Reklama

Reklama

Mallory

  • Polsko Mallory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po unikátních časosběrných dokumentech Marcela, René a Katka přichází dokumentaristka Helena Třeštíková s novým filmem, v němž 13 let sleduje hlavní hrdinku Mallory, která se po těžkých životních peripetiích odhodlaně snaží vrátit do běžného života. S Mallory se život nemazlil, ona se však po porodu syna dokázala vymanit z drogové závislosti a zvládla i období, kdy se ocitla s dítětem na ulici a žila jako bezdomovec. Mallory dnes na střední odborné škole studuje obor Sociální činnost a své uplatnění nakonec nalezla v pomoci těm, jejichž životy zná nejlépe – lidem na okraji společnosti. Film Mallory je tak kromě jiného filmem o naději, že každý má šanci změnit svůj život. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

mira007 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodný jak se z těhotné feťačky závislé na heroinu bez domova, která pak dlouhou dobu bydlí v nepojizdném autě, stane vystudovaná sociální pracovnice. Síla vůle bojovat za nefeťácký život a dostat do péče syna z ústavu vs zoufale nepřekonatelné překážky osudu. Ikdyž je tento 13-tiletý časosběrný dokument Heleny Třeštíkové o Mallory, tak nakonec si odnáším pocit, že Jiří Bartoška je opravdovej frajer. PS: akorát je pak prapodivný feeling, že to dostalo cenu ve Varech, jakoby si ji Jiří dal sám sobě ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Třeštíková je tak trochu jako Stephen King - dělá pořád ty stejné věci a dělá je pořád stejně dobře. Dokument o jednom lidském osudu odvíjejícím se v průběhu let je tedy opět kvalitní a stojí za zhlédnutí. Já jsem ho už ale sledovala s větším odstupem než třeba Katku, a tak na mě například vykonstruovaný protipól štědré české celebrity, které by se pro nás plébs rozdaly, versus neschopné baby na úřadech, působil směšně naivně a černobíle. Stejně tak i Malloryno tričko s Karlem, známým to zastáncem všech bývalých narkomanů a sociálně slabých. Ono totiž nejen v kvantové fyzice platí, že pozorovatel ovlivňuje pozorovaného a já si začínám myslet, že je nejvyšší čas na dokument mapující vliv Třeštíkové na život jejích pozorovaných objektů zájmu. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Třeštíková má buď velký štěstí anebo šestej smysl na to, že si vždycky pro svuj časosběrnej dokument vybere osobu, jejíž život se během časosběru ubírá neobyčejnym směrem. Mallory je tentokrát vlastně pozitivní postava. Dost jsem obdivoval, že i přes feťácký období, život (téměř) na ulici nebo neustálý řešení různejch problémů neztrácela naději na lepší život, pracovala (popř. aktivně hledala práci) a nakonec studovala za pomocí stipendia VŠ. Tragikomický bylo běhání po úřadech, kdy se v podstatě člověk dověděl, že pokud neni neplatič, nezaměstnanej apod., nemá na nic nárok. Hodně zajímavá osoba, která nemá v hlavě vzduchoprázdno, je dobrosrdečná (na což několikrát doplatila hlavně ze strany svejch partnerů) a nevzdává se. Napjatě jsem čekal, jak její cesta v závěru časosběru skončí a fakt jsem jí přál happy end, na kterej aspoň z části došlo. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

O dokumentární kvalitě není třeba polemizovat, ta je nesporná. Jako příběh psaný životem (časem) to má nadprůměrné parametry. Co se týče hlavní hrdinky, tak chtě nechtě názor na Mallory ovlivňuje samotná Mallory. Míra sympatie a zájmu je odvislá od preferencí každého diváka. Když vezmu vesmír H. Třeštíkové najdu v něm lepší/zdrcující životní osudy. Marcela je nepřekonatelná, i po letech si na to vzpomenu...zajímal by mě její další osud. To se o Mallory říct nedá...65%. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejslabší časosběrný dokument Helenty Třeštíkové. Rozhodně není tak extrémní jako třeba Katka nebo René a některý momenty působí trošku až režírovaně. V Mallory sledujeme nikdy nekončící spirálu horších a lepších momentů ženy, která si prošla snad vším. Zbavila se drogové závislosti, část života strávila jako bezdomovec, neustálé peripetie s příteli, kteří ji jenom využívali. A tak stále dokola. Soucit s hlavní hrdinkou by se našel, ale není to tak extrémní jako ostatní dokumenty Heleny Třeštíkové a v tomhle srovnání Mallory bohužel pokulhává. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Režisérka Helena Třeštíková říká, že bylo natočeno přes čtyřicet hodin materiálu. Vybrány byly čtyři hodiny a z těch pak finálních sto minut. (Terva)
  • Miroslava Neradová získala svou přezdívku Mallory při svém dřívějším působení v motorkářské skupině. Zde se dokázala ubránit jednomu násilníkovi a někdo ji přirovnal k Mallory z filmu Takoví normální zabijáci (1994). (Terva)

Reklama

Reklama