Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (82)

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý príbeh podaný vo veľmi dobre spracovanom filme. Nepočul som o tejto kontroverzii, no musím povedať, že film ma maximálne zaujal svojim príbehom a chcel som vedieť kam sa to dopracuje. Cate Blanchett je vo svojej role skvelá, rovnako aj Robert Redford. Je v tom veľká dávka charizmy a uveriteľnosti, ktorú film potrebuje. Vyzerá to na trošku menší film, no nič to nemení na fakte, že sa tu dejú zaujímavé udalosti. Tiež je super, že to nesleduje klasické filmové klišé, ale chce podať svoj príbeh autenticky. Ale možno to funguje aj na tom, že postavy v tomto filme sú reálni ľudia a udalosti neboli vymyslené. To vie vždy pomôcť. Pre film, ktorý stojí vyslovene na príbehu a postavách je podľa mňa "Truth" veľmi dobre zvládnutý. Jednoznačne jeden z filmov, ktorý je hodný toho, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: A ()

castor 

všechny recenze uživatele

Politika. V Americe je prostě někde jinde. Robert Redford se k ní rád vrací (kupříkladu Hrdinové a zbabělci) a anti-bushovci mu při tom zřejmě zatleskají. Okatě tehdy diváka tlačil na svou stranu barikády a tady to není jiné. Je možná fajn, že se leccos nebojí pojmenovat, ale obávám se, že určití lidé si stejně popel na hlavu nenasypou. Politické téma je vždycky s otazníkem. Pro Středoevropana není tohle konkrétní úplně silné a atraktivní, nicméně látka je podaná poměrně přehledně a zajímavě. Jen jí občas schází dynamika a možná i ostřejší nůžky střihače. Leccos nahoru tahají nejen oscaroví herci v ústředních rolích, velmi slušní jsou i ti, jejichž role nejsou až tak velké. I tak jednou bohatě stačilo!! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, že v Americe tenkrát za doby vlády George Bushe řešili to, co předváděli v tomto filmu. Zajímavé. Film precizně ukazuje mravenčí práci některých novinářů a i když to na první pohled může působit nudně, film takový vůbec není. Může za to určitě dobrá režie, ale i samotní prvoligoví herci, kterých je v tomto filmu kupodivu docela dost. A nejlepší ze všech je zaručeně Cate Blanchett, která tu působí skvěle civilně a stejně tak i Elisabeth Moss. Zajímavá filmařina, skoro je až s podivem, že to v Americe vzniklo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

USA jsou sice demokracií doslova prosáklé, ale odsud potud! Na pana presidenta si nikdo vyskakovat nebude, sic se se zlou potáže! Truth je extrémně zajímavé drama o tom, v jaké situaci se nachází svobodný tisk v zemi, která ráda poučí i Řeky, že slovo demokracie pochází z američtiny. Kvalitní scénář, Cate Blanchett a Robert Redford v hlavních rolích a v podstatě komorní drama mě dokázalo zaujmout víc, než bych vůbec čekal. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Veľká plochá nuda s oscarovými Blanchett s Redfordom, „vyhorenými Grace s Quaidom” , či, trebárs, s majstrom - vedľajších úloh - Bruce Greenwood, debutant na poli - hraného celovečerného filmu, James Vanderbilt, mimochodom, scenáre mu idú oveľa lepšie, ako réžia, ktorá absolútne ničím nevynikala, a tak si ho zapamätám, ako toho, čo napísal - ZODIAC ! Nič viac, nič menej ! Nechápem niektorých profesionálnych scenáristov, i oscarových, ktorí si myslia, že teraz majú, ďalšie dvere otvorené smerom k profesionálnej réžii s pár áčkovými hercami, u mnohých, sa jedná, o chabé pokusy, česť - výnimkam. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Známy americký novinár a moderátor Dan Rather film pochválil za presné zobrazenie televízneho spravodajstva. Obzvlášť sa mu páčilo, ako ho stvárnil Robert Redford, keďže Redford sa nepokúsil nikoho napodobňovať. (Arsenal83)
  • Ve scéně po natočení rozhovoru s plk. Burkettem (Stacy Keach) na kameru sedí plk. Charles (Dennis Quaid) a Mary Mapes (Cate Blanchett) na gauči. Plk. předává Mary balíček chipsů, který je natočen zadní stranou, avšak v dalším záběru z jiné kamery je natočen přední stranou. (M1k3k)
  • Během emotivní scény, kdy Mary Mapes (Cate Blanchett) telefonuje s Danem Ratherem (Robert Redford), je v knihovně za Mary vidět knižní autobiografie „Katharine Hepburn Me: Stories of My Life“. Za roli ve filmu Letec (2004), kde ztvárnila Katharine Hepburn, získala Cate Blanchett Oscara. (Bejdule)

Reklama

Reklama