Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 2
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (326)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No, on pan Stone je pěkný manipulátor od dob JFK si dávám velký bacha na každý jeho film a vše z něj vyznívající. Já samozřejmě nepopírám, že to co jsem viděl a čeho jsou schopný tajný služby USA není pravda, ozblášť humus je fakt "hacknout" své spojence jako Japonsko nebo Belgii a o pár let později zdrahat přes sračkama z Talibanu, takže na spojence ramena na nepřatele nic, takhle se mě jeví současná USA, bohužel. Současně uznávám, že OS je profík a filmy dělat umí, stejně jako prácovat s divákama, problém s ním mám spíš politickej, protože kde jednou zaleze Putinovi do prdele a že se tam Oliverek rochnil, tomu nevěřím dobrý úmysly. Takže s filmem jsem tak na půl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Občas neříkáme celou pravdu, ale to nám nedává právo lhát." Jsem rád, že o mně tajné služby sbírají data. Jen mě mrzí, že o mě nemají opravdový zájem. Zatím je totiž jenom sbírají, ale netřídí a nepoužívají je proti mě. Snad jim jednou budu stát za to, aby se do mě pustily a vydíraly mě tím, že čtu Parlamentní listy, jednou za čas se mi záhadně něco stáhne z Uloz.to a občas omylem kliknu na Pornhub.com. To bych jim pak musel vyzradit ... úplně přesně nevím co. To je jedno. Snowden mě zkrátka naučil schovávat telefon do mikrovlnky, zakrývat si webkameru a točit s Rubikovou kostkou jednou rukou. To bylo nejvtipnější, protože on ji jen otáčel a neskládal. Přesto jsem rád, že se našla černá ovce, která ukázala světu, jak "chrání" tajné služby občany před teroristy. Za to patří Snowdenovi a Stoneovi dík. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pocit z toho co jsem viděl. Herecky silná, aktuálně moc zajímavá story, ale místo abych teď věděl všechno co potřebuju, naopak vím minimum a jdu konečně podívat na CITIZENFOUR. Nevím jaká je to vizitka pro film, ale dát mu 3 mi přišlo málo. U mě rozhodně budí zájem - "newyorský profesor" Stone to má pořád v ruce, umí brát a nastudovávat čerstvý kontroverzní témata/ osobnosti, a prezentovat je pak svým stylem. Snad ještě dá do kupy i Trumpa :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je zaujímavým prípadom na plátne, nemení to ale môj názor na Snowdena, že je to blázon. Úplne zbytočne si zničiť kariéru a život a takmer žiadnou možnosťou žiť vo svojej krajine kvôli blbosti, ktorú nijako nemôže zmeniť. Americké bláboly, že ľudia chcú svoju slobodu späť, sú v roku prepuknutia prípadu 2013 úplne scestné. Ľudia radi šmírujú a sú dobrovoľne šmírovaní a nezmení to žiadny jedinec. Každá vláda bude ľudí sledovať a s technologickým rastom to bude len a len horšie. Boj Snowdena je teda boj s veternými mlynmi a chlapec sa na to mal vyslovene vysrať. Z hereckých výkonov je tu Nicolas Cage úplne zbytočný, Gordon- Levitt hrá v pohode a pravdepodobne dokonale kopíruje svoju originálnu postavu. Prekvapila ma Woodley, ktorá po tých Rezistenciách a Divergenciách dokázala, že môže aj hrať pre normálne publikum. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku mi ani moc nevadilo, že Oliver Stone svého hrdinu zcela neskrývaně glorifikuje a opět (jako ale téměř pokaždé) se ostře vymezuje vůči zlovolné americké administrativě. Ten film totiž stojí na vcelku pevné půdě a s ohledem na Stonovu obvyklou tendenčnost je v rámci možností umírněný. Ano, je to mnohem více politický statement než „příběh opravdového člověka“, ale starého Olivera zkrátka novým kouskům nenaučíš. Sluší se ale zmínit, že po filmařské stránce je to opět extratřída a ten Stonův poutavý vizuální styl mě pořád hodně baví. Neskutečná práce s kamerovými filtry. Pěkné 4*. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Špinavé praktiky NSA a CIA sú odkazom na Veľkého brata z antiutopického románu "1984" Georgea Orwella. V románe vystupuje antagonista O'Brien, vo filme šéf CIA O'Brian (Rhys Ifans), čo má byť priamy odkaz k postave, ktorá podobne ako v románe vtiahne hlavného hrdinu do vnútra systému, zasvätí ho, no potom sa z nej stane úhlavný prenasledovateľ. (Biopler)
  • Natáčení začalo 16. února 2015 se zamýšlenou premiérou k 25. prosinci 2015. Nakonec ale byla odložena až do roku 2016. Oliver Stone vydal prohlášení, že vizuální efekty byly příliš složité, tak film nemohl být dokončen včas. (BloodMax)

Reklama

Reklama