Reklama

Reklama

Film se odehrává během vyhrocených momentů před zahájením klíčových Jobsových prezentací, které měnily dějiny, a to nejen počítačové. Poprvé Jobse potkáváme v polovině osmdesátých let, kdy na trh uvedl Macintosh. Od prvních minut utvrzuje diváky v tom, že legendy o jeho asociálnosti a nesnesitelnosti nelhaly. Je to monstrum, které šikanuje své podřízené za neplnění nesplnitelných příkazů, ponižuje matku (Katherine Waterston) své dcery, jejíž otcovství přes soudní rozhodnutí neuznává, do krve se hádá se svou pravou rukou Joannou Hoffmanovou (Kate Winslet), dokud nedosáhne svého. S ubíhajícími minutami se však z jednorozměrného psychopata stává mnohovrstevná osobnost, kterou budou diváci chápat, obdivovat, ale samozřejmě také nenávidět. Asi jako každou výjimečnou lidskou bytost, která viděla o kus dál, než všichni ostatní. (CinemArt)

(více)

Diskuze

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

mm13

Nehledě na to, že mluvit o "vzdávání holdu" v souvislosti se Sorkinem, který ve svých scénářích kritizuje ony známé osobnosti, je minimálně směšné. Tohle nebude žádná oslava Jobse, což snad z toho traileru pochopí i méně všímavý divák.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, PotterMan999

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Caminzind

Ber to tak, že slávne a najmä kontroverzné osobnosti vždy priťahovali a budú priťahovať záujem širokej verejnosti. A po ich smrti je úplne ten najlepší čas o nich písať knihy a točiť filmy. Je to prirodzené. Tiež platí, že minimálne v súvislosti s Boyleom, Fassbenderom a Winslet je poznámka o snahe preraziť mimo. Nejaký extra kalkul by som tu nehľadal.

na příspěvěk reagoval KevSpa

Caminzind

Caminzind (hodnocení, recenze)

Kdyby ten Jobs ještě žil, tak po něm ani pes neštěkne.

Ale teď se může každý přerazit, aby mu vzdal hold jenom proto, že zrovna má doma nějaký jeho tablet.

Lidi jsou fakt kokoti a ovce. :D

na příspěvěk reagoval mm13

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

ambron

Jo jo, tohle je holt jiná liga... ale určitě tu pořád budou pyskovat, jak je zbytečné točit "další" film po té rychlokvašce.

na příspěvěk reagoval ambron

kuki164

kuki164 (hodnocení, recenze)

West

Presne, točí to Boyle a je tam dobré herecké obsadenie. Zlé to nemôže byť. Mne zasa vadí keď niekto používa slovo ovca v prípade apple. Os Macintosh má 10% podiel na trhu, iphone 18%. Kdežto Windows má 90% a Android 78%. Ale do Apple sa najlepšie kope lebo je to tá zlá veľká firma, ktorá predává predražené veci. Áno netvrdím zle tie veci sú lacné, ale napríklad v usa je situácia úplne iná, ceny sú niekde inde ako v EU.

West

West (hodnocení, recenze)

kuki164

Mně osobně je jedno nějakej Apple, Android či Microsoft.. :) Čili se z nějakého Jobse neposeru a je mi jedno že ho uznávají všichni jako boha moderní technologie a honěj si péra nad novým Macbookem a iPhonem 16s , které se za 10let vyšplhají klidně i na necelých 50tisíc korun.. Přesto ty ovečky na něj stojí frontu ,ikdyž si budou muset vzít 3roční půjčku. Ale pokud bude film dobrý ,nemám problém ho kladně ohodnotit. 

na příspěvěk reagoval kuki164

 (hodnocení, recenze)

Tady půjdu na premiéru do kina. Miluju Steva Jobse, do třetice všeho dobrého, snad tento film bude to áčko, které si Steve zaslouží.

kuki164

kuki164 (hodnocení, recenze)

Všetci čo to tu hejtujete nemajú problém písať z Windowsu respektíve Androida. lebo to sú tie revolučné systémy ktoré nikdy nikoho v ničom nevykradli. :)

na příspěvěk reagoval West

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

cenitel

Pretože keď dvaja robia to isté, nie je to to isté. Dva filmy s rovnakým námetom sa môžu líšiť ako nebe a dudy. Navyše, to by sme sa museli rozčúliť pri každom jednom remaku alebo novej adaptácii klasiky. Ja s tým nemám problém. Nech natočia aj päť takých filmov, aspoň si každý môže nájsť ten svoj.

weiner

weiner (hodnocení, recenze)

cenitel

Tento film se natáčel před tím filmem co vyšel. Někdo to tady už napsal. Nejvíc mě ale dostává film s názvem iGenius: Jak SJ změnil svět.

cenitel

cenitel (hodnocení, recenze)

Může mi někdo říci, když už nám představili jednoho Stevena Jobse před 2 lety na podzim tak proč znovu??? Tohle nechápu, bude se to lišit jenom herci a možná nějakými jinými scénami, ale historie musí být stejná, tak nevím.

na příspěvěk reagoval weiner, denulik

Mraxis

Mraxis (hodnocení, recenze)

Wayne

Jeho největší úspěch je, že svedl dohromady lidi neschopné své vynálezy prodat, kteří chtěli za svou dovednost peníze a stále pokračovat v práci. Jenže ať se na to člověk kouká z jakéhokoliv úhlu... Tenhle týpek se prostě jen přifařil k příležitosti. Kdyby nikdo se nikdy nenarodil, tak je ohromná šance, že by se toho chopil někdo jiný. sice by to vypadalo třeba trochu jinak, možná lépe, možná hůř. Ale sečteno a podtrženo. Jobs neudělal nic výjimečného nebo světoborného. Kdyby se Hitler nikdy nenarodil tak ano... To by změnilo celý svět. Nejspíš by jsme momentálně ani nebyli na takové technologické úrovni protože druhá světová byl neskutečný technologický zvrat. Ale kdyby se nenarodil Jobs? Pár detailů by se změnilo. No a co? Proč si takovej člověk zaslouží tolik filmů? Knihu a respekt?

Mraxis

Mraxis (hodnocení, recenze)

kuki164

Já mu je upřít můžu a taky že upřu. Není to vynálezce. Jediný jeho úspěch je že prodal věci které jiní lidé vynalezli v době kdy o tyhle věci byl zájem a peníze se sypali ze všech možných směrů. Kdokoliv s troškou talentu v tomhle oboru by to dokázal. Geniální prodejce? Ne! Geniální programátor? Ne! Geniální něco? Ne! Člověk na správném místě ve správnou chvíli ve správný čas. Všechno co dokázal by někdo jiný dokázal místo něj. Možná i lépe. Vděčím mu asi tolik kolik vděčím bratřím McDonaldům. Ty odkoupily karbanátek v housce od českého imigranta stánkaře a založily si řetězec ve kterém se nedá ani žrát. On by se ten hamburger dostal na trh i bez nich, možná i do lepší podoby. Knihu jsem z části četl... Je to glorifikace nezajímavé hnijící mrtvoly. Dala by se shrnout do "Sláva Išitům a sláva IJobsovy, kterej je Idead, ale ze záhrobí by vám ještě chtěl prodat knížku" Zasraný náboženství. Jobsovci budou jeho mrtvolu uctívat stále ať se děje co se děje... A klidně si ji uctívejte... Já vám na ten svatostánek jen občas aplikuji aplikaci "Ipiss". Protože z vašeho sebevědomí mě svírá měchýř.

kuki164

kuki164 (hodnocení, recenze)

Mraxis , weiner

Dával som si veľký pozor aby som nenapísal že to vytvoril on. Čo aj je pravda väčšinu tých revolučných vecí odkúpil od inych a len ich vylepšil. Ale ako vravím prečítaj si knihu, zásluhy mu nikto nemôže uprieť. 

 

Sanozrejme že MP3 nieje jeho. Ale pozri sa ako sa zmenili prehrávače po nástupe iPodu, o digitálnej hudbe ani nehovorím. Áno boli pokusy s hudbou už predtým, ale práve iTunes je vzorom pre ostatné obchody s hudbou.

na příspěvěk reagoval Mraxis

sebii53

sebii53 (hodnocení, recenze)

Musím souhlasit s tím co napsal Wayne (zrovna koukám na batmana :)) Jobs měl schopnost posunout věci tam, kam by se bez něj nedostali, dnes by bez něj svět vypadal jinak. Není to vzor ke slepému následování, ale dá se u něj najít spoustu věcí, nad kterými by se měl každý zamyslet. 

To že se mac nechytl tak dobře jak pc a microsoft vylétl nahoru je zásluhou toho že jobs nechtěl zásah zvenčí a u pc to nikomu problémy nedělalo. To bylo v době, kdy "normální" člověk teprve počítače objevoval a hlavní zájem byl u elektronadšenců, kteří raději přijali horší kvalitu s tím, že si s ní můžou hrát. 

Tank_George

Tank_George (hodnocení, recenze)

Doufám, že když už, tak to udělají jako ten životopis Isaacsona. Knihu jsem dostal asi k vánocům či co, protože když sedím u PC, určitě mám rád Jobse = logika, ale budiž, přečetl jsem to. Ten člověk na mě působil silně negativně a  spousta lidí v knize o něm mluvila sice s respektem k jeho příspěvku do vývoje technologií, ale bylo cítit, jak ho považují za magora. On takový magor vedoucí umí z vývojového teamu vyždímat to, co by normální člověk nedokázal a to je asi klíč jeho úspěchu. Nelze to slepě obdivovat ani ignorantsky bagatelizovat, protože hlupák to nebyl.

