Reklama

Reklama

Svatý Mikuláš

  • USA St. Nicolas
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupinka studentů FAMU točí absolventský dokumentární film o bývalém ústavu u Svatého Mikuláše. V tomto sanatoriu prý údajně bloudí duše pacientů dodnes. Skupinka studentů vedena Natálii Kocurovou tento ústav navštíví a záhy zjišťuje, že dostat se ven nebude tak snadné, jako bylo dostat se dovnitř. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Alfréda

všechny recenze uživatele

Kdo viděl původní kinoverzi, bude hodnotit určitě výše. Ta nově sestříhaná verze co je volně ke stažení je oproti té původní narychlo uplácaná a neforemná. Některý scény by mi tam osobně bylo hanba dát, viz poletující nábytek na špagátech. Z herců vyzdvihuji pouze a jenom Václava Šindeláře aneb huliče a pařmena Viktora. O hudbě ve FF už tu toho bylo napsáno dost a myslím že to byl manýr režiséra, sice se mi ten song od Smrtislava hrozně líbí ale do FF prostě nepatří... Obdivuju každého kdo se snaží udržet hororový žánr při životě a navíc pokud je to někdo z Česka, je to fajn pokus a první krok, další už bude jistě povedenější. Tohle mi námětem přišlo naprosto neoriginální a skoro bych řekla že je to trochu plagiátorství, určitě se dá pořád vymyslet nápaditější FF než levná kopie Grave Ecounters. Ve filmu mám malej štěk a je mi upřímně líto, že ten film taky hyzdím, kvalitu výkonu jsme si všichni sami ohodnotili už na place a upřímně jsem nevěřila že se to tam použije, byla to spíš pr*el... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film je NESKUTEČNÁ PECKA !!!! Šel sem z toho úplně do kolen, jak to zmákli!!! Za nicotnej rozpočet tohle??!! Neuvěřitelnýýýý!!!!! 30 min docela komedie, a pak jízda jak prase, skvěle použitý filtry, lekačky, napínavý jak prase, hudební a zvukovej doprovod , černobílý závěry ... BOMBA!!! BOMBA jak prese!!! Dokonce ještě lepší než slovenský ZLO a v to sem nedoufal !!!! 5/5, protože aktuální sračkoidní FF ze zahraničí se proti tomu můžou jít zahrabat. A to píšu smrtelně vážně, nikdy sem nikomu nelezl do prdele a kdyby to byla sračka, tak to napíšu ... ale tohle bylo neskutečný představení a jízda od poloviny ... na ty prachy... nechápu, hlava nebere!! - - Navíc je třeba hodnotit v rámci SUBŽÁNRU !!! Ne jako film obecne v jednom pytli s Titanikem a Vojínem Rayenem ...!! Jestli někdo z místních hodnotitelů kolem 3* myslí, že natočí za NIC něco stejně dobrýho, tak sežeru vlastní koule!!! Jsou to idioti ... ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sračkoidný český found footage horor; variácia na známy "Grave Encounters" (a stovky iných, podobne orientovaných FF počinov). Nezaujíma ma, že je natočený za pár šupiek, pretože tak je natočená väčšina debutujúcich FF shitov a až potom sa v nich ukáže kto má talent a koho film za niečo stojí. "Svatý Mikuláš" bohužiaľ nestojí ani za tých mizerných 90kč, ktoré som za neho vyhodil. Nezaujímavo spracované, chaotické nič, ktoré je audio-vizuálne odpudivé a napriek iba hodinovej stopáži nudné, nestrašidelné, hororovo nefunkčné, afektovane a nadmieru amatérsky odohraté; s (ne)hercami, ktorým som neveril ani pol písmena. Proste otupná blbosť, za ktorú sa pan Smazal môže akurát tak hanbiť. No snáď /možno sa na nej aspoň niečo priučil. Slabá 1* iba za zemi původu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to, ale výsledek mě moc nepotěšil. Je fajn, že něco takového vzniklo v našich končinách a jsem za to rád a doufám, že příští počin se už vyvede lépe. České Grave Encounters, ve kterém je fatální chyba a to hudba! Hudba se tam absolutně nehodila, ta mě opravdu vytáčela. Stačilo pár "scary" zvuků a úplně by to stačilo. I zvuky mohly být taky kvalitnější a i když jde o FF horor, tak se kamery nemusely tolik třást a často je tu velká tma, takže toho taky moc není vidět. Herci se mohli lépe položit do rolí. Kdybych se já ocitl v takový situaci, rozhodně bych byl pominutější a neměl bych tak klidnej hlas. A ještě jedno rýpnutí. Při pohledu na ústav v oknech mříže nejsou, takže se skákat ze třetího patra nemuselo! :-) Na podmínky ale docela dobrá práce. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zoberiem to od začiatku. Dať pred FF film krátke video, na ktorom sa v podstate nič nestalo, bolo dosť nesprávne. Scény s bitkou alebo sexom sú na začiatku FF filmu takmer vždy, takže to bolo v poriadku, aj keď to bolo nezáživné. Krátke zoznámenie s postavami bolo aspoň teda pre mňa dostačujúce. Prehliadnutie budovy na začiatku pomocou baterky sa mi tiež páčilo. Potom už začalo strašenie a tam bolo zopár scén, ktoré som vážne nechápal. Tak najprv niekto zmizne, potom je zrazu pri nich, potom už tam zase nieje. Pripadalo mi to dosť zmätené. Taktiež velká chyba ako v FF Nightlight. Ako môže niekoho napadnúť ísť spať, keď ho strašia duchovia a niekolko kamarátov sa stratilo? Ráno sa zobudia a idú ich hladať, ako keby sa nič nestalo. Scéna s lietajúcimi objektami sa tam taktiež nehodila. Masky boli v pohode a aj tá vražda, pri ktorej bola kamera na zemi bola v poriadku, pretože tam bolo aspoň trochu krvi. Velkou chybou bola hudba počas tejto vraždy. Keďže mi prídu nadávky v po česky velmi vtipné tak aj to ma pobavilo. Celkový dojem je taký lahký podpriemer. Ale určite to nezaradím do najhorších hororov, ktoré som videl. Samozrejme mám velkú radosť, že sa tu niekto o také niečo pokúša a pánovi režisérovi do budúcnosti želám všetko najlepšie, pretože toto na začiatok nieje až také zlé. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Všichni tvůrci i herci pracovali na filmu bez nároku na honorář. (mazadlo)
  • Po titulkách nasleduje krátka scéna. (ČSFD)
  • Desky se jmény pacientů ve filmu obsahují skutečná jména lidí ze štábu a jejich přátel. (mazadlo)

Reklama

Reklama