď studia Asylum Žralokonádo (2013). (Lorge)
  • Ve 3. epizodě 2. série "Zombie Road" při setkání s nepřáteli, kteří se pokoušejí ukrást auto, doktor (Russell Hodgkinson) vyskakuje z auta jako první, za ním i řidič. Ale v autě nadále někdo sedí na místě řidiče. (Denila)

Reklama

Reklama