Nicméně bych rád, aby se ve filmu zmínily i jeho hippiesácké úlety - jako že místo dokončení univerzity odjel do Indie hledat guru. Že se dlouho po návratu nemyl a smrděl jako prase. Že byl vegan a držel uchylné zdraví ohrožují diety (např několik týdnů žral jen mrkev). Jo, a že umřel na rakovinu proto, že odmítl léčbu a chtěl se těma dietama vyléčit sám. Ne že to zase bude srdceryvná slaďárna o bezchybném vizionáři.

weiner

weiner (hodnocení, recenze)

Pokud vím, tak v té době to ale nedokázal prodat. On prsotě s něčím přišel a ostatní to prodali. Mnoho firem vyrábělo svoje počítače, které se prodávali mnohem více a byli uživatelsky lepší. Dnešní produkty také nestojí za nic, ale v tom dnes všichni vidí to co dokázal. Použití GUI u PC byla jen otázka času. MP3 přehrávače taky neudělalo první apple a ani s tím nápadem nepřišel Jobs. MP3 hudba taky nevznikla díky němu. Ano tak nějak popostrčil myš správným směrem, ale taky na ní neměl žádný podíl. Jen ji vzal a plácl to k PC. Itunse taky nevzniklo v jablku. Odkoupili je a přejmenovali. Jobs na tom nemá skoro žádný podíl. Vytvořili to jiní.

na příspěvěk reagoval kuki164

Wayne

Wayne (hodnocení, recenze)

erased

Asi tak, prodal to co lidé nevěděli, že chtějí, ale když na to přišlo chtěli to všichni :)

Wayne

Wayne (hodnocení, recenze)

Mraxis

Problém je v tom, že inteligentnější lidi šli s ním, protože věděli, že Jobs to dokáže prodat, např. Wozniak je sice geniální inženýr, ale být to na něm počítače by byli jen pro nadšence co tomu tehdy rozuměli, až Jobs řekl, že chce vytvořit domácí počítače pro všechny uživatele. On sám prohlásil, že prostě jen vzal něco v čem nikdo neviděl potenciál a udělal z toho bombu. Jak píše kuki164, jeho vnější a uživatelské rozhraní by možná nikdy nevznikla, protože si s tím nikdo nedal práci. Dnes by bez Jobse domácí počítače nemuseli existovat (určitě ne v této podobě). Nejde jen o firmu, jestli znáš projekty Applu(Macintosh, Lisa) co začal Jobs, tak když ho z některých stáhli, udělal něco nového a lepšího a to minulé bez něho už se moc nevyvíjelo. Jistě, že měl ty správné lidi a ti lidi mnohdy končili s tím co dělali aby mohli dělat s Jobsem, protože věděli že se to chytne. To až dnes si většina lidí myslí, že jeho největší úspěch je blbý ipod, to se nedá ani srovnávat. To je jedno, spíš jsem chtěl napsat ohledně filmu, že ten dělá Aaron Sorkin a lepšího scénáristu by člověk v dnešní době těžko hledal. A už to tu bylo snad stokrát, ale ten film začal vznikat dřív než ten s Kutcherem.

na příspěvěk reagoval Mraxis

erased

erased (hodnocení, recenze)

Mraxis

Ale prosímtě... Nikdo při smyslech neříká, že mu vděčíš za vynálezy. On jen dokázal prodat to, co lidi ani nevěděli že chtějí. A jestli má být tento film sestříhaný (víceméně) jenom ze tří jeho propagačních projevů, myslím že to s povahou vlivu, který Jobs měl, koresponduje docela přesně.

na příspěvěk reagoval Wayne

Související novinky

Aronofsky u A24 chystá životopis Elona Muska

Aronofsky u A24 chystá životopis Elona Muska

10.11.2023

Bylo jen otázkou času, než to přijde. Podle nejnovějších informací serveru Variety má pod hlavičkou studia A24 vzniknout životopisný snímek o americkém inženýrovi, podnikateli, multimiliardáři a v… (více)

Z DiCapria bude da Vinci

Z DiCapria bude da Vinci

14.08.2017

Leonardo DiCaprio si konečně vybojoval Oscara, vůbec to ale neznamená, že by opustil ambiciózní projekty. Jeho další rolí by totiž měl být Leonardo da Vinci, jehož si zahraje v adaptaci nové… (více)

Aaron Sorkin chystá režijní debut

Aaron Sorkin chystá režijní debut

09.05.2016

Jen těžko byste v Hollywoodu hledali výraznějšího scenáristu, než je Aaron Sorkin. Autor Západního křídla a Newsroomu napsal i Moneyball nebo Stevea Jobse, hlavně má ale doma Oscara za Social Network… (více)

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama