Reklama

Reklama

Film se odehrává během vyhrocených momentů před zahájením klíčových Jobsových prezentací, které měnily dějiny, a to nejen počítačové. Poprvé Jobse potkáváme v polovině osmdesátých let, kdy na trh uvedl Macintosh. Od prvních minut utvrzuje diváky v tom, že legendy o jeho asociálnosti a nesnesitelnosti nelhaly. Je to monstrum, které šikanuje své podřízené za neplnění nesplnitelných příkazů, ponižuje matku (Katherine Waterston) své dcery, jejíž otcovství přes soudní rozhodnutí neuznává, do krve se hádá se svou pravou rukou Joannou Hoffmanovou (Kate Winslet), dokud nedosáhne svého. S ubíhajícími minutami se však z jednorozměrného psychopata stává mnohovrstevná osobnost, kterou budou diváci chápat, obdivovat, ale samozřejmě také nenávidět. Asi jako každou výjimečnou lidskou bytost, která viděla o kus dál, než všichni ostatní. (CinemArt)

(více)

Diskuze

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

KevSpa

Veliká škoda že to nenatočí Fincher, po jeho Gone Girl ještě často nemůžu popadnout dech doteď, když si na to jenom vzpomenu :D jinak myslím si že Aaron Sorkin je dobrý scenárista, alespoň podle filmů ve kterých scenáristou byl.

na příspěvěk reagoval KevSpa

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

BloodyBeast

Tak Boyle je samozřejmě důležitý, ale v tomto případě je to hlavně o scenáristovi, jednom z nejlepších vůbec. Boyle k tomu tak trochu přišel jako slepý k houslím, když postupně odpadli uvažovaní režiséři v čele s Fincherem.

na příspěvěk reagoval BloodyBeast

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Boyle umí točit skvělé filmy, po asi nejnovějším snímku od něj co jsem nedávno viděl 127 hodin což mě hodně oslovilo mu věřím o to víc, takže taktéž věřím že Jobse zvládne a ukáže ho všem ve skvělém světle.

na příspěvěk reagoval KevSpa

Andy_Host

Andy_Host (hodnocení, recenze)

To je přesně ono, jak tu mnozí naznačují. Je to jen o tom, že všichni hrozně chvátaj, zemřel Steve a honem, honem se musíme ukázat jak to o něm umíme natočit, zatím kuloví. Zlatý piráti, do teď jedinej film co měl na toto téma nějakou úroveň. fajn uznávám, i to ostatní o něčem vypovídalo, ale... trochu tomu chybí koule který Jobs nepochybně měl, snad bude tohle světlá výjimka.

freelex

freelex (hodnocení, recenze)

Tak treba konecne neco, co bude velkolepe, jako byl sam Steve Jobs. Film s Asthonem Kutcherem nijak neohromuje...

na příspěvěk reagoval BloodyBeast

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Braveheart

Ve většině případů jsem se právě na tom ale právě spálil.. :D

No určitě to nebude film určený pro kino promítání, ale na jedno z kouknutí... to snad bude poživatelný. :)

na příspěvěk reagoval Braveheart

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

erased

Ser na hodnocení a dej jen na vlastní subjektivní dojem, většina ostaních hodnotících lidí je stejně jen plebs (toto moudro platí univerzálně pro všechny, doporučuji každému odříkavat jako každodenní mantru).

na příspěvěk reagoval Prometheus69, erased, Martin741

erased

erased (hodnocení, recenze)

Snad moc nezkazím náladu připomenutím nevalného hodnocení na imdb - 6,4.

Naštěstí to kontruje jak rotten (90%), tak i metacritic (8,4)

na příspěvěk reagoval Braveheart, KevSpa

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Mě se to líbí už jen proto že se tentokrát podiváme i na ty prezentačky, které Jopse tak tak proslavily. Tedy, uměl to prodat. To jaký byl krutý namyšlený sebejistý sociopat... jsme už viděli. Takže je fajm, vidět taky tu druhou stránku.. Přece jen je to o něčem jiném, než jen o tom vzestupu a pádu, nejznámějšího vizionáře světa. :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Aronofsky u A24 chystá životopis Elona Muska

Aronofsky u A24 chystá životopis Elona Muska

10.11.2023

Bylo jen otázkou času, než to přijde. Podle nejnovějších informací serveru Variety má pod hlavičkou studia A24 vzniknout životopisný snímek o americkém inženýrovi, podnikateli, multimiliardáři a v… (více)

Z DiCapria bude da Vinci

Z DiCapria bude da Vinci

14.08.2017

Leonardo DiCaprio si konečně vybojoval Oscara, vůbec to ale neznamená, že by opustil ambiciózní projekty. Jeho další rolí by totiž měl být Leonardo da Vinci, jehož si zahraje v adaptaci nové… (více)

Aaron Sorkin chystá režijní debut

Aaron Sorkin chystá režijní debut

09.05.2016

Jen těžko byste v Hollywoodu hledali výraznějšího scenáristu, než je Aaron Sorkin. Autor Západního křídla a Newsroomu napsal i Moneyball nebo Stevea Jobse, hlavně má ale doma Oscara za Social Network… (více)

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama